20 minuten Scones, super lekker en snel klaar!

Vroeger kon ik ze wel van naam, scones… Maar echt geproefd had ik ze nooit! Tot ik voor Luna haar verjaardag een L.O.L Surprise/Unicorn verjaardag High tea moest organiseren en dus ineens scones moest gaan maken. Aangezien ik dit nog nooit eerder had gedaan ben ik een maand voor haar verjaardag recepten gaan uitproberen, ik moet eerlijk zeggen dat ik veel van deze recepten niet echt lekker vond en daarom ben ik opzoek gegaan naar iets waarvan ik dacht dat dit wel eens de perfecte scone kon zijn.

Het recept heeft dus even geduurd voor ik hem had ontwikkeld, want eigenlijk is een scone maken welke ook nog eens snel klaar is best een uitdaging. Het is een combinatie geworden van wel 10 recepten, waar ik de meest passende ingrediënten heb gehaald, en deze vervolgens heb geminimaliseerd naar dit meest eenvoudige recept! De moeite waard om te maken, zo klaar, en zo onwijs lekker!

Ingrediënten

600 gram zelfrijzend bakmeel
250ml Ongeslagen slagroom
2tl bakpoeder
360ml melk

Verwarm de oven voor op 200 graden

Deeg maken

Het deeg voor dit recept is in een mum van tijd klaar, het enige wat je hoeft te doen is de bovenstaande ingredienten afwegen en toevoegen in een grote kom. kneed dit nu voorzichtig en niet te lang door elkaar en bestuif je werkblad met meel. Maak nu een grote rol van het deeg, en snijd hier plakjes af van 3 a 4 cm dikte, deze leg je direct op een bakpapiertje op een bakplaat. Je kunt 9 plakken/bolletjes in een keer bakken. Je kunt eventueel de scones afsmeren met een beetje melk of ei-geel, dit is echter niet noodzakelijk.

Bakken

Bak de scones in 10 tot 12 minuten gaar in de oven en laat ze afkoelen op een rek.

Besmeren met…

Clothed cream is toch wel de basis voor scones besmeren. Ik maak deze variatie op dit romige goedje heel eenvoudig door een beker crème fresh en een bakje mascarpone met elkaar te mixen.

Daarop doe ik vervolgens, lemon curd, abrikozen, aardbeien, bosvruchten of ananasjam.

Tip!

Je kunt eventueel ook 50 gram gewelde rozijnen aan het deeg recept toevoegen.

 

Related posts

Rundergehaktballetjes met Koftekruiden in Tomatensaus

Recept voor zachte brunchbroodjes

Knapperige Ovenfriet met Cajunkruiden