Home Creatieve ideeën Weekmenu wel of niet?

Weekmenu wel of niet?

by Kimberly

De afgelopen tijd zie ik het steeds meer bij Bloggers en op internet voorbij komen:

Het weekmenu.

Het schijnt dat je gezonder eet als je meer in de gaten houdt wat je eet. En dat kun je o.a. doen door middel van het weekmenu. Eerlijk gezegd doen wij al tijden aan een weekmenu. Maar dat is eigenlijk vooral voor mijn boodschappenlijstje omdat ik geen zin meer heb om iedere dag naar de supermarkt te gaan. Mij helpt het dus enorm en dan weet de man ook wat er die week gegeten gaat worden.

Ik probeer het menu samen te maken met de man maar die komt vaak niet verder dan: “Iets met pasta of iets met aardappelen.” Of toch wel, het immer duidelijke: “Doe maar iets gezonds.” Alsof we ons potverdorie elke dag zitten vol te hijsen met shoarma ofzo. Maar ok. Dan druk ik dus maar de receptenmap in z’n handen en wens ik hem succes. Meestal komt het dus gewoon op mij aan en ik moet zeggen dat ik het soms wel lastig vind. Ik moet namelijk ook rekening houden met een peuter die niet alles even wenselijk vind en na hard aandringen wel wat hapjes neemt van bepaalde gerechten maar ik vind het toch ook wel fijn als ze goed eet. De succesnummers en de wat lastige gerechten dienen dus afgewisseld te worden, net zoals de gerechten qua inhoud. Elke dag een vorm van spinazie/ broccoli/ saus met pasta oid is natuurlijk ook geen succes. En…. Dan eet ik door mijn wisselende dienstjes ook nog geregeld op de zaak.

Dus moet ik/ wil ik ook rekening houden met het eten dat er restjes blijven die tijdens mijn avonddiensten thuis gegeten kunnen worden, anders sta ik weer te koken voordat ik ga werken. En wil ik rekening houden met wat ik eet op de zaak. Bezigheid ten top dus maar het werkt weer iedere keer.

Nu zat ik me eigenlijk af te vragen: Hoe doen jullie dat thuis en is er behoefte aan posts met weekmenu’s waar je inspiratie uit kunt halen? Let me know!

Kimberly
Laatste berichten van Kimberly (alles zien)

related articles

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten