DigiMama Kinderspaghetti

Spaghetti is voor mij het ideale gerecht om veel groentes bij mijn kinderen naar binnen te smokkelen. Er zijn van die periodes waarin kinderen niets willen proeven en liever helemaal geen groenten eten. Mijn spaghetti is dan mijn geheime wapen om ze alsnog stiekem wat groentes te geven.

Table of Contents

Toggle

Benodigdheden

  • 300 gram spaghetti of Penne
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 3 wortels
  • 1 aubergine (geschild)
  • 3 rode paprika
  • 3 Selderij
  • 1 ui
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • Verse Basilicum
  • (Je kunt eventueel ook nog andere groentes toevoegen)

Bereiding

  1. Kook de pasta: Kook de spaghetti of penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bereid de groentes: Schil de groentes indien nodig en snijd ze in kleine stukjes. Roerbak ze in een hapjespan of wok met een beetje olijfolie. Zodra de groentes zacht zijn, kunnen ze in de pan voor de pastasaus.
  3. Rul het gehakt: Bak het gehakt in een aparte pan samen met Italiaanse kruiden, zout en peper. Er is geen extra olie nodig, want het vlees laat genoeg vet los.
  4. Maak de saus: Voeg de blikjes tomatenblokjes en twee eetlepels tomatenpuree toe aan de groentes in de pan. Gebruik een staafmixer om alles fijn te malen, blend net zo lang tot de groentes onzichtbaar zijn. Zet het vuur vervolgens op de laagste stand zodat de saus kan warmen.
  5. Combineer de ingrediënten: Voeg het gehakt toe aan de saus. Als de saus te dik is, voeg dan een beetje water toe om de gewenste consistentie te bereiken. Mocht je het gehakt nog fijner willen, gebruik dan nogmaals de staafmixer om de saus te pureren.
  6. Serveer: Schep de saus over de gekookte pasta en roer goed door.

Tip: Een beetje geraspte kaas maakt deze spaghetti nog lekkerder!

Geniet van deze heerlijke en stiekem vooral voedzame maaltijd!

 

Related posts

Heerlijke kerstmenu’s met Albert Heijn

Heerlijk avondje is gekomen!

Eitje anders