Home Recente berichten Ode aan de Oma!

Ode aan de Oma!

door Kimberly

 

Tsja dames, tijd om die geweldige oma’s even in het spotlicht te zetten! Waar zouden we zonder de beste dames wezen? Als ik naar mijn situatie kijk, dan past mijn moeder veel op. (Mijn vader ook maar ach nu staat het spotje op de oma’s gericht…) Ook om mij heen zie ik oma’s die veel oppassen op de ukjes en dienen met raad en daad.

Waar mijn moeder Evi tot op het bot verwend met alles wat ze thuis niet krijgt, kan ik het echt niet storend vinden. Vroeger werd ik door mijn opa en oma verwend en vertroeteld, toen maakte mijn moeder zich zorgen of we (ik heb een zus) wel genoeg groenten binnen kregen. Moeiteloos wisten we de lekkere dingen te vinden die mijn opaatje en omaatje te bieden hadden.
Zo ook Evi. Ik ben bezig met mijn hielen te lichten richting het werk en huppa, ze staat al paraat bij de snaai-la (vroeger bekend als de haarspullen-la).

Dat oma na een dag oppassen helemaal knock-out gaat is niet zo vreemd, de twee ondernemen behoorlijk wat. Soms word ik er zelf ook al moe van als ik het allemaal hoor maar ze zijn enorm aan het genieten met elkaar. En daar gaat het om. Nou verdacht ik mijn moeder er dan ook altijd van dat toen de mini nog heel erg baby was, dat oma haar heerlijk op haar arm had laten slapen. “Ze heeft heerlijk in haar bedje geslapen.” Dat zei mijn moeder dan, maar ondertussen kon oma haar arm niet meer bewegen.b7cfdb41e7e4d59971ec1225c76f2330

Maar…. Oma’s zijn naast oma’s ook nog eens mama’s. Mama’s die mama’s (hun dochters) ondersteunen, knuffelen, complimenten geven en soms ook de nodige verlichting bieden. Want als ik erg druk ben staat mijn moeder vooraan om ervoor te zorgen dat ik ook wat tijd voor mijzelf (en de man) neem, zodat ik er weer lekker tegenaan kan. Ze weten immers als geen ander hoe zwaar het moederschap kan zijn.
Ze denkt dus lekker mee, heeft Evi zindelijk gekregen, is een grote steun in het weer naar binnen krijgen van groenten bij de mini en is gewoon een superoma! En dat mag weleens gezegd worden….

Dus alle geweldige oma’s, dank jullie wel dat jullie er zijn, ons helpen en steunen, knuffels en eten geven aan de mini’s en hun mama’s. We zijn ontzettend blij met jullie hulp en…… We vinden jullie gewoon fantastisch!

Kimberly
Laatste berichten van Kimberly (alles zien)

Gerelateerde artikelen

7 Reacties

Gretha 29 februari 2016 - 20:38

Dat is nog eens een lief compliment ???

Joop 29 februari 2016 - 20:49

Mooi, warm!!!
Evi heeft ook de liefste oma!!

Kimberly 1 maart 2016 - 07:43

Dat heeft ze zeker!

Harm 29 februari 2016 - 21:26

Wat komt me dit bekend voor !

Nadine 1 maart 2016 - 06:27

Lieverd wat zijn wij inderdaad gezegend met een geweldige moeder en oma voor Evi he! Goed dat je dat beschreven hebt en oma even goed in het zonnetje hebt gezet! Love you xxxxjes je zus

Kimberly 1 maart 2016 - 07:43

Love you 2 zussie!

ellie 12 maart 2016 - 15:02

wat mooi geschreven!
We hebben het toch maar weer getroffen.
Hoop dat mini als ze groot is ook met zoveel plezier en liefde terugkijkt op haar oma en opa als die twee van ons xx

Comments are closed.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten