Het klinkt misschien niet zo aardig, maar god wat ben ik blij dat Sinterklaas en zijn gezellige pieten weer ons land uit zijn. De kinderen en ook deze mama waren op moe en klaar met het hele feest… En dat is niet zomaar hoor… nee, daar gingen heel wat dagen aan vooraf…

En dan bedoel ik juist dagen zonder enkele vorm van goede nachtrust, en die nachtrust hebben we juist allemaal zo hard nodig deze drukke dagen!

Dág slaap!

Het moment dat de goedheiligman met zijn stoomboot het land in komt begint de ellende al.. het slapen! Zit er morgen nou wel, of toch niet wat in mijn schoen? Hoor ik hem vannacht nou wel of niet over het dak heen lopen? We proberen dit zo duidelijk mogelijk te houden, vooral ook voor Michael. Met schoenzet kalenders, en duidelijke afspraken wanneer hij wel en niet komt zou je denken probleem opgelost. Helaas helaas was dat niet het geval en was 2 uur wakker vaste prik! De eerste 4 nachten kon ik dat nog prima aan, rustig met hem zitten en toch duidelijk vertellen dat hij echt moest gaan slapen was de boodschap, en met een beetje mazzel sliep hij dan 2 uur later (jawel, je leest het goed 2 uur later!)

Lekker vroeg enzo..

Luna daarentegen kon prima de nacht door komen, maar in plaats van om 7 uur wakker te worden, was 5 uur haar nieuwe startpunt! En Michael, ja die sliep dan wel tot 7. Als je dan even gaat rekenen hoeveel slaap dat betekend voor deze mama? Nou als het 4 uur slaap was in een nacht was het nog een goede topscore. Het in slaap komen voor mijzelf was al een ding, en dan met gebroken nachten, plus vroeg wakker, dan heb je het perfecte recept voor de leukste moeder van het jaar! haha

Toedeloeee Sinterklaas!

Geloof het of niet.. maar sinds we dinsdag de alleraardigste goedheiligman hebben uitgezwaaid, zijn ze niet meer vroeg en al helemaal niet meer in de nacht wakker geweest! Nu zou dat ook puur toeval kunnen zijn, maar ik heb de stiekeme hoop dat samen met de Pieten en Sinterklaas het slaapdrama dan nu toch echt voorbij is! Dáág wallen!! Dag ochtendhumeur en Hello! Kerstman!

 

Tamara

Tamara

Ik ben mama van Michael (7) en Luna (5) ♡ Passie voor koken ♡ Werkende moeder ♡ Netflix addict ♡ lowcarb lifestyle ♡
Tamara

Latest posts by Tamara (see all)