Cinnamon Roll Cheesecake

Er zijn van die dagen waarop je gewoon iets bijzonders wilt maken. Iets dat de zintuigen prikkelt en je smaakpapillen laat dansen van blijdschap. Neem nu de Cinnamon Roll Cheesecake: een onweerstaanbare combinatie van twee van de lekkerste dingen die er zijn. De romige cheesecake, met zijn zachte en fluweelachtige structuur, kan perfect met de zoete en kruidige smaken van kaneelbroodjes. Het is alsof je een stukje warme gezelligheid in een hapje kunt proeven.

Cinnamon Roll Cheesecake

Ik wil graag mijn eenvoudige versie van deze taart met jullie delen, ontzettend lekker, en zeker de moeite waard!

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 1 rol kaneelbrooddeeg (Danarolle) (ongeveer 400 g)
  • 50 g gesmolten roomboter

Voor de cheesecake:

  • 500 g roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 150 g suiker
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 ml zure room
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 theelepel maïzena

Voor de swirl:

  • 50 g bruine suiker
  • 2 eetlepels kaneel
  • 25 g gesmolten boter

Voor de topping:

  • 100 g poedersuiker
  • 100 gram roomkaas
  • 1/2 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor: Verwarm de oven voor op 175°C (boven- en onderwarmte). Bekleed de bodem van een springvorm (Ø 23 cm) met bakpapier.
  2. Maak de bodem:
    • Rol het kaneelbrooddeeg uit en snijd het in plakken van ongeveer 1 cm.
    • Leg de plakken op de bodem van de springvorm en druk ze aan.
    • Besprenkel de plakken met de gesmolten boter.
  3. Bak de bodem: Bak de bodem in de voorverwarmde oven gedurende 10-12 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Laat het afkoelen terwijl je de cheesecake bereidt.
  4. Maak de cheesecakevulling:
    • Klop de roomkaas en suiker samen in een grote kom tot een glad mengsel.
    • Voeg de eieren één voor één toe, goed mixen na elke toevoeging.
    • Voeg het vanille-extract, de zure room, maïzena en kaneel toe en meng tot alles goed is opgenomen.
  5. Voeg de swirl toe:
    • Meng in een kleine kom de bruine suiker, kaneel en gesmolten boter.
    • Schep de helft van het cheesecakebeslag op de afgekoelde bodem. Voeg een paar lepels van het suiker-kaneelmengsel toe en gebruik een mes of een satéprikker om het beslag voorzichtig door elkaar te swirlen.
    • Herhaal dit met de rest van het beslag en de swirl.
  6. Bak de cheesecake: Bak de cheesecake in de oven gedurende 50-60 minuten, of totdat de randen stevig zijn en het midden nog een beetje wiebelig is (zet wel ook een ovenschaal gevuld met alleen water in de oven op een andere plaat. Zet de oven uit en laat de cheesecake 1 uur in de oven afkoelen met de deur op een kier.
  7. Maak de topping:
    • Meng de poedersuiker, roomkaas en vanille-extract tot een gladde glazuur.
    • Giet de topping over de afgekoelde cheesecake.
  8. Laat het afkoelen: Laat de cheesecake minstens 4 uur, bij voorkeur een hele nacht, in de koelkast opstijven voordat je hem aansnijdt.
  9. Serveer: Snijd de cheesecake in punten en geniet van deze heerlijke combinatie van kaneelbroodjes en cheesecake!

 

Related posts

Recept voor zachte brunchbroodjes

Recept herfststoofpot met rode kool en aardappelpuree

Heerlijke Pompoenquiche: Perfect voor de Herfst