Animal Crossing New Horizons – Ontsnap aan de realiteit

Door Robbert

Op zoek naar een eiland zonder problemen met alleen maar blijdschap en vrolijkheid, waarin je kunt ontsnappen aan de realiteit die zich buiten afspeelt? Animal Crossing New Horizons neemt je mee naar je een plek waar jij even kunt ontspannen. Onder het genot van rustgevende muziek, kun je samen met je liefelijke dierenvrienden de doelen van de dag doornemen. Klinkt misschien kinderachtig of saai, maar wij komen de quarantaine dankzij Animal Crossing met een brede glimlach op ons gezicht door.

In Animal Crossing New Horizons pak je het vliegtuig naar een eiland waar alles vredig en eenvoudig is. Eenmaal geland, staat de altijd vrolijke wasbeer Tom Nook klaar om je te verwelkomen. Jij en je twee medebewoners worden met open armen ontvangen. Tom overhandigt jullie een tent, die je op een willekeurige plek op het eiland mag opzetten. Neem gerust je tijd om een mooie plek te zoeken, want op deze plek zal je de rest van het spel doorbrengen. Ga je wonen op het strand, liever bij een waterval of tussen de fruitbomen? De keuze is geheel aan jou.

Mijn tent in Animal Crossing New Horizons

Los van wat vaste onderdelen, zoals het kamp van Tom Nook, is de opbouw van elk eiland anders. Dit is erg leuk, want verder in het spel kun je ook bij elkaars eiland op visite en bijvoorbeeld spullen ruilen die een ander op zijn eiland heeft en jij niet. Eenmaal je tent opgezet overhandigt Tom Nook je ook nog een Smartphone! Helemaal conform deze tijd, komt de smartphone inclusief een aantal apps.

Een smartphone in New Horizons

Gaandeweg in het spel krijg je zelfs meer apps om te gebruiken. Zo kun je een encyclopedie openen voor informatie over de dieren in je omgeving. Hier vind je prachtige getekende afbeeldingen van de dieren en informatie over de tijden wanneer je de dieren kunt vinden. Persoonlijk vind ik dit leuker en leerzamer, dan het leren van alle namen van de Pokémon.

Een hypotheek afbetalen

Voor niets komt de zon op, dus Tom Nook overhandigt je na de smartphone ook nog een rekening voor je tent. Je zal de spullen eerlijk terug moeten betalen. Je begint met een lening in Nook Miles (vergelijkbaar met de airmiles die wij kennen). Als je de eerste lening met Nook Miles hebt afgerond, krijg je een lening in Klingels (Bells in het Engels). De Nook Miles kun je dan gebruiken om uit een catalogus leuke spullen voor je huis te bestellen. De Klingels zijn hier ook voor te gebruiken, maar die zal je al snel willen gebruiken voor het afbetalen voor je woning. Want elke keer als je je hypotheek betaald, kun je je huis ook weer verder uitbreiden. En dat is uiteindelijk waar je het voor doet.

Nieuwe hypotheek nodig

De eerste stapjes

Je eerste dag op het eiland begint met kleine stapjes. Zo leer je hoe je een hengel en een net kunt maken. Hiermee kun je vissen en insecten vangen. Het eiland is rijk aan flora en fauna. Je vindt er planten, bomen, bloemen, een grote hoeveelheid verschillende insecten, vissen en spinnen. Met je hengel kun je de vissen uit het water hengelen en met je net de insecten vangen. Aan jou de keuze wat je ermee doet. Je kunt een vis in een aquarium in je tent bewaren, hem aan Tom Nook geven voor ‘onderzoek’ of verkopen aan zijn compagnons Timmy en Tommy.

Timmy en Tommy

Een museum

Er komen steeds meer bewoners op het eiland wonen. Al snel zal je kennis maken met Blathers. Een uil die een museum wil beginnen. In dit museum worden alle dieren die je hebt gevangen en vervolgens hebt gedoneerd aan Blathers ten toon gesteld. Als je een dier doneert aan Blathers zal hij je ook extra informatie geven zoals de leefgewoontes van het dier. Wel vinden we het jammer dat je deze informatie niet meer kan teruglezen in het museum of in je eigen encyclopedie. De kinderen hebben ondertussen wel het verschil tussen een snoekbaars en een snoek geleerd en is het een enorme zoektocht naar een Zalm, want die leeft alleen in maart op het zuidelijk halfrond en in september in het noordelijk halfrond. Ook hebben ze al geleerd dat een ‘Nemo-vis’ eigenlijk een clownvis heet en dat hij in anemonen woont en deze schoon houdt. Blather verstrekt al deze informatie met plezier en de kinderen nemen het als een spons op.

Vele woordgrapjes in Animal Crossing

Ik zal proberen er niet te veel over te verklappen over het museum zelf, maar het is echt een bijzonder plekje in het spel. Naast dat het vrij groot is, kent het museum verschillende afdelingen. Het doet meer denken aan een bezoekje aan Artis, dan het museum op de hoek van de straat.

Je gedoneerde vissen zwemmen vrolijk rond in het immense aquarium. De namen en datum wanneer je ze gedoneerd hebt vind je terug op de naamplaatjes onder de aquaria.

Eenmaal een dier gevangen vind je ze ook direct in je encyclopedie terug. Zo vinden we na het scoren van een berg cicade, dat deze leeft tussen februari en maart en vooral overdag actief is.

Aquarium Animal Crossing

Naast levende dieren kun je in het spel ook fossielen opgraven. Zo kun je verschillende soorten dinosaurussen, voetafdrukken en muggen in barnsteen vinden en door Blathers laten analyseren. Over de fossielen weet Blathers je veel informatie te geven. Doneer je ze aan het museum worden ze allemaal ten toon gesteld. In veel gevallen is een compleet geraamte verdeeld in de kop, romp en staart. Het zal dus wel even zoeken zijn om al je dinosaurussen compleet te krijgen.

Het museum is een plek waar je al snel enkele uren aan het rondsnuffelen bent en je motiveert om door te zoeken.

Vlindertuin Animal Crossing

Nooks hoek

In het spel zal uiteindelijk ook een winkel komen waarin de tweeling Timmy en Tommy de boel runnen. Hier vind je nieuwe producten die elke dag veranderen. Het ene product zeldzamer dan het andere product. Je vindt er artikelen voor de inrichting van je huis, kleding, meubels en huisraad en ga zo maar door. Het zal ons niet verbazen als er tienduizenden voorwerpen in het spel verborgen zitten. Van een stofzuiger, mop, theekan, espressomachine, Perzisch tapijt tot een airco. Elke dag verandert het aanbod wat je ook weer aanmoedigt om elke dag even het spel op te starten.

Nooks Hoek

Steeds meer leren

Je leert steeds meer in het spel. Waar je in het begin alleen een net en hengel hebt krijg je later in het spel een bijl, een trap, gieter om je zelfgekweekte bloemen te besproeien en een poolstok om over sloten te springen. Maar je leert ook om zelf ontwerpen te maken. Dit kun je eenvoudig houden, maar mensen op internet maken de meest bijzondere voorwerpen. De creatieveling kan deze onderdelen dan weer ruilen met vrienden (of via forums om internet). Op die manier kun je bijvoorbeeld weer geld verdienen om je hypotheek af te lossen.

DIY animal crossing

Karakters

De karakters in het spel helpen gaan zo hun eigen weg. Heel veel hebben ze niet te bieden, maar ze brengen wel leven in de brouwerij. Daarbij geven ze tips, leren je nieuwe dingen of krijg je soms een cadeau van ze. Zijn er genoeg dieren op je eiland komen wonen, dan gaan ze zelfs met elkaar spelletjes spelen. Het is een super leuk gezicht.

Naast je vaste dierenvrienden komen er ook dieren op bezoek. Vaak zijn dit verkopers die iets speciaals aanbieden en soms maar eenmalig aangeboden wordt in de game. Zo is een kameel die tapijten verkoopt en een egel die speciale gelimiteerde kleding verkoopt. Erg leuk, want ze zijn er alleen op bepaalde dagen.

Thema’s

Naast de vaste karakters die op bezoek komen zijn er ook thema’s! Zo heeft Nintendo aangekondigd dat rond Pasen de Paashaas op visite zal komen en je voor een gelimiteerde periode ook paaseieren kunt vinden op het eiland. Met die paaseieren kun je weer leuke nieuwe spullen maken.

We verwachten dat het spel zijnerzijds ook geüpdatet zal worden en er meer thema’s zullen verschijnen. Stiekem hoop ik persoonlijk ook dat het spel klaar is voor DLC’s en er nog veel meer uitbreidingen komen zoals meerdere eilanden op een Switch.

Online

Wil je op reis dan moet je bij de Dodo’s zijn. Zij hebben een watervliegtuig dat je overal naartoe kan brengen. De eerste dag zijn ze nog bezig met de voorbereidingen, maar daarna ben je vrij om de hele wereld te verkennen. Het leuke is dat Animal Crossing New Horizons is onderverdeeld in een zuidelijk- en noordelijk halfrond. Mensen uit het zuidelijk halfrond kennen andere jaargetijden en dieren, dan mensen uit het noordelijk halfrond. Zo vind je in het zuidelijk halfrond speciale exotische vissen, sprinkhanen of bijvoorbeeld een berg cicade.

Welkom op mijn eiland

In Animal Crossing New Horizons kun je op verschillende manieren bij mensen op bezoek of bezoekers ontvangen op je eigen eiland. Je kunt lokale bezoekers ontvangen. Dit noemen ze bezoekers van een eiland dichtbij. Hier heb je geen internet en ook geen Nintendo Online inschrijving voor nodig. Wel dien je bij elkaar in een ruimte te zitten, wat in deze tijd best lastig is. Daarom is het fijn dat je ook voor een eiland hier ver vandaan kunt kiezen. Dit zijn mensen die via internet op bezoek kunnen komen.

Een vriend op bezoek

In Animal Crossing New Horizons kun je op verschillende manieren bezoekers ontvangen. Je kunt vrienden ontvangen, beste vrienden ontvangen of toegang geven via een zogenoemde Dodo-code. Een Dodo-code bestaat uit zes letters en cijfers en kun je bij incheckbalie doorgeven.

Bij je eerste bezoek aan de Dodo’s krijg je een app waar al je vrienden in kunt opslaan. Vrienden kunnen geen wijzigingen aan je eiland maken. Zij kunnen dus geen boom omkappen, graven met een schep. Dat is alleen weggelegd voor beste vrienden. Via de app kun je bepalen wie je beste vrienden zijn. Ook kun je bijvoorbeeld alleen je beste vrienden toegang geven met een Dodo-code of aangeven dat de hele wereld je mag bezoeken.

vredig in new horizons

Op forums als Reddit worden naar hartenlust Dodo Codes op deze manier gedeeld. Ook bieden er mensen spullen aan om te ruilen. Erg handig en super leuk om zo met anderen bezig te zijn. Ik heb al verschillende mensen via de Reddit chat leren kennen door dit spel. Het is een leuke manier om contact te leggen.

Brieven sturen

In Animal Crossing New Horizons kun je ook brieven sturen naar elkaar en daarin ook cadeautjes stoppen. Voor het grootste deel zal dit gebruikt worden voor het ruilen van spullen, maar Michael en Luna sturen de liefste kaartjes naar ons en naar elkaar. De kaarten vind je in de ruimte waar de incheckbalie van de dodo’s is. Een kaartje sturen kost 200 klingels. We hebben er thuis al flink gebruik van gemaakt.

stuur elkaar kaartjes met cadeaus

Niet online toch eilandhoppen?

Ben je liever niet online en wil toch speciale spullen op verre eilanden vinden, dan kan dat natuurlijk ook. Je kunt een zogenoemde Dodo-ticket kopen. Met deze ticket kun je vliegen naar een eiland. Dit zijn meestal wat kleinere eilanden waar een hoop flora en fauna te vinden is die je niet op je eigen eiland hebt. Zo kun je exotische fruitbomen meenemen en op je eigen eiland plaatsen. Heel soms loopt er een ander karakter rond. Deze kun je dan uitnodigen om te komen wonen op jouw eiland.

De minpunten

Natuurlijk is niet alles perfect aan Animal Crossing New Horizons. Zo zitten er nog wat foutjes in het spel. Zo konden wij niet bij elkaar op bezoek, omdat er een downloadpakket was geïnstalleerd met het ouderaccount op de Switch van de kinderen. Uiteindelijk hebben we het spel moeten verwijderen en een derde exemplaar op cartridge moeten aanschaffen om dit mogelijk te maken. Op een derde Switch hebben we deze uitbreiding ook nog eens op het account van een van de kinderen moeten aanschaffen. Nintendo maakt het delen van software binnen je familie onnodig lastig. Bij Sony en Microsoft blijft het delen binnen een familiebibliotheek toch stukken beter geregeld. Let dus op als je het spel op meerdere Switches gaat spelen er met een digitaal exemplaar problemen kunnen optreden.

Eiland is gekoppeld aan de hardware

Ook vinden we het erg jammer dat een eiland aan de hardware is gekoppeld. Dat betekent dat er maar één eiland per Switch gecreëerd kan worden en dat als er meerdere mensen gebruik maken van de Switch zij dit eiland moeten delen. Dat betekent ook dat als speler één verschillende onderdelen zoals het museum vrijspeelt, speler twee die uitdagingen in het spel mist en zelfs helemaal ontgaat wat ermee gedaan kan worden. Zij missen letterlijk een deel van het spel. Aan de andere kant is het wel schattig om te zien dat Michael en Luna ook samen kunnen werken op een eiland en tegelijkertijd op een Switch kunnen spelen. Samen hout zoeken en dieren vangen om vervolgens samen spullen te maken. Michael die zijn Klingels aan Luna geeft zodat ze haar hypotheek kan afbetalen. Erg leuk om te zien. Toch hadden we liever gehad dat het een keuze was geweest of je een eigen eiland wil of er een wil delen. Daarnaast is een eiland zodanig aan de hardware gekoppeld dat overstappen op een nieuwe Switch er ook niet in zit. Zo besloten we om er een extra Switch bij te kopen (een speciale editie van Animal Crossing). Toen we de gegevens hadden overgezet bleek het eiland dat op de originele Switch stond verwijderd en konden we helemaal opnieuw beginnen. Na zeker 40 uur spelen was dit wel een bittere pil om door te slikken.

Geen cloudopslag

Je leest het goed. We betalen een aardig bedrag om online onze spelletjes op te slaan, maar bij Animal Crossing is dat geen optie. Het spel zit zodanig in elkaar dat alle tijd die je erin hebt gestoken verloren is zodra je Switch defect raakt. Een vervelend idee en voor verschillende mensen een reden om het spel te laten staan. Gelukkig is Nintendo al aan het zoeken naar een mogelijkheid om toch je eiland online veilig te stellen.

Cheaten

Nog een minpunt het een bug die oorspronkelijk in het spel zat. Inmiddels is deze wel gerepareerd, maar mensen online hebben er flink misbruik van gemaakt. Dit betekent dat het economische systeem, en het plezier in het spel, deels ten onder is gegaan. Er zijn nu mensen die honderden miljoenen Klingels op hun bankrekening hebben staan. Dat betekent dat ze alles in het spel kunnen vrij spelen en de prijs van producten die ze online aanbieden enorm is opgedreven. Spelers die het spel eerlijk spelen zijn daar de dupe van. Voor de een is 1000 Klingels veel, voor de ander is nu 10 miljoen Klingels een normaal bedrag.

Conclusie

Er valt enorm veel te ontdekken in Animal Crossing New Horizons. Wij hebben al tientallen uren gespeeld en het einde is nog lang niet in zicht. De quarantaine waarin we ons bevinden is een stuk gemakkelijker geworden omdat we ons stiekem kunnen verschuilen op een eiland waar alles nog goed is. Ook zijn we minder bezig met het nieuws, maar lekker bezig met de inrichting van ons huisje en het compleet krijgen van ons museum.

Steeds meer nieuwe dieren komen wonen op mijn gezellige eilandje. Nieuwe contacten over de hele wereld worden gelegd en spullen gedeeld.

Hoewel er toch wel wat minpuntjes te vinden zijn heeft Nintendo aangekondigd er alles aan te doen het spel beter te maken. Online opslag is een van die beloftes en daarmee wordt hopelijk ook het probleem opgelost dat mensen hun eiland kwijt zijn als ze een nieuwe Switch kopen.

Ik weet zeker dat wij als gezin over een paar jaar, bij het horen van een van de liedjes uit het spel, met een grote glimlach zullen terugdenken aan de tijd dat wij veilig ons verstopte in de fijne wereld van Animal Crossing New Horizons.

 

Robbert
Laatste berichten van Robbert (alles zien)
5

Animal Crossing New Horizons

Adviesprijs € 59,99,-
Platform Nintendo Switch
Uitgever Nintendo
Leeftijd 7 jaar
Release datum: 20 maart 2020
Aantal Spelers: 1-4 (lokaal samen een eiland delen), online met vrienden
Talen: Duits, Engels, Spaans, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands, Russisch, Chinees
Downloadgrootte Switch: 6,9 GB
Gesponserde game: Ja, digitaal
Website https://www.nintendo.nl/

You may also like

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten