Pindakaasbrood, vroeger at ik het al bij mijn oma. Ik vond het altijd zo smullen als ze het maakte. Nu met mijn nieuwe levensstijl kan ik het recept nog steeds gebruiken, en wat is het lekker! Vroeger gebruikte mijn oma kaneel kruiden, ik gebruik tegenwoordig gewoon lekker speculaas of pompoen spices. Lekkere kruidige smaken, die net even wat meer geven dan alleen kaneel.
Inhoudsopgave
Benodigdheden
250 gram pindakaas
3 eieren
1 theelepel wijnsteenbakpoeder
Snufje zout
3 eetlepels koek of speculaaskruiden
60 gram gesmolten roomboter
4 lepels Griekse Yoghurt
Handje walnoten of zonnebloempitten
(eventueel een beetje rasp van een sinaasappel)
Zoetstof, proef terwijl je het beslag maakt tussendoor even. Het mag iets zoeter dan dat je zou willen als eindresultaat. De zoetheid neemt tijdens het bakken af.
Bereiding
Zet de oven op 170 graden en doe de bovenstaande ingrediënten in een kom
Ik vindt het persoonlijk het eenvoudigste om het te mengen met een keukenmachine, maar met een spatel is het natuurlijk ook mogelijk.
Als alles goed gemengd is kun je het beslag in een cake of brood blik storten die je hebt ingevet met roomboter. Ik heb als laatst er nog een paar zonnebloempitten overheen gestrooid.
Afbakken in 45 min en dan lekker smullen!
Tips
Lekker met hartig of zoet beleg.
Mocht je het speciaal voor de kids maken ? Gooi dan wat blokjes banaan door het beslag met/of een handje cranberry’s.