Mijn weekblog #1

Door Tamara

Op DigiMama delen we veel, onze bevallingsverhalen, onze avonturen met onze kids, favoriete recepten en zo nu en dan van mij ook een week uit mijn dagelijkse leven. Zo’n week waarvan je weet dat je het van het weer niet hoeft te hebben, ik ben geloof ik 5 dagen doorweekt op bestemmingen aangekomen, ben enorm verkouden en m´n haar dat lijkt af en toe net een vogelhotel. Van gesprekken met de GGD tot gesprek op school, en iets specials! Een drukke week, die ik graag met jullie deel!

 

#Maandag

Mijn vrije dag, zo´n extra weekend dag is het altijd voor mijn gevoel. Buitenom dat ik al vroeg in de weer ben om de kinderen op tijd op school te krijgen heb ik die dag altijd de tijd om dingen te doen voor DigiMama, het huishouden en om even op de bank te ploffen met een grote mok thee. Deze maandag was niet anders dan andere maandagen, in de ochtend was het haasten om de kids op tijd broodjes te laten eten, tassen klaar te maken en snel te haasten naar school. Luna vind het op maandag altijd wat lastiger dan andere dagen, klampt zich aan mij vast en wil het liefste helemaal nog niet beginnen aan een nieuwe schoolweek, na 10 kusjes en een dikke knuffel laat ze uiteindelijk toch los, en kan ik haar aan juf overhandigen.. ´´komt goed.. is zo weer lekker aan het spelen´´ denk ik dan maar en hol snel de deur uit om het niet lastiger voor haar te maken. Op naar huis waar mijn laptop en kop thee staat te wachten en snel aan de slag voor DigiMama. Zou soms willen dat ik voor het laatste wat meer tijd zou hebben, tussen alle verplichtingen door zoals werken en huishouden is bloggen soms echt een uitdaging. Ik schrijf wat opzetjes en ga al snel verder met het huishouden, het kan maar klaar zijn voor de aankomende paar dagen. Althans dat hoop ik dan, want mijn kids kunnen er af en toe best een rommel van maken.. dat je denkt ´´Waarom doe ik het überhaupt nog! ´´. Als de kids thuis komen gaan we samen beginnen met koken, ze helpen graag mee.. en niet eens met iets bijzonders maken hoor. Boontjes snijden, aardappels schillen en als leukste natuurlijk gehaktballetjes rollen. Samen koken is hier de laatste tijd in huis echt een hit, de kinderen eten erdoor beter, maar het voelt ook zo gezellig samen.

#Dinsdag

Mijn eerste werkdag, de kids naar school brengen, even snel nog naar de supermarkt brood en wat te drinken halen en doorrijden naar mijn werk. Ik werk als Pedagogisch Medewerker in een kinderdagverblijf. Ontzettend veelzijdig werk, wat naar mijn inziens steeds meer begint te lijken op het werk van een kleuterjuf (Hier later deze week een blog over). Op mijn werk ben je altijd actief bezig, of je nu met kinderen activiteiten onderneemt, zorgt voor de kleinsten, of ze volgt in een observatie programma.. vervelen doen we ons niet..  Tussendoor wordt ik deze dag gebeld door de GGD. Onze huisarts had ons hier naartoe doorverwezen in verband met extreme allergie reacties door ons huis. Aankomende maandag komt er iemand met allemaal meet apparatuur langs om te kijken of de waarden die wij van onze Acer air Monitor krijgen overeenkomen met wat hun zien. (wordt vervolgd!)

#Woensdag

Werken.. alweer! Ik werk drie dagen in de week, maar de woensdag is toch wel de dag dat ik het allerliefste niet zou werken. De kinderen zijn altijd op woensdag een halve dag thuis, dan heb je dus de mogelijkheid om door de week nog wat leuks met ze samen te doen. Echter is de woensdag vrij een gewilde dag, dus helaas zal ik hem voorlopig nog wel moeten blijven werken. Maar wie weet in de toekomst. In m’n pauze ging ik vandaag ons avondeten scoren, best een handig plan maar zo verleidelijk om dan niet nog even wat lekkers mee te nemen. Op dit moment ben ik alweer twee weken bezig met intensief koolhydraatarm eten, en dat gaat goed! Echter heb ik een grote zwakte.. genaamd Truffelpepernoten! Jup, die kan ik gewoon niet weerstaan.. en wat blijkt ze liggen alweer in de supermarkt. (bedankt Bolletje!) Op het moment dat ik ze zag staan pakte ik al direct een zakje.. een moment van zwakte! (help!!) Na enkele minuten (ja minuten heb ik hier over na moeten denken!) Gooide ik het zakje toch maar weer terug en snelde naar de kassa (nee, ik had niet alles wat ik nodig had) eruit! en niet halen.. nu ben ik 1 week in de maand extra zwak om niet lekkers te halen, dus zo snel mogelijk eruit en deze week doet deze mama geen boodschappen meer! (Iemand van jullie stiekem al een zakje pepernoten meegenomen de afgelopen week? ;))

#Donderdag

Vandaag hadden we een gesprek bij Michael op school, dit omdat Michael soms het lastig vind om te concentreren en we graag samen met school willen kijken hoe we Michael daarin het beste kunnen begeleiden. Ik moet eerlijk zeggen dat dat nog best een uitdaging is. Niet alleen omdat hij natuurlijk aan bepaalde dingen moet meedoen, maar ook omdat ik zo graag wil dat Michael alsnog zichzelf moet kunnen blijven. We leven nu eenmaal in een aanpasmaatschappij, en deze stramienen beginnen al vroeg. Op school moeten kinderen in een stramien passen, nu is dit door passend onderwijs gelukkig al deels veranderd en is er ook plek voor kindjes die iets minder goed kunnen functioneren in het vaste stramien. We hebben afspraken gemaakt over onze verwachtingen, we hebben uit kunnen leggen hoe Michael is, waar zijn gedrag vandaan komt en hopen nu samen daar weer verder aan te kunnen werken. Michael is heel onzeker, altijd bang om te falen… zo jammer want het is zo een intelligent kind. We gaan binnenkort verder kijken of er misschien iets is waar we hem mee kunnen sterken, zodat hij meer in zichzelf zal gaan geloven.. zo zonde als faalangst zijn prestaties zouden blijven beïnvloeden.

#Vrijdag

Mijn laatste werkdag van deze week, de dag waarin ik dansend met de kids door de groep huppel.. waar we hebben kunnen genieten van zowaar 2 uur zon en konden buiten spelen. Volgende week wordt een speciale week, deze week mogen we voor het eerst op pad voor Center Parcs, en gaan we iets onwijs stoers doen wat ik nu nog niet ga verklappen! Ben je nieuwsgierig geworden? houdt ons Twitter account goed in te gaten voor de laatste updates!

Tamara
Laatste berichten van Tamara (alles zien)

You may also like

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten