Een nieuwe baan

een-nieuwe-baan

Ohh allemaal wat is het een roerige maand geweest! Ik wist heus dat er een moment zou komen dat het tijd zou zijn voor een nieuwe stap in mijn leven. Ik ben alleen altijd erg gehecht geweest aan mijn eerste werkplek. Het is een thuishaven, waar ik altijd mijzelf mocht en kon zijn en waar dat altijd goed genoeg was en is. Je hoeft je daar niet anders voor te doen, mensen waarderen je enorm, staan open voor ideeën en dat is zooo fijn als je dat in je werk vind.

”Thuis” Blijven

Maar uiteindelijk kun je niet voor eeuwig thuis blijven, en wordt het tijd om te verhuizen. Uit te vliegen, maar dan qua werk. En zo voelt het ook echt wel een beetje. Na ruim 10 jaar als Pedagogisch Medewerker gewerkt te hebben was het nu toch wel echt tijd voor iets nieuws. En ook iets wat beter bij ons leven past. Zoals jullie weten is naast dat er zoveel goed met de kids gaat, ook vaak iets wat ze moeten voor hun gezondheid. Ze zijn perfect zoals ze zijn, maar hebben beiden hun eigen uitdagingen waardoor ik het zo fijn zou vinden als ik meer tijd had voor mijn eigen thuis.

Een nieuwe uitdaging

Ik zocht niet persé naar een nieuwe baan, maar dit kwam eigenlijk gewoon op mijn pad. Begrijp mij niet verkeerd, het is niet aankomen waaien. Want er waren natuurlijk meer mensen die op deze functie hadden gesolliciteerd. Maar met goede moed ben ik de uitdaging aangegaan om deze baan te kunnen krijgen. Van een sterke brief, naar een eerste gesprek, meteen in het eerste gesprek gaf men al aan dat ik door was naar het tweede gesprek. En in het tweede gesprek heb ik alles gegeven wat ik kon, en dat… dat laatste was alles wat ik kon doen. Ik liep daar die dag het kantoor uit, en dacht of het nou wel of niet gaat lukken. Ik ben zooo fucking trots op mijzelf! Want voor mijn gevoel was de stap al nemen naar solliciteren, voor jezelf kiezen, voor het gezin, en alles geven, ervoor gaan al een mooie stap! En dat heb ik toch maar even gedaan!

Wachten en duimen!

De dag erna zou ik horen of ik de baan zou krijgen, super spannend! Via mijn socials had ik jullie gevraagd om mee te duimen. De energie van iedereen was zo immens groot. Van bekenden maar ook veel onbekenden kreeg ik de liefste berichtjes. Maar liefst 617 mensen schoven het hartje om mij te laten weten dat ze meeduimden. Dat gaf echt al wel een enorme boost! En waardeer ik zo super erg. En dan uiteindelijk kwam het verlossende telefoontje. ”Tamara, mag ik je wat vragen?” ”Wil je alsjeblieft onze collega worden?”. Uitzinnig zei ik; ” Jaaaaaaaaaa! Super graag! Wat onwijs tof! Ik heb er zin in!” En dat heb ik ook echt onwijs! Ik mag als VVE Manager aan de slag, en dat is zo onwijs tof! Ik ga halve dagen werken, en dat betekent voor mij dat ik meer tijd heb voor mijn kids! En dat is ook wel iets wat enorm fijn is.

Afscheid nemen, en mooie dingen meenemen

Dat is de volgende stap, ik moet afscheid gaan nemen van mijn welbekende ”thuis”. En dat is nog wel een dingetje… De afgelopen jaren hebben mij zoveel gebracht. Ik heb zoveel gekregen van deze mensen en zeker ook kinderen. En dat neem ik voor altijd met mij mee. En het stopt natuurlijk niet hier. Oude dierbare vriendschappen die er altijd al waren, gaan nooit meer weg. Nieuwe vriendschappen, die ontstonden en in korte tijd zo hecht zijn geworden zijn van onmetelijke waarde. Ook die raak ik niet kwijt omdat ik maar van functie wissel. Ze krijgen alleen een andere vorm. We zien elkaar niet meer dagelijks maar hebben nu een goed excuus om samen Sushi te eten, bios dates af te spreken, en grenzeloos met elkaar te whatsappen.

Ik neem dus ook geen afscheid, ik zeg tot snel, of tot binnenkort want we zijn elkaar niet kwijt. Het is niet het einde, het is gewoon een nieuw begin.

 

Tamara
Latest posts by Tamara (see all)
1 Reacties
Delen

Tamara

Ik ben mama van Michael (9) en Luna (7) ♡ Passie voor koken ♡ Netflix & Disney addict ♡ lowcarb lifestyle ♡

1 Reacties

  1. Wampie
    1 maart 2020 om 5:13 pm

    💕 trots!! 💕

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten