Yes! Ik heb mijn mojo terug!

yes-ik-heb-mijn-mojo-terug

Ken je dat..dat je het wel van de daken wil schreeuwen dat je er weer bent? Dat gevoel heb ik zo enorm! Ik ben weer mijzelf, ik voel me meer mijzelf dan wat ik in jaren heb gevoeld en dat is wat de bedrijfsarts denk ik bedoelde in het begin van mijn depressie. Ze vertelde toen dat ik het op dat moment niet zou kunnen zien of eigenlijk niet eens zou kunnen geloven, maar dat ik er uiteindelijk beter uit zou komen. En geloof mij als ik zeg, dat ze gelijk had!

Depressie

Laten we eerlijk blijven, een depressie hebben is gewoon ronduit kut! Meer onmacht dan wat ik in 2018 heb gevoeld, het verliezen van mijzelf, geen controle meer hebben over angst, gevoel, en gedachten… was echt bizar eng. Je denkt eigenlijk dat het nooit zal stoppen en dat je er nooit meer uit zal komen. Hoe dan?! Ik wist niet eens hoe überhaupt het zou moeten. Maar uiteindelijk na veel therapie, hulp van medicijnen ( ja, soms heb je een beetje meer nodig dan alleen je innerlijke kracht!) Maar uiteindelijk na heel hard! en luister heel hard! vechten ben ik er wel grotendeels uit! En dat verdiend een vreugde dansje hoor! Nou dansje, vreugde jaar eerder! Ik ga het dit jaar anders doen, alle negatieve shit kan de boom in! Ik kies ervoor om de positieve dingen in het leven te zien, ook al gaan dingen niet zoals je wilt altijd.. Er is vast altijd iets wat er wel goed gaat. Overigens waan ik mijzelf niet in de ilussie dat ik geen baaldagen zal hebben, deze horen erbij… en eerlijk.. een dag lekker balen geeft vaak ook weer ruimte om daarna weer verder te kunnen.

Het taboe

Ik heb in een jaar nog nooit zoveel gelezen dat er een taboe heerst over een depressie dan het afgelopen jaar. Dat werkt natuurlijk precies hetzelfde als iemand je vraagt om een week op blauwe auto’s te letten en je ze overal ziet. Of als je zwanger bent of wil worden is ineens iedereen die je ziet zwanger. Het valt je meer op als je erin zit of mee bezig bent. Echter vind ik het wel echt bizar hoe mensen met elkaar omgaan. Begrijp goed als ik zeg dat iemand die een depressie krijgt, hier niet om vraagt! En dat dit diegene overkomt, dus hoor mij goed als ik zeg; ”Het kan jou ook overkomen!”. Dus in plaats van kortzichtig te reageren op anderen, probeer je dan te bedenken dat diegene al genoeg is gestraft door vast te zitten in haar of zijn eigen gedachten. Dat jouw oordeel of mening in dit alles totaal overbodig is. Ik geloof dat mensen zich meer zouden moeten inlezen voordat ze ook maar iets van een mening geven, en bedenk je altijd goed hoe je zelf behandeld zou willen worden. Ik weet het, de maatschappij van tegenwoordig is hard. Maar daarentegen vraag ik mij af wat het zou opleveren, als we naast de hardheid van de maatschappij allemaal nog een beetje empathie en begrip zouden kunnen opbrengen voor een ander.

Wisselwerking

Vroeger was ik ervan overtuigd, dat als ik slank zou zijn dat de wereld mij anders zou zien. Nu weet ik van de vorige afvalronde dat het in jezelf andersom werkt. Het begint met jezelf accepteren, jezelf lief hebben en vervolgens kan je daarna de kracht uit jezelf halen om die strijdt aan te gaan. Natuurlijk krijg je andere reacties als je afgevallen bent, mensen hebben net als een beeld over depressie nou eenmaal ook een beeld over mensen met overgewicht. Want deze zitten namelijk dagelijks bij de Mac of eten nooooit gezond. Natuurlijk zijn er vast mensen die niet kunnen stoppen met snoepen, of die een voorkeur hebben voor lekker eten. Maar er zijn ook genoeg mensen die om zoveel andere redenen zwaar worden, denk aan verkeerde patronen, niet voldoende eten, niet voldoende bewegen, niet goed werkende metabolisme of nog de tich andere redenen waar ik nu even niet op kom. Nu dat ik weer mijzelf stukje bij beetje aan het hervinden ben, en aardig in balans kom. Ben ik dus ook weer begonnen met koolhydraatarm eten en dat gaat dus weer goed!

Afvallen

Het is een feit dat ik mij stukken beter voelde met heel wat kilo’s minder. Mijn hart deed minder gek, ik had meer energie, ik was positiever, ik hield geen vocht meer vast en ik voelde mij over het algemeen vrolijker. Suiker doet heel veel met je lichaam, echt meer dan wat je zelf doorhebt. Ik merk dit nu al zoveel verschil in 12 dagen, en dat is echt super fijn. Al voelde ik me net even niet zo heel lekker, de wereld werd heel kort een grote waas.. Magnesium maar bij geslikt, en straks maar wat meer zout op mijn eitje bij de lunch. Zoals je merkt ben ik nog zoekende naar een balans, ook met eten, en gezondheid. Ik ben nog niet bij de eindstreep, ik mag nog wel wat kilometers maken. Ik heb alleen in tegenstelling tot een jaar terug, er wel weer de kracht voor.

Meedoen?

Mocht je nou ook graag wat kilo’s kwijt willen, en zin hebben om met mij mee te doen? Lees dan even het berichtje in mijn WeightChallenge 2019 en volg mij op Instagram om te zien hoe het mij vergaat.

 

Tamara

Latest posts by Tamara (see all)

0 Reacties
Delen

Tamara

Ik ben mama van Michael (9) en Luna (7) ♡ Passie voor koken ♡ Netflix & Disney addict ♡ lowcarb lifestyle ♡

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten