Mijn 10 favorieten om te kijken op Netflix

Door Robbert

Aangezien het buiten koud is, en binnen lekker warm dacht ik dat het wel hoogste tijd is om jullie wat series voor te schotelen die het kijken zeker waard zijn op Netflix. Als groot film en serie liefhebber heb ik in de afgelopen 19 jaar al heel wat series en films gekeken, en met heel wat bedoel ik werkelijk duizenden titels.. ”Hoe dan?!” Zal je vast denken! Nou dat leg ik je graag uit!

Mijn liefde voor film en series

Deze liefde begon al heel vroeg, op mijn Sint noch kerst of verjaardag lijstjes stonden altijd films en deze verschenen dan ook vaak magisch genoeg in mijn schoen, onder de boom of op mijn verjaardag in een pakpapiertje. Van Disneytitels naar uiteindelijk kaskrakers en wat meer onbekende titels. Op mijn 15e toen we vanuit Friesland (Ja, geboren Fries hoor hier!) in Haarlem gingen wonen, was ik bijna bewoner van de Videoland, mijn ouders zette elke maand 100 gulden op mijn lenerspas en ik mocht huren wat ik wou. Wat uiteindelijk resulteerde in helpen bij de winkel zelf, en veel leren over acteurs, genres en dat er heel scala aan films was wat ik nog niet had ontdekt. Uiteindelijk sloeg dit door naar series en ben ik inmiddels heel wat films en series verder. En toen was er MyPrime, Ziggo On Demand, Film1 en Netflix, genoeg te zien binnen handbereik! En ik smul daar dus enorm van! Bingen zit dus verweven in wie ik ben.Daarom lijkt het mij ook leuk om dit jaar meer van mijn favorieten te delen en ook van jullie te horen welke titels ik écht nog zou moeten zien!

Mijn all-time favorites series van Netflix

 

1. The Vampire Diaries

Ik kan er niks aan doen, maar ik ben nou eenmaal groot fan van series met vampieren erin, het mystieke, de liefde/passie, de humor en verhaallijn die in deze serie verwerkt zit vind ik fantastisch. Het verhaal bouwt zich goed op, in het begin moet je wel wellicht een beetje inkomen, maar ik beloof je dat als je een passie voor dit soort serie/film hebt dat het zeker de moeite waard is!

2. Pretty little Liars

De Serie waar ik echt soms op het puntje van de bank heb gezeten, alles wat je dacht, wie degene is die achter alles zat, wordt continu gedraaid… En dat houdt deze serie aflevering na aflevering spannend. Het verhaal welke zich afspeelt in Rosewood, wordt gedragen door 5 vriendinnen welke onafscheidelijk zijn, totdat er iets gebeurd waardoor ze grote moeite krijgen om nog maar iemand te vertrouwen.

3. The Flash

The Flash is een serie die je zeker moet kijken als je ook Marvel films kunt waarderen. Het verhaal gaat over forensisch onderzoeker Barry Allen, welke door een deeltjesversneller die ontploft en hierbij een onweersbui teweegbrengt wordt getroffen. Hij raakt in een coma. De ontwerper van deze deeltjes versneller, Harrison Wells helpt Barry vervolgens in S.T.A.R. Labs. Daar wordt Barry door Wells, Caitlin Snow en Cisco Ramon verzorgd tot hij enkele maanden later ontwaakt uit zijn coma. Na het ontwaken blijkt het ongeval hem superkrachten te hebben gegeven,dit resulteert in bovenmenselijke snelheid. Super gave serie, en echt ook de moeite waard om te kijken!

4. Arrow

The Flash en Arrow spelen beide in dezelfde tijdzone plaats, dit betekend dus dat je de helden nog wel eens bij elkaar zult zien verschijnen. Arrow was er eerder dan The Flash, maar is ook zeker een serie die je moet zien. De serie welke gebaseerd is op het leven van Oliver Queen welke vermist was en verbleef op een eiland speelt zich af in Starling City. Bij zijn terugkomst na zijn vermissing is hij niet meer hetzelfde als voorheen en is hij naast een rijkeluisjongen overdag, ’s nachts de gemaskerde vigilante ”Arrow”. Een serie welke mij al 6 seizoenen weet te boeien!

5. Bodyguard

Onlangs kwam ik deze serie tegen op Netflix, ik geloof dat hij er inmiddels al een paar maanden op staat maar toen ik hem ontdekte was hij nog echt nieuw! De naam sprak mij direct aan aangezien ik de film met Whitney Houston ook zeker kon waarderen, was ik ontzettend benieuwd naar deze nieuwe bodyguard. Ik moet je zeggen dat ik blij verrast was, en deze serie in 3 avonden heb gekeken! Dat wil wel wat zeggen denk ik al toch? Het verhaal gaat over oorlogsveteraan David Budd, welke lijdt aan PTSS. Tijdens dit seizoen van de serie krijg Budd de opdracht om de Minister van Binnenlandse Zaken te beveiligen en dit gaat zeker niet zonder slag of stoot.

6. The Crown

Ik moet eerlijk bekennen dat ik normaliter niet zo snel dit soort series kijk, snel verveeld vaak maaaarrr! In dit geval, zeker het kijken ook weer waard. Het verhaal van de Queen, zo mooi weergegeven, met alle perikelen van dien. Ik kijk nu al uit naar de vervolg afleveringen.

7. Teen Wolf

Als je series als The Vampire Diaries kunt waarderen, dan zou ik zeker ook een keer een kijkje in deze wereld nemen. In deze wereld volgen we Scott McCall welke wordt gebeten door een weerwolf, als gevolg hiervan wordt hij er zelf ook een. De uitdagingen die daarbij komen kijken, en de vijanden die hij op zijn pad zal ontmoeten zie je in alle afleveringen die daarop volgen. En super leuke serie om te kijken, jammer dat hij inmiddels al geruime tijd gestopt is!

8. The Grimm

The Grimm, ik moet eerlijk bekennen dat ik in het begin ook bij deze serie enorm moest inkomen. Maar ik heb toch inmiddels alle seizoenen gekeken, en moet toch wel zeggen met veel plezier! De verhalen van de sprookjes van Grimm kennen we vast allemaal, en ook de wezens die daar in voorkomen. In dit verhaal leven deze wezens, allemaal onder ons… echter zien we dat zelf niet. Je kunt ze alleen zien als je ”The Grimm” bent. Politieagent Nick Burkhardt gaat in deze serie het gevecht aan met diverse Mystieke wezens, maar maakt ook vrienden onder hen. Een boeiende serie, met onverwachte wendingen.

9. The Good Place

Seizoen 1 van deze serie heb ik enige tijd geleden gekeken, deel twee staat nog op mijn watchlist! Deze serie is veelal vaag, en onsamenhangend maar toch ook wel weer heel leuk om te kijken. Het verhaal gaat over Eleanor Shellstrop, welke in het hiernamaals beland. Het hiernamaals bestaat in deze serie uit ”The good place” en ”The bad place” al vraagt Eleanor zich echt af of ze wel goed is ingedeeld aangezien ze in ”The good place” is beland. Een serie met diverse plot twists en veel humor.

10. Sabrina

Deze serie moest ik gewoon kijken, ook al was het alleen al omdat ik vroeger Sabrina ook volgde. De serie van vroeger is trouwens helemaal niet te vergelijken met deze versie, het lichte en vrolijk gevoel van toen is eigenlijk compleet weg als je kijkt naar wat het nu is. Deze versie van Sabrina laat eigenlijk een hele duistere kant zien, waar alles in het teken staat in het verheerlijken van de duivel himself. Ik moet zeggen dat ik niet heel erg verrast was door deze serie, maar hij wel vermakelijk is op een moment dat je gewoon even niet iets beters te kijken hebt.

 

Nu ben ik wel ontzettend benieuwd naar jullie, wat is jouw meest favoriete serie op Netflix op dit moment?

 

Robbert
Laatste berichten van Robbert (alles zien)

You may also like

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten