Lekkere kokoskip met stukjes ananas en rozijnen

Onze kinderen eten maar al te graag rijst, maar om ze nou alleen maar rijst te geven zonder iets erbij vindt ik vaak ook zo saai. De laatste tijd heb ik elke dag iets speciaal voor hun gemaakt (wat wij ook kunnen eten) maar wat iets kindvriendelijker is dan andere gerechten.

 

Voor de kokoskip met ananas en rozijnen heb je het volgende nodig

1 Rode paprika
1 stronk Broccoli
1 Sinaasappel
50 gram rozijnen
350 gram kipfilet in blokjes gesneden
200ml kokosmelk
1 halve limoen
225 gram ananas stukjes
2 tl kerriepoeder

Bereiding

1. Snij de ananas in nog iets fijnere stukjes
2. Snij de paprika in kleine blokjes
3. verhit olie in de pan en bak de kipfilet bruin, voeg hierna de paprika toe en bak dit samen heel kort.
4. Voeg nu de kokosmelk,kerriepoeder, ananas en de rozijntjes aan het gerecht toe en laat dit samen ongeveer 10 minuten op een laag vuur warm worden.

5. Breng het geheel op smaak met een beetje zout, peper en een halve limoen

Tip: Serveer dit gerecht met gekookte rijst en een frisse rouwkorst van bijvoorbeeld wortel of komkommer

Related posts

Heerlijke kerstmenu’s met Albert Heijn

Heerlijk avondje is gekomen!

Eitje anders