Roken tijdens de zwangerschap

zwangerroken470_123rfIk moet zeggen, ik heb makkelijk praten. Ik heb nog nooit gerookt, dus voor mij was het totaal geen moeite om zonder te roken mijn zwangerschappen in te gaan. Echter ben ik geschrokken van de aantallen vrouwen die nog wel doorrookt ongeacht wat de consequenties zijn voor de ongeboren kind.

 

Vandaag was het volgende bericht te lezen om de website van RTL Nieuws.

Gynaecologen, verloskundigen en het Trimbos-instituut slaan dit keer de handen in een om te proberen vrouwen beter inzicht te geven in de gevolgen van het roken in een zwangerschap.

Ik geloof zelf dat stress ook geen goede factor is, en ook zware gevolgen kan hebben tijden een zwangerschap. Stoppen met roken tijdens een zwangerschap blijft daarom denk ik bij rokende mensen nog wel een heikel punt.

Misschien is het in dat geval beter, mocht iemand bereid zijn te stoppen, dit voor dat men zwanger probeert te worden te doen. Dat scheelt stress voor iemand zelf, maar ook voor de baby.

Ik ben benieuwd hoe jullie hierover denken, je kunt reageren onder dit bericht.

Tamara

Ik ben mama van Michael (9) en Luna (7) ♡ Passie voor koken ♡ Netflix & Disney addict ♡ lowcarb lifestyle ♡
Tamara

Latest posts by Tamara (see all)

1 Reacties
Delen

Tamara

Ik ben mama van Michael (9) en Luna (7) ♡ Passie voor koken ♡ Netflix & Disney addict ♡ lowcarb lifestyle ♡

1 Reacties

  1. Trees
    12 december 2014 om 3:20 pm

    Nou ik rook gewoon door. Er zijn zoveel kinderen mee geboren. Mama mag met al die ellende ook wel wat voor zichzelf hebben. Het is pure discriminatie… Vroeger werd je als kind aangemoedigd om te roken, tegenwoordig worden opa’s en oma’s niet meer verzorgt in het bejaardentehuizen als ze roken (beleid van ons kabinet). Rokers worden alsmaar zwart gemaakt..

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten