Koolhydraatarme Pita’s met Kippendij Shoarma en tzatziki

Door Tamara

Een broodje shoarma, volgens mij is het al jaren een van de meest gegeten gerechten die we allemaal wel lusten.

Helaas valt het gerecht vaak niet echt onder de gezonde keuzes, maar omdat ik vindt dat als je op je voeding let je af en toe heus wel eens mag genieten van een pita gevuld met lekkere shoarma. Heb ik dit recept voor jullie bedacht.

Benodigdheden

1 x Joseph’s Koolhydraatarm Pita Brood
500 gram Kippendijfilet in kleine reepjes gesneden
2 eetlepels shoarma kruiden van de plaatselijke Marokkaanse of turkse winkel
2 tenen knoflook
Griekse yoghurt
halve geraspte komkommer (uitgelekt, zonder vocht)
Olijf olie

Eventueel 
Sla
Tomaat
komkommer
Avocado

In plaats van tzatziki kan je ook gewoon knoflooksaus gebruiken.

Bereiding 

Snijdt de Kippendijfilet in reepjes en kruid het met de shoarma kruiden en 1 geraspte teen knoflook. Laat dit rustig afgedekt 2 uurtjes in de koelkast staan.
Pak nu een schaaltje en doe hierin 200 gram Griekse yoghurt, een snufje zout, een snufje peper, een geraspt teentje knoflook en als laatste de komkommer.
Roer dit geheel tot alles goed vermengd is, zet het nu afgedekt in de koelkast.
Haal de kip nu uit de koelkast en bak het in een klein beetje olie in een wok, hapjespan of koekenpan ongeveer 5 minuten op hoog vuur, laat daarna 5 minuten nagaren op laag vuur.
Gebruik een andere koekenpan om de pita broodjes om en om even kort te bakken (je hebt hiervoor geen olie nodig)

Aangezien deze pitabroodjes vrij dun zijn, knip ik ze aan het randje open, je kunt het met een mesje proberen maar bij mij gingen ze dan stuk.

Vul je broodje nu met bijvoorbeeld sla en blokjes tomaat en vervolgens de kip en een gulle schep tzatziki. Smullen maar!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Afvallen met bregje 

Tamara
Laatste berichten van Tamara (alles zien)

You may also like

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten