Officieel is de herfst nog niet begonnen, maar met al de regen de afgelopen dagen lijkt het niet anders dan dat de herfst al zijn intrede heeft gemaakt. Voor ons betekend dat weer andere gerechten op tafel zoals stamppot en kastanjes maar natuurlijk ook Pompoen! Dit keer in de vorm van een heerlijke taart, die in een mum van tijd gemaakt is. Van deze gezondere variatie mag je best een punt in de middag wegsnoepen met een grote mok lekkere thee!
Benodigdheden
Grote kom
Oven
Blender of foodprocessor (keukenmachine)
Bakvorm 26cm
Voor de vulling
1 fles pompoen (gekookt en gepureerd)
250 ml ongezoete amandelmelk
2 eiwitten
30 gram Ahoorn siroop
1 theelepel vanille extract
4 theelepels koekkruiden
Voor de bodem
20 dadels (1 uur geweekt in warm water)
500 gram walnoten
Theelepel kaneel
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden
De bodem
Giet de dadels af, en laat ze goed uitlekken (beetje drukken in de zeef)
Gooi de dadels, de walnoten en een theelepel kaneel in de blender of keukenmachine en blend dit geheel tot er een kleverige bal ontstaat.
Pak je vorm, en vet deze goed in! Verdeel nu het dadelmengsel over de bodem en druk dit geheel aan met de achterkant van een lepel.
De vulling
Doe alle ingrediënten in een schaal en klop dit geheel goed door elkaar zodat alles goed vermengd is.
Stort de vulling op de bodem in het bakblik en plaats deze in de oven.
De taart is klaar in ongeveer 45 tot 50 minuten, laat hem hierna minstens nog een uur afkoelen (de taart is echt het lekkerste als hij afgekoeld is)