Home Mam Bloggers Wat als je moet kiezen

Wat als je moet kiezen

door Kimberly

Via de Fantastic Moms, kwam ik op de tag die tipsvoorpapas.nl gestart heeft.

Omdat ik het wel leuk vind om op die dilemma’s antwoord te geven, hierbij mijn antwoorden.

Op de fiets: wind tegen op de heenweg of terugweg?
Ik vind zelf de fiets heerlijk, met mooi weer, als ik er zin in heb en ik fiets eigenlijk alleen met de mini. Maar volgens mij heb ik standaard wind tegen, zoals iedereen in Nederland. Als ik dan echt moet kiezen, dan kies ik voor wind tegen op de heenweg, dan heb ik tenminste nog een missie. Op de terugweg wens ik snel thuis te zijn, zonder al te veel moeite zeg maar.

 

imagesEBJCKV3W
Zomer of winter?
Zeker weten zomer, ik vind de winter maar koud en alles wat je aantrekt is het gewoon niet. Afgezien van de gezelligheid met lichtjes, kaarsjes en leuke feestdagen vind ik de winter echt ruk. De zomer vind ik veel leuker, er zijn legio dingen te doen zonder dat je 4 setjes aan schone (droge) kleding mee hoeft te nemen, er is veel meer keuze sowieso om te doen, ik heb dan ook altijd veel meer zin om dingen te doen. En laten we de BBQ’s met gezelligheid niet vergeten. Tsja in de zomer vind ik het zelfs leuk om gewoon doelloos te fietsen met de mini, gewoon puur omdat zij het leuk vind om te fietsen.

Frikandel of kroket?
Hmmmssszzz lastige keuze, ik vind het allebei lekker en als ik dan echt, echt, echt moet kiezen….Dan kies ik voor de kroket. Op een bolletje met mayonaise. Ja ik weet het, maar dat vind ik nou gewoon het lekkerste. Mosterd voegt weinig toe voor mij dan. Maar, dan wel een van Dobben-kroket. Die vind ik echt het lekkerste.

Van-Dobben

Fiets of auto?
Ik werk dus in Ouderkerk a/d Amstel en woon in Velserbroek (tegen Haarlem aan). Om dat te fietsen is een behoorlijk stuk waar ik misschien wel hele slanke billen van zou krijgen maar ik zou dat echt niet trekken. Ik ga dus met de auto en vind mijn auto (Hyundai I10) ook wel een lekker bakkie. Inmiddels gaat deze al een paar jaar mee en had ik daarvoor een leuke Lancia Ypsilion (die bij de in-crowd bekend stond als Eczeempie i.v.m. De beschadigde blanke lak waar ik trouwens weinig mee te maken had). Toen ik mijn rijbewijs haalde toen ik 18 was heb ik eerst een scooter nog gehad en ik heb later pas een auto gekocht. Er ging een wereld van gemak maar ook aan werkgelegenheid open. Soms denk ik wel dat het erg lekker zou zijn als ik gewoon naar mijn werk zou kunnen fietsen en dan geen auto meer nodig had maar dan regent het, vriest het of heb ik gewoon echt nergens zin in maar moet ik toch naar het werk. Dan ben ik toch wel erg blij met mijn autootje. Of gewoon als ik de weekboodschappen haal, zo blij dat ik dat niet op de fiets hoef te doen 🙂

Apple of Android?

Ok, hiermee ga ik waarschijnlijk heel wat commentaar krijgen maar…. Ik heb helemaal niks van Apple. Ik werk er niet mee, heb geen Iphone of wat dan ook en heb het zelfs nog nooit gehad. De behoefte bestaat er gewoon niet en ik vind het wel fijn om wat tussen merken te hoppen. Bij elk merk vind ik namelijk wel iets vervelend en dan vind ik het prettig dus naar een ander te kunnen gaan. Android it is.

Ochtend of avond?
Ook hier vind ik de keuze eigenlijk wel lastig. Ik vind de luie ochtenden met elkaar in bed heerlijk, niks moeten en rustig aan ontbijten etc. Fantastisch! Maar de avonden, gewoon niks meer hoeven en samen zijn vind ik ook heerlijk. Wij hebben nu nog weinig haastochtenden aangezien ik meestal vrij ben in de ochtend en de mini nog niet naar school hoeft. Doe de afwisseling dan maar.

Vroeg beginnen met werken of laat thuis?
Ik werk dus in wisselende diensten en mijn voorkeur gaat toch eigenlijk wel naar de avonddiensten uit. Zo kan ik lekker rustig aan doen met Evi en dingen in huis doen. Ik heb veel meer tijd met haar dan wanneer ik een dagdienst zou hebben en haar daarna zou zien. Misschien verandert mijn keuze nog als ze naar school gaat. Dan zou ik haar met mijn avonddiensten dus wel weinig zien. In de weekenden als ik avonddiensten moet werken doen we vaak nog van alles met elkaar, leuke dingen en lekker samen lunchen. Ik vind het heerlijk. We hebben op deze manier ook minder opvang nodig en Evi kan behoorlijk haar eigen slaapschema aanhouden. 1 ochtend in de week gaat ze naar de PSZ (de andere keer is een middag) en dan moet ik haar echt wekken. Voor ons werkt dit prima.

Speelgoed met of zonder geluid?
Het maakt me niet zo veel uit, die geluidjes hoor je toch meestal op een gegeven moment niet meer. Al hebben sommige speeltjes wel enorm irritante geluidjes. Die minder aardige vrienden komen op de één of andere manier altijd bij oma vandaan en moet ik dan wel wegwerken. Voor de samenleving zeg maar.

Vlees of vis?
Vlees, vlees, vlees, vlees, vleeeeeeheeeeees!!! Zeker aboluut vlees. Ik ben een echte carnivoor (sorry vegetarische vrienden en volgers). Een maaltijd zonder vlees vind ik toch vaak minder. Al probeer ik het wel steeds meer in te voeren hier en over het algemeen gaat dat prima. Wel probeer ik erop te letten dat vlees niet geploft is en dat de dieren een vriendelijkere behandeling hebben gehad.

Baby of dreumes?
Poeh nou, ik vond die allebei gewoon ontzettend leuk! Dat kroelen en later ontdekken, heerlijk. Van 2 tot 3 vond ik erg lastig en vervelend. Al was de mini nog zo ontzettend leuk en lief, haar frustraties vond ik lastig. En dan het dilemma: Dan toch de baby, nee, dreumes, neeeeee baby, neeeeee dreumes. Nou ok, geen idee dus. Gewoon lekker mijn kind in welke vorm dan ook, dat is dan mijn keuze.

keep-calm-i-love-my-daughter-12

Zoon of dochter?
Toen ik zwanger was dacht iedereen dat het een jongen zou gaan worden. Ik heb altijd gezegd de mama van meisjes te worden en dat gevoel had ik ook tijdens mijn zwangerschap. Met de 20-weken echo kwam toen het verlossende woord en inderdaad, het was een meisje. En stiekem hoopte ik dat ook, ondanks alle: “Als het kindje maar gezond is”. De man hoopte op een jongen want lekker herkenbaar maar ging direct overstag na die echo en geniet ten top. Ik ga dus voor dochters. Ik ben ook gewoon minder van dat raggen, springen, klauteren in de modder en spelen met vieze beestjes.

Zo, dat waren mijn antwoorden op de dilemma’s. Wat zijn jullie antwoorden?

Kimberly
Laatste berichten van Kimberly (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten