De man met de baard

Door Kimberly

We kennen ze allemaal wel, de mannen met de baarden. Tegenwoordig heb je ook nog eens mannen met de hipsterbaard. En ja wat vinden wij nou eigenlijk van die baard?

Ik vind er eigenlijk van alles van. Mijn papa heeft een baard, die heeft hij sinds zijn 20e o.i.d. Ik ken de beste man dus niet zonder baard en zou me denk ik rot schrikken als hij zich ineens met een glad kinnetje zou vertonen. Mijn man heeft tegenwoordig een getrimde baard, ik vind een paar dagen baard het leukste (lees: sexy) bij hem staan en langer dan dat vind hij toch maar kriebelen.

Beard-Quotes-Posters-8

Maar de laatste jaren zie ik ook steeds meer mannen met lange baarden, die zij dan laten verzorgen door hun barbier. Het klinkt in ieder geval allemaal erg spannend. Vaak vind ik die mannen er alleen niet zo spannend uit zien, iets met teveel gestyled zijn ofzo. Een vriend van ons heb ik ooit als klein menneke met een voorkeur voor gabberperikelen leren kennen en tegenwoordig is hij onder de goede zorgen van zijn vriendin gegroeid en heeft hij dus een baard. Ja zo’n baard die hij laat verzorgen bij de barbier. Omdat hij sindsdien door ons enigszins liefkozend tot hipster is gebombardeerd kan ik het ook niet laten om plaatjes waarin grappen over baarden of hipters worden gemaakt, naar hem door te sturen.

Nu deed ik dat vandaag weer, in de groepsapp, waarna er besloten werd dat mijn “obsessie” met de baard (van de vriend) misschien eens in een blog beschreven moest worden. Nou hier is hij dan….

women

Ik vraag me vooral altijd af of de baard wel proper is tussen de verzorgingen van de barbier in. Maar het schijnt dat er tegenwoordig hele verzorgingslijnen zijn voor de baarden van de heren. Die kriebelende baarden die je bij je leraar Economie (of wat voor vak dan ook) zag waarbij de sporen van zijn lunch/ ontbijt/ tussendoortje nog licht zichtbaar waren, is dus verleden tijd. Bij de hipstermannen heb ik overigens het idee dat zij meer tijd kwijt zijn aan het stylen van hun hipsterknotje/ hipsterlokje dan hun vrouwen aan het zetten van krullen in het haar. Eerlijk is eerlijk, hele blogs kan ik schrijven over wat ik vind van de hipstermannen. Heel stoer vind ik ze niet, laten we het daar maar op houden. Al zitten er hele mooie mannen tussen, dat moet ik ze wel geven.

image

Maar ok, de baard. Beetje stoer, ik hou er wel van maar dan dus wel afhankelijk van de soort baard, de mate van verzorging en dan vooral nog denk ik de soort man. Ik hou wel van een stoere man, zo’n man die je beschermt tegen narigheid, desnoods in een vuistgevecht. Die dus wel staande blijft in zo’n vuistgevecht, niet zo 1 die zich zorgen maakt over zijn haar en of zijn lokje nog wel in de juiste richting lokt zeg maar. Maar gelukkig smaken verschillen, er zullen ook een hoop hipstermannen zijn die hun hoofd omdraaien als ze mij op straat tegenkomen. Denk ik dan maar.

Maar hé Den, was dit een beetje waar je aan dacht vanmiddag? En…. Ik vind je stoer hoor! 😉

Kimberly
Laatste berichten van Kimberly (alles zien)

You may also like

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten