Home Mam bevalt Post-bevalling, the true story

Post-bevalling, the true story

door Kimberly

Er word niet veel over gesproken, of alleen je heel eerlijke vriendinnen hebben je erover verteld. Zo’n bevalling doet nou eenmaal enorm veel met je. Het is natuurlijk ook niet niks allemaal, zo’n kleine baby met het hoofd van een meloen die uit je Punani moet en de periode daarna brengt vooral veel met zich mee. Ik hoop je alvast wat te kunnen helpen door deze blog.

xxxxxxxxxxxxxxxl onderbroekBij de babyshower kreeg ik van één van mijn zeer eerlijke vriendinnen met een kind een berg aan huge onderbroeken. Ik bedoel dan ook echt huuuuuuuuuge. Aanvankelijk dacht ik even dat ze me gewoon een dikke kont vond hebben/krijgen, name it. Maar na vele jaren vriendschap herkende ze de blik in m’n ogen en benoemde dat ik die na de bevalling nodig had. Ik had op dat moment mijn kraampakket nog niet binnen en na haar uitleg en de uitleg van de andere mama’s ging er een wereldje open. Dat kan ik je wel zeggen. En toen kwam dat kraampakket binnen, met die kraamverbanden zo groot als mijn hoofdkussen. Niet te harden zo groot. Als je al niet lastig loopt door dat hoofdje dat eruit kwam, of de hechtingen die je er waarschijnlijk bij kreeg, dan loop je wel lastig omdat je benen gewoonweg geen contact meer kunnen maken. De O-benen die je in die dagen ontwikkeld gaan weer weg, wees gerust.

Wat ik ook niet wist was dat tijdens je zwangerschap al zulke gevoelige borsten krijgt, dat je iedereen die er alleen al naar kijkt eigenlijk wilt laten struikelen of op z’n ogen wilt slaan (maar dat zijn hormonen). Slapen zonder ook maar enige vorm van bescherming is ondenkbaar. Van die sportbh’s van de action vond ik een tip. Maar volgens mij zijn die dingen overal wel te krijgen en überHema zal ze ook wel hebben.

Iedereen vraagt naar je bevalling. Ook. die. mensen. die. je nog. nooit. in. je. leven. hebt. gezien. dus.

Je krijgt in het ziekenhuis een geweldig gaasonderbroekje aan. Wees dus voorbereid voor als je schoonouders komen. Ik had een groot shirt aan maar dat bedekte volgens mij niet alles en mijn schoonvader heeft volgens mij nog steeds moeite om me recht in de ogen aan te kijken.

Al in de kraamweek zijn er van die idioten die je vragen wanneer de volgende komt. Ja, true story, ik lag nog in mijn kraambed!

Je krijgt en-nor-me borsten, thanks to stuwing. OMG ik voelde me echt de look a like  Pamela. Robert, wie weet ooit. Ik voelde me in ieder geval wel heel erg vrouw 😉

images

Je zal je punani na de bevalling na het plassen met een fles water moeten spoelen (zeker als je hechtingen hebt). Het is geen strak idee om die fles water in de winter te laten staan als je een raampje in je toilet hebt (en geen verwarming). Ik heb volgens mij de rest van de dag niks meer gevoeld, aan de andere kant was het ook geen onaangename bijwerking.

Waar je het normaal erg gezellig vind als er bezoek komt en dat ze blijven hangen wens je ze na de bevalling over het algemeen na een uur in de hoogste bomen. Je bent moe, kan nog niet zonder pijn zitten en wilt weer in je babybubbel. Logisch.

Je bent moeeeeeeeeee, zo’n moeheid heb je nog niet gekend of je moet al kinderen hebben.20130730-071942

Zodra je wolk van een baby een schone luier aan heeft zal datzelfde wolkje al snel die luier weer flink vullen. Het is een vicieuze cirkel.

Er ontstaan bergen was zo hoog als de bergen in Zwitserland, minstens. Komt wel weer goed. Na zo’n 18 jaar als ze de deur uitgaan.

Die buik van jou? Die ziet er heul raar uit maar dat trekt wel weer bij. Hou in je hoofd dat alleen de zeer bekende Doutzen-dames er binnen no time weer uitzien alsof ze nooit zwanger zijn geweest. Geef het de tijd.

Je hebt de meester der spierpijnen te pakken. Voelt alsof je door een zeer onaardige sportdame te grazen bent genomen terwijl je griep hebt en dat je daarna op de bar hebt staan dansen. Zoiets.

Nog nooit was je zo  blij als iemand een pan met eten bracht. Nog nooit!

Mannen snappen er soms gewoon helemaal niets van. Maar alsnog zijn ze wel lief over het algemeen.

wpid-8526a7c99585de9f8e303ed3b9b4ab94

Je voelt je echt (als het goed is) snel weer beter zodra je dat kleine ukkie ziet want alle moeite is het gewoon waard. Zo’n mooi lief en leuk baby’tje heb je nog nooit gezien (of je hebt er al 1,2,3,4 of meer).

Zo’n bevalling heh, het is niet leuk en als je het wel leuk vind mag je mij je tips geven, maar uiteindelijk is het echt alles waard en komt het helemaal goed. O en dames, nog aanvullingen? Roep ze maar!

Kimberly
Laatste berichten van Kimberly (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten