Home Mam Bloggers De privacy van onze kinderen

De privacy van onze kinderen

by Kimberly

Ik  vraag het me toch wel vaak af hoor tegenwoordig, rammen we niet te veel van onze kinderen of misschien onszelf op social media?social_media

Ja ik weet het, een blogger die over haar gezinsleven en leven blogt die met deze vraag komt. Er zijn een hoop dingen waarvan ik vind dat ik daarover kan bloggen maar er zijn ook een hoop dingen waarvan ik vind dat die lekker face-to-face met vrienden en familie besproken horen te worden. En niet op de social media. Ik kan me er dan ook enorm aan storen dat er een hoop moeders ongelimiteerd foto’s van hun kroost op openbaar gooien op Facebook. Ja, ook die foto’s in het badje, in hun blote kontjes. Ik snap dat niet.

Zo ook met modellenacties van merken (die dan een kindje zoeken voor hun merk of site) waarbij moeders aan hun übertrotse gevoelens toegeven en allemaal reageren met foto’s van hun kindjes. Uiteraard zijn alle kindjes mooi en lief en snap ik dat de mama’s dit doen. Maar er is altijd iets wat mij tegenhoudt op het te doen. Het voelt een beetje als een vleesmarkt ofzo en dat terwijl dat natuurlijk niet de bedoeling is.

Laat ik voorop zetten dat alle mama’s gewoon lekker zelf moeten weten wat ze doen met de foto’s van hun kindjes maar alsjeblieft, wees er een beetje alert op dat wanneer je dingen op openbaar zet, of ze überhaupt deelt met de wereld, dat anderen ook toegang hebben tot deze foto’s. Het gaat bij mij zelfs zo ver dat ik al rekening houd met het maken van de foto’s, want stel je voor dat ik mijn telefoon kwijt raak en iemand anders beschikking heeft tot mijn foto’s?! I know, ik ga er misschien een beetje te ver in maar dit is mijn manier om mijn mini er zo ver me dat lukt wat te beschermen.

Daarom heb ik dus ook geen instagram en heb ik mijn instellingen op Facebook best streng. Fijn, vind ik dat. Ik bepaal namelijk graag zelf wat ik deel, wanneer ik het deel en met wie ik deel. En nogmaals dames, iedereen moet het voor zichzelf weten. Maar ik hoef echt niet te weten dat je mini je vannacht met 3 volgekotste/ volgepoepte pyjama’s heeft wakker gemaakt. Of dat het snot uit hun neusjes volledige slakkensporen op hun gezicht heeft achtergelaten. En vind je het zelf prettig om met je koortskop op de foto te worden gezet en op Facebook geplaatst te worden? Ik neem aan van niet, waarom dan met je ukkies wel? Verder Let love Rule en alle respect hoor, wees heerlijk trots op je kroost en doe je ding maar denk gewoon even na: Wat gij niet wilt dat u geschied, doet u zeker ook een ander niet. Zoiets?

En dan voor iedereen die het nog niet wist: dat wereldbolletje naast je status? Dat is dus openbaar, iedereen op deze planeet met internet en een computer o.i.d. kan dat dus zien.

Wie-kan-mijn-inhoud-zien-op-Facebook

Kimberly
Laatste berichten van Kimberly (alles zien)

related articles

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten