Af en toe mogen we best wel eens zondigen vind ik, en als je het dan doet, doe het dan ook meteen goed! Deze calorieënbom zou ik wel maken als je lekker visite verwacht, zodat je hem niet in je eentje helemaal op smult. Maar twee stukjes moet best kunnen!
Wat heb je allemaal nodig?
170 gram melkchocolade chips
170 gram ongezouten roomboter
120 gram pure chocolade in stukjes
250 gram lichte basterdsuiker
160 gram Nuttella
3 grote eieren en 1 eidooier
1 tl vanille extract
25 gram cacao poeder
snufje zout
100 gram bloem
1 ingevet Brownie blik (je kunt er een stukje bakpapier inleggen voor de zekerheid)
magnetron schaal
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden
In een magnetron schaal doe je je roomboter, stukjes pure chocolade en de chocolade chips zet deze voor een minuut in de magnetron en roer daarna met een spatel door. Mocht het nog niet goed gesmolten zijn zet je de schaal steeds even voor 20 seconden terug, tot het een glad geheel is. Zodra alles gesmolten is voeg je de Nutella toe.
Pak een andere kom en doe hier de eieren en suiker in, klop dit geheel (het liefste met een elektrische mixer) ongeveer 4 minuten tot het geheel een beetje dik is geworden.
Nu mag je alle overgebleven ingrediënten toevoegen aan het ei mengsel en als laatste ook onze chocolade, gebruik om het geheel te mengen een spatel en schep het rustig door, zodra het beslag een geheel is geworden kun je het in het bakblik gieten.
Tip! De topping kun je naar keuze doen, walnoten, hazelnoten of als de Brownie gebakken is besmeren met Nuttela en versieren met zoute pretezels.
Tip! Warme Brownie gaat ook goed samen met een schep vanille ijs met frambozen of aardbeien.