Nu de zomer weer in volle gang is, is er niets lekkerder dan een verkoelend ijsje. Maar helaas zijn veel kant-en-klare ijsjes uit de supermarkt niet zo gezond en bevatten ze soms veel suiker en onnodige toevoegingen. Gelukkig kun je zelf heel gemakkelijk en snel heerlijk ijs maken van fruit! In deze blogpost geef ik 10 recepttips voor een lekker maar ook gezond alternatief.
1. Aardbeienijs
Dit aardbeienijs maak je door een bakje aardbeien te pureren met een blender of staafmixer. Voeg eventueel wat agavesiroop of honing toe om het iets zoeter te maken. Giet het mengsel in een bakje en laat het minstens 4 uur bevriezen in de vriezer.
2. Banaanijs
Pel twee rijpe bananen, snijd ze in stukken en vries ze minimaal 2 uur in. Mix de bevroren bananen daarna tot een romig mengsel met een blender of keukenmachine. Je kunt hier ook andere ingrediënten aan toevoegen zoals cacao poeder of pindakaas voor extra smaak.
3. Mango sorbetijs
Schil één rijpe mango, verwijder de pit en pureer het vruchtvlees met een blender of staafmixer tot een gladde puree. Voeg eventueel wat limoensap toe voor extra frisheid. Giet het mengsel in een bakje en laat het minstens 4 uur bevriezen in de vriezer.
4. Watermeloenijs
Snijd een stuk watermeloen in stukjes en pureer deze met een blender of staafmixer tot een gladde puree. Voeg eventueel wat honing toe om het iets zoeter te maken. Giet het mengsel in een bakje en laat het minstens 4 uur bevriezen in de vriezer.
5. Kiwi sorbetijs
Schil twee kiwi’s en pureer ze met een blender of staafmixer tot een gladde puree. Voeg eventueel wat agavesiroop of honing toe om het iets zoeter te maken. Giet het mengsel in een bakje en laat het minstens 4 uur bevriezen in de vriezer.
6. Bosbessen yoghurtijs
Meng 250 ml Griekse yoghurt met 125 gram bosbessen en voeg eventueel wat agavesiroop of honing toe om het iets zoeter te maken. Giet het mengsel in een bakje en laat het minstens 4 uur bevriezen in de vriezer.
7. Perzik ijs
Schil één rijpe perzik, verwijder de pit en snijd hem in kleine stukjes. Pureer de perzik met een blender of staafmixer tot een gladde puree, voeg eventueel wat agavesiroop of honing toe om het iets zoeter te maken. Giet het mengsel in een bakje en laat het minstens 4 uur bevriezen in de vriezer.
8. Appel-kaneelijs
Meng twee geraspte appels met kaneelpoeder en voeg eventueel wat honing toe om het iets zoeter te maken. Giet het mengsel in een bakje en laat het minstens 4 uur bevriezen in de vriezer.
9. Citroenijs
Pers twee citroenen uit en meng het sap met 125 ml water en eventueel wat agavesiroop of honing om het iets zoeter te maken. Giet het mengsel in een bakje en laat het minstens 4 uur bevriezen in de vriezer.
10. Ananas sorbetijs
Snijd een hele ananas in stukjes, pureer deze met een blender of staafmixer tot een gladde puree en voeg eventueel wat limoensap toe voor extra frisheid. Giet het mengsel in een bakje en laat het minstens 4 uur bevriezen in de vriezer. (Ook heel erg lekker met kokosmelk)
Geniet van je zelfgemaakte ijs!
1 Reactie
Dit doet mijn smaakpapillen al dansen van vreugde! Het enige puntje van kritiek is dat ik nu onmiddellijk naar de winkel moet rennen om alle ingrediënten te halen. Bedankt voor het delen van deze heerlijke ijsrecepten!
Comments are closed.