Pannenkoeken met blauwe bessen

Kinderen zijn dol op pannenkoeken, bij voorkeur met banaan, of appel of gewoon naturel met wat appelstroop of poedersuiker. Dit keer wou ik echter wat anders maken en per toeval had ik een emmer blauwe bessen meegenomen. Deze zijn juist ook heel lekker met pannenkoeken heb ik mij laten vertellen, dus ik ben direct aan de slag gegaan in onze keuken!

Het onderstaande heb je allemaal nodig voor de meest heerlijke pannenkoeken
1 beslag kom en een vetvrije kom voor het opkloppen van eiwitten
3 eieren
125 g zelfrijzend bakmeel
150 ml melk
2 1/2 el suiker
25 g boter
165 g blauwe bessen
1 a 2 tl kaneel

Bereiding 

1. Splits de eieren, doe in de beslagkom de eidooiers en in de andere kom de eiwitten.
2. Meng in de beslagkom de eidooiers, bakmeel, suiker, melk en kaneel tot een glad beslag.
3. Het eiwit in de andere kom moet nu tot een stijf geheel worden geklopt. Dit gaat het makkelijkste met een keukenmachine of mixer. In ongeveer 5 a 7 min heb je een stijf geheel.
4. Spatel de eiwitten voorzichtig door het beslag, zodat het een luchtig geheel wordt.
5. Als laatste gaan de blauwe bessen door het beslag, vergeet niet het af en toe nog om te roeren aangezien de blauwe bessen naar beneden zakken in het beslag.
6. Zet nu je pan op het fornuis, en doe hier een klontje boter in. Als de boter goed verdeeld is in de pan, kan je het beslag erin doen. Dit kun je doen door middel van kleine beetjes in de pan te doen of meteen een grote pannenkoek te maken.

Zodra de pannenkoekjes klaar zijn, kun je ze serveren met een klontje boter, of onze favoriet wat ahornsiroop.

Related posts

Heerlijke kerstmenu’s met Albert Heijn

Heerlijk avondje is gekomen!

Eitje anders