Ik ben jaloers, ja serieus onwijs jaloers als de kids voor de zoveelste keer deze zomer samen de Italiaanse ijssalon in lopen om de meest lekkere smaken uit te mogen kiezen. Mijn vroegere favorieten oma’s cake, strawberry cheesecake en pistache zijn inmiddels verleden tijd aangezien ik geen suikers meer eet. En dat betekent dus lijdzaam toekijken hoe hun de lekkerste ijsjes verorberen. Gelukkig is dat vanaf nu verleden tijd want ik heb dus van mijn man een ijsmachine gekregen waarmee ik zelf ijs kan fabriceren, en in dit geval is dat mega goed gelukt!
Benodigdheden voor JELL-O Cheesecake ijs
ijsmachine
1 JELL-O Cheesecake smaak
1 theelepel vanille essence
2 beker slagroom 500ml
100ml volle melk
Bereiding
Pak direct een maatbeker, aangezien dit zoveel makkelijker gaat om het vervolgens in de ijsmachine te gieten. Voeg alle ingrediënten toe en klop het geheel met een garde. Doe de ijsmachine aan en giet het mengel in de machine. Na 30 minuten heb je onwijs lekker en romig ijs.
Zonder ijsmachine
Mocht je nu niet de luxe hebben van een ijsmachine, dan kan je altijd het mengel in een bak die je goed kan afsluiten gieten, roer af en toe het geheel om. (elke 15 min) en dit gedurende 3 uur. Het is wel wat tijdintensiever dan een machine. Maar op zich kan je op deze manier lekker ijs maken.
Bewaren
Bewaar het ijs in een gesloten bak, en dek het ijs af met een bakpapiertje. Dit helpt tegen kristalvorming op en in het ijs. Haal de bak 15 min voor gebruik uit de vriezer om ijs bolletjes te kunnen maken.
Toevoegen
Om te variëren kun je eventueel ook Bramen, Frambozen, aardbeien of blauwe bessen toevoegen. Stukjes koek van Damhert als het ijsmengsel klaar is. Of misschien wel stukjes chocolade van Chokay.
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met www.afvallenmetbregje.nl en bevat opgestuurde producten.