Home Games & Gadgets De beste digitale cadeaus voor de kinderen

De beste digitale cadeaus voor de kinderen

Digitale cadeaus voor Kerst en Sinterklaas 2022

by Robbert

Voor ons vaders, moeders, oma’s en opa’s was Sinterklaas en kerst een tijd waarin we uitkeken naar het openscheuren van grote pakjes. Hoe groter het pakje, hoe beter. Wat konden we toen verwachten? Een nieuw bordspel, die stoere walkman, Barbiepoppen, LEGO of een bal? De tijd van cadeaus uitpakken is nu heel anders. Kinderen zitten niet meer voor de kerstboom om de pakjes te schudden. In deze tijd zitten ze veelal op hun spelcomputer en kijken reikhalzend uit naar de pakjes die ze in het spelletje Fortnite digitaal kunnen uitpakken. Ze zoeken op YouTube naar ‘leaks’ en ‘hacks’ om er maar achter te komen wat voor ‘skin’ dit jaar onder de boom ligt. Om deze kerst ook voor fanatieke game kids goed voor de dag te komen, hebben we de leukste digitale cadeaus op een rij gezet.

Xbox Game Pass

Je kunt ervoor kiezen om niet één, maar alle spellen te geven deze feestdagen. Met een Xbox Game Pass krijg je toegang tot een enorme bibliotheek aan games. Komt er een nieuw spel uit, grote kans dat hij direct via Xbox Game Pass gespeeld kan worden. Natuurlijk heb je daarvoor wel een Xbox nodig. Ga je volledig voor digitaal dan kun je dat ook met een Xbox Series S. Het apparaat heeft voor deze feestdagen nog een prijskaartje van 299 euro. Microsoft heeft al aangekondigd dat ze na de feestdagen de prijzen flink moeten bijstellen vanwege de oplopende kosten. Als je twijfelt is nu wel hét moment om een Xbox aan te schaffen.

Een Xbox Game Pass abonnement voor de console kost €9,99 per maand en kun je ook in kaartvorm vinden bijvoorbeeld bij Game Mania. Wil je iets meer geven, kies dan voor Xbox Game Pass Ultimate.

Xbox Game Pass Ultimate

Naast een basisabonnement kun je ook voor een Ultimate-abonnement kiezen bij Microsoft. Met een Xbox Game Pass Ultimate abonnement krijg je ook toegang tot Xbox Live Gold. Dit is een dienst waarmee je online met vrienden kunt spelen. Ook kun je met het Ultimate abonnement spelen in de cloud. Op je tablet of smartphone kun je via de browser naar http://www.xbox.com/play gaan waar een heel assortiment aan games gespeeld kan worden. Je hoeft dan niks te downloaden, maar speelt het volledig in de cloud. Zie het als een Netflix, maar dan met games.

PlayStation Plus

Onlangs heft Sony flink wat wijzigingen aan het Plus-abonnement aangebracht. Waar de abonnee voorheen elke maand vijf games cadeau kreeg zijn dat er drie geworden. Een game voor de PlayStation 5 en twee voor de PlayStation 4. Daarbij zijn de prijzen flink opgelopen en kun je nu kiezen uit drie verschillende abonnementsvormen.

PlayStation Plus Essential

Dit is eigenlijk het PlayStation Plus zoals het was. Dit abonnement is eigenlijk essentieel voor elke PlayStation-eigenaar, want zonder kun je niet online spelen. Voor €59,99 open je de poort naar de buitenwereld. Kinderen kunnen met dit abonnement Minecraft met hun vrienden spelen en krijgen elke maand drie. Het abonnement is in twee gift cards te krijgen. Voor € 24,99 krijg je drie maanden PlayStation Plus Essential en voor € 59,99 een heel jaar. Een prima cadeau voor kinderen die een PlayStation hebben.

PlayStation Plus Extra

PlayStation Plus extra is eigenlijk alles wat we hiervoor genoemd hebben. Daar bovenop krijg je toegang tot een bibliotheek met games die je kunt downloaden en spelen zolang je abonnement loopt. Online kun je zien welke games je krijgt. Het is natuurlijk erg leuk om een hele bibliotheek aan games cadeau te geven deze feestdagen. Sinterklaas of de kerstman moet daarvoor wel even flink in de buidel tasten, want een PlayStation Plus abonnement kost voor drie maanden € 39,99 of voor een jaar € 99,99.

PlayStation Plus Premium

Boven op deze twee abonnementen heeft Sony nog een uitgebreider abonnement, het PlayStation Plus Premium abonnement. Hier krijg je niet alleen toegang tot de bibliotheek met games, je kunt ze ook streamen via hun clouddienst. Als kers op de taart krijg je ook toegang tot klassieke games die misschien de ouders ook aanspreken. Het is wel een ongelooflijk dure hobby bij Sony want een PlayStation Plus Premium abonnement kost je € 49,99 voor drie maanden of € 119,99 voor een jaar.

Nintendo Switch Online

Nintendo kon natuurlijk niet achterblijven met een onlinedienst. De Switch begon zoals alle andere Nintendo spelcomputers met gratis online toegang, maar na twee jaar kwam daar Nintendo Switch Online. Wil je gezellig met je vrienden bouwen in Minecraft of een potje Mario Kart spelen heb je een Online abonnement nodig. Het abonnement is te krijgen in verschillende vormen. Zo is het basisabonnement voor één persoon, maar je kunt ook kiezen voor een familie-abonnement waar zeven personen aan kunnen deelnemen. Naast online toegang krijg je ook toegang tot een bibliotheek aan klassieke games voor de NES en Super NES. Speel samen de klassieke Mario Kart of oude Super Mario Bros. Een abonnement voor één persoon kost € 19,99 per jaar of € 7,99 voor drie maanden. Het familieabonnement is alleen voor een jaar verkrijgbaar en kost €34,99.

Nintendo online

Nintendo Switch Online uitbreidingspakket

Hoewel deze abonnementsvorm niet verkrijgbaar is in een gift card, willen we hem toch benoemen. Vorig jaar heeft Nintendo een extra abonnementsvorm toegevoegd. Hierbij krijg je niet alleen toegang tot de bibliotheken met Super Nintendospellen en NES-spellen, maar kun je ook Sega Genesis en Nintendo 64-spellen spelen. Daarnaast krijg je toegang tot uitbreidingspakketten zoals het Animal Crossing of Mario Kart uitbreidingspakket. Het Nintendo Switch Online uitbreidingspakket kost € 39,99 voor een individueel abonnement en € 69,99 voor een familielidmaatschap. Wij hebben zelf het abonnement een jaar en eerlijkheidshalve amper gebruikt. De beste keus voor een familie lijkt ons dan ook het basisabonnement van € 34,99.

Roblox – Robux

Roblox is een spelletje waar gebruikers zelf kleine spellen kunnen ontwikkelen en delen met anderen. De grootste gebruikersgroep is er echter voor het spelen van alle spelletjes. Het is een online platform waar mensen samenkomen. Spelletjes kunnen soms een beetje controversioneel zijn. Zo zijn er spellen gebaseerd op Squid Game gemaakt. Toch is het overgrote deel gewoon leuk. Met Robux kunnen spelers virtuele items kopen, verkopen en maken. Daarmee kan hun virtuele personage worden opgeleukt. Ook kunnen spelers met Robux een Roblox Premium-lidmaatschap kopen waarmee ze toegang krijgen tot premium games. Er zijn twee bedragen verkrijgbaar: 10 euro en 20 euro.

Minecoins

Minecraft

Nee we gaan geen crypto munt aanraden voor de kleine hoor. Minecoins is de valuta die gebruikt wordt in het spel Minecraft. Hoewel je prima het spel kunt spelen zonder deze coins geven ze de kinderen de mogelijkheid om extra werelden te kopen. Zo is er een Disneypark in Minecraft nagebouwd en kun je bijvoorbeeld een themawereld van Sonic the Hedgehog kopen. Dit wordt allemaal met Minecoins gekocht. Een gemiddelde wereld kost zo’n 1400 Minecoins. Deze valuta kun je kopen in twee bedragen. Voor € 9,99 krijg je 1720 Minecoins. Wil je iets meer geven dan betaal je € 19,99 voor 3500 Minecoins waar ze ongeveer twee werelden voor zouden moeten kunnen kopen.

Fortnite

Het gratis spelletje waarin 100 spelers op een eiland worden gedropt en moeten vechten tot de laatste over is gebleven maakte in 2022 maar liefst 5.8 miljard dollar winst. Fortnite is nog steeds ongekend populair. Hoe zij zoveel verdienen met een gratis spel? In Fortnite kun je karakters, dansjes en verschillende ontwerpen voor je wapens en accessoires kopen. Hoe specialer je item hoe meer aanzien je bij je vrienden krijgt. Het is een beetje zoals de merkkleding in je jaren ’90 was. Ik wou als kind niet in de buurt van de Zeeman gezien worden, de jeugd van tegenwoordig wil absoluut niet door het leven als een ‘no-skinner’ (een karakter zonder speciale dansjes en kleding).

In het spel kun je elke drie maanden een seizoenpas kopen (Battlepass). Door het spel te spelen en in niveau te stijgen speel je op de seizoenpas allerlei accessoires vrij. Hoe hoger je niveau (level), hoe mooier de spulletjes worden. Voorheen liep zo’n pas tot level 100, wat al een aardige prestatie is, gezien de tijd en energie die je erin moet steken, tegenwoordig loopt die op tot level 200 waarbij je karakters ook volledig goudkleurig worden. Met zo’n skin ben je dus wel een ‘pro’ en heb je meer aanzien. Skins of een seizoenpas koop je met de valuta in het spel dat V-BUCKS genoemd wordt. Deze V-BUCKS kun je op een gift card kopen. Wil je een geen V-BUCKS geven, dan zijn er ook ‘cosmetic pack’ te vinden. Hiermee geef je voorwerpen in het spel. Op het moment ligt de Fortnite – Anime Legends Pack in de winkel. Hiermee geef je accessoires als een Golden Gear Midas-outfit, Golden Crash Back Bling en een 24 Karaat Katana Pickaxe.

Let er wel op dat je de V-BUCKS of de cosmetic pack voor de juiste spelcomputer aanschaf. Een cosmetic pack voor de Nintendo Switch kun je niet via een PlayStation activeren.

Apex Legends Coins

Apex Legends is een spel dat door een iets ouder publiek gespeeld wordt. Het is vergelijkbaar met Fortnite, maar in dit spel werk je verplicht samen met andere spelers.  Personages hebben vooraf bepaalde rollen, zoals offensief, defensief, ondersteuning en verkenning. Als speler word je in teams van drie geplaatst, waarbij elk lid een andere Legend kiest. Het spel start met 20 teams (squads) die tegen elkaar strijden tot er een team overblijft. Net als bij Fortnite kunnen spelers een seizoenpas kopen waarbij ze bij het behalen van een hoger niveau steeds nieuwe cosmetische voorwerpen krijgen, zoals ruim 100 extra kostuums en skins. Met Apex Legends Coins kunnen zo deze voorwerpen of een seizoenpas kopen.

Opgepast met Digitale Cadeaus

Ga je voor een digitaal cadeau? We adviseren om deze op het laatste moment te kopen. Bewaar ook altijd de aankoopnota. Het is helaas zo dat online veel criminaliteit heerst en het komt geregeld voor dat een geautomatiseerd systeem de activatiecodes kan kraken. Het is ons twee keer overkomen met een Xbox Game Pass Ultimate gift card van 6 maanden. Dat gaat niet om enkele tientjes, maar om 120 euro aan digitale waarde. Wij hadden geen bon en konden daarom ook fluiten naar ons geld. Het was zelf zo erg dat de klantenservice bij Xbox kon zien dat ze in twee verschillende landen waren geactiveerd, maar ze konden niks voor ons betekenen. Koop dus op het laatste moment en activeer de digitale goederen zo snel mogelijk. Met een aankoopnota kun je altijd terug naar de winkel waar je ze gekocht hebt.

Wat raden we af

Wat we uit eigen ervaring afraden zijn gift cards met een geldbedrag. Naast dat de kaarten komen te vervallen is het vaak een te klein bedrag om er echt iets voor te kunnen kopen. Zo ben je voor wat Minecoins 17 euro kwijt en is een gift card vaak 15 euro. Het zorgt er bij de ouders voor dat zij weer een betaalkaart aan het Nintendo-account van de kinderen moeten koppelen en dat brengt weer risico’s met zich mee. Beter is een eindproduct aanschaffen zoals de kaarten die we hiervoor hebben genoemd.

Code in doosje

Rechtsonder in de hoek staat duidelijk dat dit een Download code is en geen cartridge (klik voor een voorbeeld)

Code in een doosje, geen geld terug

Er is natuurlijk niets leuker om een spelletje, dat je al heel lang op je wenslijstje hebt staan, ineens onder de kerstboom te vinden. Let wel even op dat je een ‘echt’ spelletje koopt. Het komt steeds vaker voor dat het om een leeg doosje met een code gaat. Voor de kinderen maakt dat natuurlijk weinig uit als het om de juiste game gaat. Heeft de sint per ongelijk de verkeerde uitgekozen kun je deze spelletjes niet meer inruilen. Let er daarom goed op dat je een spelletje op een cartridge koopt. Bij Intertoys of ToyChamp wordt dat vaak duidelijk op de verpakking vermeld, maar een aankoop via Bol.com kan zomaar een leeg doosje zijn, zeker als het via een partnerverkoper gaat. Altijd even opletten dus.

Bij ons thuis

Bij ons thuis zijn de Minecoins en V-Bucks veruit het populairste digitale cadeaus. Dat komt misschien ook omdat we al een PlayStation Plus Essential, Xbox Game Pass Ultimate en Nintendo Switch Online abonnement hebben. De tijd dat de kinderen Robux vroegen lijkt een beetje voorbij, hoewel ze het spelletje nog wel graag spelen.

Leuke inpaktips voor je gift card

Natuurlijk, je kan hem in een envelop steken en dat is het dan. Wil je toch iets meer moeite in je cadeau steken dat zijn er op Pinterest honderden inspirerende afbeeldingen en filmpjes te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld een lege pot pindakaas schoonmaken, leuk versieren en er snoepjes met de gift card in doen. Wil je meer een surprise idee? Kinderen en slijm is altijd een succes. Verpak de giftcard waterdicht en stop hem in een pot met slijm. Een grote doos met lekkernij waar de gift card bij zit is natuurlijk ook een makkelijke optie. Op deze Pintertest-pagina vind je nog veel meer ideeën.

Dit artikel is NIET gesponsord en bevat ook geen betaalde links. Ik heb dit artikel volledig op eigen initiatief geschreven en we worden NIET vergoed door een van de genoemde partijen of door een van de doorgestuurde websites.

Robbert
Laatste berichten van Robbert (alles zien)

related articles

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten