Dit recept is geïnspireerd op de signaturedish van Niven Kunz die een magiër is met groenten.
Het lijkt gek genoeg echt op het bekende pastagerecht uit Italië al zitten er bijna geen koolhydraten in. Het is een heerlijk, warm, gezond en chique gerecht. ik heb de hoeveelheden aangepast naar normale eters met een werkdag, want het was wel een beetje nouvelle cuisine-hoeveelheid. Je kan ook kwarteleitjes gebruiken (uit het originele recept) in plaats van gewone eieren voor een chique touch, reken dan op twee per persoon.
Nog een keukentip? Koop een mandoline. Een mandoline is ideaal om de snijbonen dun te maken en van alles dat los en vast zit dunne carpaccio-plakjes te maken. Kinderen vinden dit ook heerlijk en leuk om te helpen met maken (niet met de mandoline laten werken hoor, dan heb je kindervingercarbonara).

4 personen
25 minuten bereidingstijd

Ingrediënten
20 snijbonen (voor grote eters 28)
100 gr. bundelzwammen
Een sjalot, gesnipperd
2 takjes tijm, gerist
5 plakjes ontbijtspek
4 eieren
Klontje roomboter
Parmezaanse kaas
Halve theelepel kerriepoeder
Olijfolie
Witte wijnazijn
Zout
Peper

1. Leg het ontbijtspek in de vriezer zodat het straks makkelijk te snijden is. Snijd met de mandoline of dunschiller lange repen van de snijbonen. Zet twee bakken water met ijsblokjes klaar
2. Breng een pan gezout water aan de kook en blancheer de snijboon slierten 30 seconden. Doe steeds een hand per keer anders worden ze net niet gaar genoeg. Haal ze na de halve minuut uit het water en dompel ze onder in ijskoud water. Even laten uitlekken en apart houden.
3. Haal het spek uit de vriezer en snij dit in zo klein mogelijke stukjes. Bak de spekjes mooi krokant en leg ze op een keukenpapier zodat het vet wordt opgenomen.
4. Maak van de aan elkaar zittende  bundelzwammen losse paddenstoeltjes. Fruit de sjalot in wat olijfolie en bak hierin de bundelzwammen met de tijm en kerriepoeder. Maak het op smaak met zout en peper.
5. Verwarm water met wat azijn tegen de kook aan en pocheer hierin stuk voor stuk de eieren voorzichtig. Wanneer het eiwit mooi gestold is dompel je ze in koud water. kan je niet pocheren? Bak de eieren dan en hou de dooier heel.
6. Klaar voor de finish: Verwarm de snijbonen met wat roomboter in een pan. Breng het op smaak met zout en peper. Leg de snijboon slierten mooi op het bord met het ei ernaast. Verdeel de paddenstoeltjes en strooi de spekjes erover. Rasp tot slot wat Parmezaanse kaas over het gerechtje. De Snijboon à la Carbonara is klaar.

 

Afbeelding afkomstig van: http://www.kokenhoelang.nl/snijbonen-koken/

Lettie

Ik heb Altijd al mama willen worden maar wel met een kleine, zo niet onmogelijke kanttekening: Geen man? Geen baby. Ik wilde graag een gezin met meer dan twee leden. Er moest dus eerst een papa komen. Op de valreep van de vruchtbaarheid kwam die man en vader voorbij. Hij luisde mij erin en ik was na 5 maanden relatie al zwanger.

Op 20 juli, 5 dagen nadat ik 38 ben geworden, is onze dochter Nimhue geboren. Vanwege de onmogelijke uitspraak (Nimmewee) is haar roepnaam Nimh. Zij is, uiteraard, ons kleine wondertje. Eerder genoemde man en vader is mijn rots in woelige branding.

Sinds mijn 36ste weet ik dat ik ADHD heb, na een lange en vaak moeilijke zoektocht naar wat er nou toch 'anders' aan mij was.
Bloggen doe ik niet alleen over zwanger-en moederschap maar over het leven an sich. Naast dat ik schrijf voor mijn werk ben ik Event Manager en Wedding Planner. Mijn schrijfstijl is al sinds mijn eerste blogs onomwonden en kritisch en overgoten met een sausje van zwartgallig sarcasme. Ik ontzie niets en niemand, en zeker mijzelf niet. 
De belangrijkste kernwaarde in mijn leven: Liefde. En humor. Zonder humor was ik er allang niet meer geweest en zou ik al helemaal geen tweede baby willen.