Masala kip (Roti) met koolhydraatarm Flatout brood

Door Tamara

Ik denk dat Surinaamse Roti toch wel een van mijn favoriete kipgerechten is, helaas met mijn huidige levensstijl dacht ik dat ik het voorlopig niet meer zou mogen eten. Maar ik heb een manier gevonden waardoor je het toch kunt maken, en heerlijk kunt genieten van dit authentieke gerecht!

Kip Masala

Ik geloof dat het gros van ons het gewoon Roti noemt, maar wist je dat de Roti alleen de pannenkoek is die normaal bij het gerecht zit? Een pannenkoek met een heerlijke gele erwtensmaak, die veelal bij dit kipgerecht wordt gegeten. De kip die je in deze pannenkoek eet is de Masala Kip. Ontzettend lekker en een van onze favorieten, zelfs de kids zijn er dol op. De combinatie van ei, kip en boontjes, welke je vervolgens in een wrap/Roti doet met eventueel een beetje sambal en knoflooksaus. In dit recept vertel ik je hoe ik het vroeger heb leren maken, en wat ik gebruik als alternatief voor de Roti pannenkoek.

Benodigdheden voor de Masala Kipfilet (kippenbouten kan ook)

1 kg kipfilet in kleine blokjes gesneden
5 lepels olie
1 gesnipperde grote ui
4 geperste tenen knoflook
45 gram masala kruiden
zwarte peper
1 theelepel komijnzaad
2 tomaten in blokjes gesneden
2,5dl kippenbouillon (misschien iets extra voor als het te dik wordt)
1 Madame Jeanette-pepers
300 g kousenband
5 eieren

Bereidingswijze: 

Bak de kip in de olie, voeg hier vervolgens alle kruiden, ui en knoflook  aan toe en bak het nog even rustig door.
Voeg nu de tomatenblokjes toe en bak deze kort mee, als laatste mag je nu de madame jeanette, en je bouillon toevoegen en breng het geheel aan de kook.
Zodra het geheel kookt draai je het helemaal omlaag en plaats je de deksel op de pan.  Laat het geheel lekker pruttelen zodat de smaken kunnen intrekken (minstens 1 uur, de volgende dag is de kip nog lekkerder).
Terwijl het een al zo goed als klaar is roerbak je in een andere pan de kousenband met een beetje olie (je kunt hier eventueel ook een uitje bij doen gesnipperd maar is in principe niet nodig)
Je hebt een derde pan nodig om de eieren in te koken, deze mogen hard gekookt zijn en kun je als ze gepeld zijn eventueel nog even bakken in een pan. Voeg deze vervolgens toe aan je kip.
Na 40 minuten kun je het geheel van het vuur afhalen en is het alleen nog maar serveren op het bord met het Flatout brood/wraps 

Het Flatout platbrood kan je als laatste even opwarmen in de oven, magnetron of pan en heeft maar 8 gram koolhydraten per stuk, ze zijn echt heerlijk als vervanger voor de Roti pannenkoeken.

(Dit artikel bevat gekregen producten)

FlatoutBread-2

Tamara
Laatste berichten van Tamara (alles zien)

You may also like

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten