Mijn Saxenda dagboek deel 8

Even pauze

Door Tamara

Zoals jullie weten ben ik in totaal sinds vorig jaar 26,9KG afgevallen, waarvan 16,9kg met Saxenda. Een heel verschil, al zeg ik het zelf. Echter sta ik nu al even een paar weken stil. Helaas heb ik door de verhogingen die ik heb gedaan tot 1.8 nogal wat bijwerkingen gekregen, waardoor ik letterlijk mij ziek ging voelen. Nu voelde ik mij na Covid nog steeds niet helemaal lekker, dus alles bij elkaar was een beetje teveel.

Darm en maagproblemen

Wat voornamelijk mijn klachten waren, was obstipatie dagen lang, en vervolgens naar de toilet moeten. Wat een feest en vooral ontzettend pijnlijk. Van vezel zakjes, tot natuurmiddelen, naar Macrogol en nog andere noodmiddelen om weer naar het toilet te kunnen, naar vervolgens dagenlang diarree. Wat ook weer niet fijn was. Als dat dan het enige was geweest, is dat naar maar had ik wel kunnen doorstaan. Echter kreeg ik naar verloop ook de meest heftige darmkrampen, koliekpijn volgens de huisarts. Zoveel pijn dat je misselijk ervan wordt en het gevoel krijgt dat je wegvalt. Zo niet fijn! En voor mij een reden om even te stoppen.

Saxenda werking

Ik heb heel lang goed kunnen functioneren op 0,6mg, het medicijn werkte goed en gaf genoeg effect om snel gewicht te verminderen. Na Corona veranderde het, ik kreeg te weinig binnen om weer beter te worden, dus moest minderen en ging daardoor meer eten. Het effect daarvan was dat je weer naar oude gewoontes makkelijker schiet, en vervolgens ook meer en anders eet. Zelfs met verhoging is het begin effect niet meer terug gekomen. Ik ben gelukkig niet aangekomen. Ik wissel tussen 2 gewichten per week, en dat is prima en stabiel te noemen.

Twee weken stoppen

Ik stop nu voor 2 weken, tijdens deze twee weken begin ik dagelijks met het nemen van een maagbeschermer. In de hoop dat als ik weer op de laagte dosis start, dat het effect van de Saxenda wel net zo goed is, maar de klachten daarnaast verminderen. Geen garanties uiteraard, maar ik heb hoop. Mocht dit niet zo zijn, ben ik geneigd om helemaal ermee te stoppen. Omdat pijn in deze gradatie, niet te doen is voor de lange termijn.

Zonder Saxenda

Ik moet eerlijk zeggen dat na 6 dagen stoppen inmiddels, ik nog steeds niet mijn oude porties kan eten. Ik denk dat dat effect wel blijft, het is nooit meer geworden zoals ik vroeger kon eten. Ook verdraag ik suiker rijk eten nog steeds niet echt goed. Mijn maag en darmklachten lijken ietsjes minder, maar durf nog niet helemaal erop te vertrouwen dat dit zo is. Even kijken hoe het de aankomende week gaat. Een weekje even geen darm en maag gedoe, zou zo welkom zijn!

Gebruik jij het ook?

Gebruik jij ook Saxenda? Ben heel erg benieuwd ook naar jouw ervaring! Laat vooral een berichtje achter onder dit bericht.

 

 

Tamara
Laatste berichten van Tamara (alles zien)

You may also like

1 Reactie

Linda 14 november 2022 - 20:48

Ik begin donderdag met saxenda en moet zeggen dat door het lezen van je blogs ik een beetje weet wat ik kan verwachten vind het wel eng maar ben wel voorbereid

Reacties gesloten

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten