Joseph’s Lavash koolhydraatarme Loempia’s

Ik zou echt zoveel van loempia’s, en ben om die reden dan ook stikjaloers als ik de kids ze lekker zie wegsmullen. Des te meer reden om zelf eens een keer wat in elkaar te flansen wat er op lijkt. Onverwacht zijn ze echt vergelijkbaar geworden met normale loempia’s, onwijs lekker! Ik hoef ze vanaf nu dus lekker niet meer te missen!

Benodigdheden voor de vulling

1 groot stukje kipfilet

1 eetlepel Green Gypsy Nasi & Co Kruiden

1 zakje extra fijne wok groenten

2 eetlepels teriyakisaus

1 eetlepel suikervrij chilisaus

1 plakjes gember fijn gesneden

1 geperste teen knoflook

snuf zout en peper

olie om in te bakken

De loempia vulling doe ik in Joseph’s Lavash vellen, die ik door de midden snijdt. Deze vellen zijn ideal om te gebruiken bij heel veel verschillende gerechten.

Bereiding

Snijdt de kipfilet in hele kleine stukjes, bak deze in olie, samen met de knoflook, gember, halve lepel nasi kruiden en zout en peper.

Voeg zodra dit een beetje bruin kleurtje heeft gekregen de wok groenten toe, bak dit 8 min op middelhoog vuur.

Als laatste voeg je 2 lepels teriyakisaus en 1 lepel suikervrij chilisaus toe en schep het geheel nog even goed om. Proef even voor je de loempia’s vult of het mengsel goed op smaak is. Eventueel wat extra zout en peper toevoegen.

Snijdt de lavash vellen door de midden, doe er een goede opscheplepel vulling op en rol het strak op, vouw daarbij de buitenkanten naar binnen.

Doe ondertussen in een koekenpan een laagje olie van ongeveer 1 cm, laat dit warm worden en zet het vuur vervolgens wat lager. Bak de loempia’s met de vouw onderop als eerst. Draai hem regelmatig om. De lavash hoeft maar heel kort te bakken, dus let goed op en draai veelvuldig rond.

Even uit laten lekken op een keukenpapiertje, en nu lekker smullen met een bakje chilisaus erbij!

 

 

Related posts

Kip Avocado Salade

Bloemkool Nasi

Samen suikervrij