Rundergehaktballetjes met Koftekruiden in Tomatensaus

Er gaat niets boven een geurige pan met zachte gehaktballetjes in een lekkere, kruidige saus. Dit gerecht is niet alleen makkelijk te maken, maar ook een succes voor ons gezin en voor als we visite ontvangen. De kids doen de balletjes altijd op de versgebakken broodjes die ik erbij maak, en smullen van de saus. De combinatie van de zacht gestoofde gehaktballetjes, en de saus zijn echt ideaal om met broodjes of rijst te eten. Eventueel zou je het ook kunnen combineren met pasta. Perfect voor een doordeweekse avond of om in bulk te maken voor de hele week – geloof me, deze saus smaakt alleen nog maar beter de volgende dag!

Recept: Rundergehaktballetjes met Koftekruiden in Tomatensaus

Ingrediënten:

  • 1 kg rundergehakt
  • 1 pakje koftekruiden
  • Paneermeel (om het gehakt te mengen en te rollen)
  • 2 eieren
  • 2 courgettes, in blokjes
  • 2 aubergines, in blokjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 blik (400 g) biologische tomatenblokjes
  • 1 pakje passata (ongeveer 250ml)
  • Verse peterselie, naar smaak
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 groentenbouillonblokjes
  • 150 ml water
  • 1 eetlepel balsamico crema
  • 1 theelepel suiker
  • Peper, zout en paprikapoeder, naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Gehaktballen maken: Meng het gehakt met de koftekruiden, paneermeel en de eieren. Rol kleine balletjes van het gehaktmengsel en haal ze door wat extra paneermeel voor een krokant korstje.
  2. Bakken: Bak de gehaktballetjes in een grote koekenpan met wat olie rondom goudbruin. Zet ze apart.
  3. Groenten bereiden: Verhit in een andere pan een scheutje olie en bak de ui, courgette en aubergine tot ze beginnen te kleuren.
  4. Saus maken: Voeg de tomatenblokjes, passata, peterselie, knoflook, groentenbouillonblokjes, water, balsamico crema, en suiker toe aan de groenten. Breng op smaak met peper, verse peterselie, paprikapoeder en een eetlepel koftekruiden.
  5. Samenvoegen: Leg de gehaktballetjes in de saus en laat het geheel nog 60 minuten zachtjes pruttelen, zodat de smaken goed intrekken.

Ik serveer dit gerecht met basmati- of pandanrijst en maak er mijn eigen versgebakken broodjes bij. Met een broodje om de saus op te dippen of de balletjes op te doen, is het echt een favoriet geworden bij ons thuis.

Related posts

Recept voor zachte brunchbroodjes

Cinnamon Roll Cheesecake

Recept herfststoofpot met rode kool en aardappelpuree