Pepernoten bakken

Sinterklaas is weer in het land, dat betekend dat de winkels zijn gevuld met allerlei soorten pepernoten, maar wat is er nou leuker dan zelf pepernoten bakken! Kinderen vinden het ontzettend leuk om in de keuken te mogen helpen, en pepernoten is daar het uitgesproken recept voor!

Hier een heerlijk en vooral eenvoudig pepernoten recept die ik zelf al enkele jaren gebruik!

Benodigdheden

150 g boter
125 g donkerbruine basterdsuiker
10 g speculaaskruiden
250 g zelfrijzend bakmeel
4 el melk

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Kneed de boter, de suiker, de speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en zout naar smaak goed door elkaar. Voeg lepel voor lepel de melk aan het beslag toe, zodat het een lekker soepel deeg wordt. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Maak van het deeg kleine balletjes, leg ze op de bakplaat en druk ze iets plat. Bak ze in de oven in 15-20 min. gaar en lichtbruin.

Table of Contents

Toggle

Tip:

Drie versiertips: 1. Bestrijk de pepernoten met chocoladeglazuur en versier ze met witte eetbare chocoladevormpjes. 2. Bestrijk pepernoten met poedersuikerglazuur (zelf maken door poedersuiker en limonadesiroop te mengen) en versier met eetbare suikervormpjes. 3. Bestrijk de pepernoten met chocoladeglazuur en versier ze met knispers.

Bewaartip:

Je kunt de pepernoten 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een afgesloten trommel.

(bron:AH Recepten)

Related posts

Heerlijke kerstmenu’s met Albert Heijn

Heerlijk avondje is gekomen!

Eitje anders