Home Mam Bloggers Crops tops, of nee naveltruitjes…

Crops tops, of nee naveltruitjes…

door Kimberly

Gisteren kwam een school uit Delft in het nieuws omdat de school het in z’n hoofd had gehaald om de kinders een kledingvoorschrift mee te geven. Die korte rokjes en crops tops van tegenwoordig kunnen niet en beïnvloeden de professionele werksfeer voor de leraren. Half Nederland viel erover en de andere helft was het er wel mee eens. We moeten maar aan de schoolkledij zoals dat vaak al geldt in België en Engeland, heel normaal daar allemaal.

Ik kon er niks aan doen dan terug te denken aan de tijd dat ik een puber was en voor het eerst naar de Middelbare school ging. Tsja, dat was dus in ’97. De Spice Girls waren hip en happening maar ook de gabberperiode was heerlijk aan het pieken. Deze fases samen resulteerden in naveltruitjes. De spijkerbroeken toentertijd waren eigenlijk nogal rechttoe rechtaan en ik denk dat ik een hoop buik heb laten zien in die tijd. Volgens mij kraaide er geen hond naar, het was die tijd. En… Ik was niet de enige. Om mij heen liepen allemaal jonge meiden die hun nog te vormen lijven in korte tops gooiden. Tuurlijk werd me weleens gezegd dat ik ziek zou worden maar het was gewoon mijn ding, met Nikes eronder ( de originele air max uiteraard) of plateauhakken. Trouwens, vooral mijn vader en opaatje waren het trouwens die zich zorgen maakte om mijn fysiek.

Als ik eraan terugdenk was het natuurlijk geen pan maar toch, volgens mij schreef de school toen geen brief naar onze ouders. Volgens mij had ik zelfs op de basisschool al naveltruitjes, zo werden de crop tops in de jaren ’90 genoemd dus, al stonden toen op die naveltruitjes afbeeldingen van The Spice Girls of The Backstreet Boys. That’s how I rolled.

wpid-photogrid_14265382556809

Dus ja wat nu met die meiden van tegenwoordig in hun crop tops? Ik heb geen idee, als ik op straat kijk zie ik uiteraard ook wel meiden die vroeg “volwassen” zijn. Maar zullen mensen dat ook niet van mijn vriendinnen en mij ooit gedacht hebben? Het blijft lastig, als jonge meid wil je graag mee doen met de mode en er leuk uit zien. En geef toe, meiden van 13 staat over het algemeen zo’n naveltruitje ook het beste. Ik bedoel, als ik zo’n ding aantrek eindigt het onder mijn boobies en hangt mijn mamabuik heerlijk tierig over mijn skinnyjeans ofzo. Not a fine picture zeg maar.

Nou oudertjes en schooltjes, succes met het uitwerken van jullie debacle. Ik ben benieuwd hoe het zich gaat ontwikkelen en bereid me er maar alvast mentaal op voor dat tegen de tijd dat de mini naar de middelbare school gaat, dat de nieuwe versie van de naveltruitjes/ crop tops zich zal aandienen en dat mijn puberende mini zich ook in de laatste mode wenst te hullen.

Kimberly
Laatste berichten van Kimberly (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten