Meestal ben ik niet zo van de Amerikaanse recepten, echter had ik dit broodje nou al zo vaak voorbij zien komen in films dat ik inmiddels toch wel een beetje nieuwsgierig was geworden.
Onze kinderen hebben onlangs de film It takes two gekeken, waarin een meisje smakelijk een hap neemt van een Sloppy Joe. Ook hun wouden nu toch ook wel eens graag proeven hoe dit Amerikaanse fenomeen nou daadwerkelijk smaakt. Nadat ik het vorige week heb gemaakt was het oordeel dat de kinderen het heerlijk vonden! Zeker een keertje maken dus! Het recept wat ik gebruikt heb heb ik hier voor jullie opgeschreven.
Benodigdheden (voor 8 broodjes)
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode chilipeper
- 1 el olie
- 400 ml tomatensaus
- 2 el tomatenpuree
- 2 el gedroogde oregano
- zout en peper
- 500 g rundergehakt
- 2 el bruine basterdsuiker
- 1 el barbecuekruiden
- 1 tlp Worcestershire sauce
- (eventueel kan je er blokjes rode paprika door doen)
Broodjes
- 8 hamburgerbroodjes
Bereiding
Snipper de uien, rasp je knoflook teentjes en doe dit samen met het gehakt en zout en peper na smaak in een pan met een beetje olie.
Rul het gehakt nu gaar in de pan en voeg een fijne gesneden pepertje toe en de tomatenpuree bak dit nog even rustig mee. (haal de zaadjes wel uit het pepertje want deze zijn extra heet)
Als laatste gaan alle ingrediënten die er nog over zijn tegelijk in de pan, de tomatensaus, oregano, basterdsuiker, barbecuekruiden en de Worcestershire sauce.
Laat dit geheel nog 5 minuten goed doorwarmen, terwijl je de broodjes doorsnijdt en kort even in de broodrooster of oven verwarmd.
Zodra de broodjes klaar hebt, leg je er een geopend op het bord. Schep hierop een grote lepel van het gehaktmengsel en vouw het broodje dicht! Nu smullen maar!
Tip: Mocht je een fan zijn van Cheddar kaas, dit zou ook goed kunnen op het gehakt mengsel voor je het broodje dichtklapt.