Croissantjes recept

Door Tamara

Croissantjes, ze zijn wellicht niet heel erg gezond maar wat vinden de kinderen ze lekker om te eten. Doorgaans haal ik van die bekende blikjes waar je in een handomdraai 6 croissantjes uitrolt en zo de oven in schuift. Nu dat ik vakantie heb wou ik het toch een keertje anders doen, hierbij het recept.

Ingrediënten

500 g bloem
280 ml water
25 g gedroogde gist
25 g suiker
1 halve theelepel  zout
250 g boter

Bereiding

Pak een grote kom en doe hierin de bloem, maak vervolgens een kuiltje in het midden en doe in het kuiltje je water, gist en suiker.
Strooi het zout over je bloem (niet in het watermengsel) En laat dit zo voor 5 minuten staan.

Meng nu het geheel samen met 200 gram van de boter tot een soepel deeg, maak hier een plak van en dek dit af met plasticfolie.
Doe het deeg nu 60 minuten in de koelkast.

Haal het deeg uit de koelkast en bestrooi het met een beetje bloem, rol het deeg uit tot een plak van 1,5 cm en smeer het in met de overgebleven boter.
Klap het deeg vervolgens in 3 delen en rol uit tot 1,5 dikte en leg nogmaals voor 45 min afgedekt in de koelkast.

Voor de laatste keer rollen we het deeg nu tot 1,5 cm dikte en verdelen we het in driehoekige punten (alsof je pizzapunten snijdt)

Rol deze in van de dikke kant naar de dunne kant en leg op een bakplaat bedekt met bakpapier, laat dit geheel met theedoek erover zeker nog 1,5 uur rijzen.

Bak als laatste de croissantjes in 30 min op 200 graden goudbruin af.

 

Tamara
Laatste berichten van Tamara (alles zien)

You may also like

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten