Een dag uit mijn leven: deel 1

een-dag-uit-mijn-leven-deel-1

Ik krijg de afgelopen tijd steeds vaker de vraag van jullie hoe ons leven er nou uitziet. Nu ken ik mijzelf goed genoeg om jullie nu niet te beloven dat ik wekelijks een update ga schrijven of dat ik dagelijks een dagboekvorm iets ga presenteren. Ik ben daar eigenlijk niet zo goed in, vooral omdat het voor mij dan als “moeten” eruit zal zien. Veel liever laat ik jullie af en toe meekijken in ons leventje, op willekeurige momenten. Soms speciale en soms hele gewone dagen zoals deze.

Liefde voor de wintertijd

Waar ik heel veel mensen hoor klagen dat de klok een uur terug is gezet, ben ik eigenlijk een heel gelukkig mens. Ik heb zowaar om kwart over 6 mijn wekker staan. Ga dan mijn bed uit, douchen en aankleden. Vervolgens maak ik de kinderen wakker en leg ik hun kleding klaar. Dan ga ik naar beneden hun broodjes maken, nog even de afwas doen, kastjes afnemen, stofzuigen en boven nog even de was vouwen. Vandaag was zo’n ochtend met energie in overvloed. Na de was deed ik de tussendoortjes in de lunchtrommels voor de kinderen, komkommer en wortel stripjes en yoghurtdressing. Favoriet hier!

Naar school

Dan is het tijd om jassen en tassen te pakken en naar school te wandelen. Het is genieten die frisse buitenlucht. Je ruikt dat de winter komt en de gezellige feestdagen in het verschiet liggen. Luna huppelt vrolijk vooruit en Michael vertelt druk over bacteriën en schimmels en het ontstaan van een paddestoel. Op school aangekomen geef ik beide een kus en knuffel en word ik toch door Luna gevraagd of ik niet even mee kan lopen de school in. Onderweg naar binnen kom ik Alicen tegen, moeder van een tweeling en ook de beste vriendinnetjes van Lune. Ze is inmiddels een heel dierbare vriendin geworden waar ik fijne gesprekken mee kan voeren. Een heerlijk positief en onbezorgt mens. In haar handen heeft ze een gerepareerd knuffeldier van Luna. Ik ben niet zo handig met naald en draad en bedank haar en de twee meisjes. Luna krijgt een laatste kus en knuffel en dan het is tijd om naar huis te gaan. Ik loop terug met Alicen, ze komt uit Australië en doet een hele tour door Europa! Elke schoolvakantie gaan ze naar een nieuw plekje en in de herfstvakantie zijn ze naar Bulgarije geweest. Dit keer alleen niet alleen, maar met haar schoonmoeder. En dat was nou niet bepaald de beste combinatie. We lachen wat af als ze haar verhalen vertelt en we beloven snel weer af te spreken voor een filmpje of een kop thee. Misschien zelfs een paar keer per week wandelen om mijn conditie een beetje op te krikken. Gezellig!

Ontbijt en schrijven

Eenmaal thuis fix ik snel een sneetje brood en een kop thee en nestel mij achter mijn computer. Artikelen die op de planning stonden uitwerken. Één daarvan publiceren, opzetjes maken, wat rondmailen, een begin aan de winweek maken en vervolgens een halve kop thee omkieperen als de deurbel gaat. Een van Robbert zijn beste vrienden komt zijn scooter showen, Robbert gaat ook direct met hem mee dus het rijk is nog 30 minuten voor mij alleen. Ik besluit het complete toilet met bleek te reinigen, in ademnood te komen en snel de deur te sluiten. Misschien toch iets te ijverig met bleek gestrooid.

Kids halen

De kids halen was weer een fijn moment, Luna die in mijn armen sprong. De baby van een vriendin ondertussen op het schoolplein weer even bewonderen. Zo mooi, zo klein… en nog maar 8 weken. Ervaringen uitwisselen, advies vragen en krijgen. Kort toch weer het onderwerp schoonmoeder aanhoren, best grappig hoe dat toch overal gaat haha. En vervolgens met beide kids weer naar huis lopen. Michael die vooruit rent met de sleutels, hij wil snel een tosti maken voor zijn zusje en ik en Luna die rustig onze weg vervolgen. Ze vertelt over taal, de juf en namen op het bord en dat ze toch nog steeds pepernoten wil bakken.

Oh pepernoot en Disney

Na de lunch gaat Robbert wat leuks doen met Michael boven en heb ik het rijk alleen met Luna. Pepernoten mix wordt gemaakt, pepernoten in alle vormen en maten op de bakplaat gelegd en vervolgens de oven in geschoven. Het huis ruikt heerlijk en we hoeven maar 10 minuten te wachten tot ze klaar zijn. Even afkoelen en smullen maar. En dan de vraag of de Disney rolletjes open mogen, ze lonkt er al eventjes naar sinds ze binnen zijn gekomen. Vooruit! Vol enthousiasme opent ze de verpakkingen, waanzinnig blij gaat ze direct met de poppetjes spelen. Ze wil zelfs dit weekend graag twee nieuwe pakjes halen van haar zakgeld want “Ze zijn zo leuk mama”.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ??????|????????.?? (@digimama.nl) op

Buitenspelen, kookclub en rugpijn

Even later staan Luna haar beste vriendinnetjes en hun moeder voor de deur. We babbelen over luizen en het weer. De meisjes gaan samen lekker naar de speeltuin. Robbert brengt Michael naar kookclub en ik ga met mijn dekbed lekker op de bank liggen. Mijn rug doet al heel lang pijn, maar vandaag is het extra erg. Met een warme kruik, een verse kop thee lekker ‘Netfixen‘ komt het vast goed.

Ei, sla, kerst en naar bed

Toen Luna thuis kwam at ze haar broodjes ei bij de tv, ik zette op haar verzoek een kerstfilm op waarna het niet lang duurde voor ze bij mij onder mijn dekbed kroop. Samen knuffelen tot de film afgelopen was, tandjes poetsen en haar bed in. Op dat moment komt Michael thuis, die nog snel een beker vla at en vervolgens ook zijn bed in dook. Kookclub was super; elke week mogen ze een eigen recept kiezen en stemt de groep samen welk recept het dan gaat worden, dit keer was Michael’s recept gekozen! Gevulde paprika met gehakt en couscous.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ??????|????????.?? (@digimama.nl) op

De sleutel en verslaafd

Terwijl ik zelf een broodje eet kijk ik De sleutel. Op dit moment mijn favoriete programma op televisie. Beau geeft dakloze een sleutel voor een woning. Hiermee krijgen ze een nieuwe start, de sleutel naar een nieuw leven. Vind het bijzonder om te zien hoe anderen hun levens inrichten en dat iedereen andere standaarden heeft. Een huis vol poep en huisdieren!? Ik ben dan toch dankbaar met onze knusse woning. Vervolgens zet ik het programma Verslaafd op. Met tranen in mijn ogen kijk ik hoe families uit elkaar getrokken. Wat een rommel is die drugs toch! Ze zeggen drank maakt meer kapot dan je lief is, maar dat is met drugs net zo erg. Ondanks de afleiding is de pijn in m’n rug niet minder geworden. Na wat paracetamol besluit ik om dan maar lekker mijn bed in te duiken. Morgen weer vroeg op om hetzelfde ritueel te herhalen.

Tamara
Latest posts by Tamara (see all)
0 Reacties
Delen

Tamara

Ik ben mama van Michael (9) en Luna (7) ♡ Passie voor koken ♡ Netflix & Disney addict ♡ lowcarb lifestyle ♡

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten