Home Zwangerschap Zwangerschapskwaaltjes: Mijn Verhaal van Misselijkheid tot Verlichting

Zwangerschapskwaaltjes: Mijn Verhaal van Misselijkheid tot Verlichting

door Tamara
Zwangerschapskwaaltjes – Ik dacht dat ik wist wat ze waren, maar jeetje, wat heb ik mij vergist! Tijdens mijn zwangerschap van Michael was het voor het eerst dat ik echt ervoer wat zwangerschapskwaaltjes betekenen. Ik had last van heftige misselijkheid, waarbij overgeven aan de orde van de dag was. Ik kon niets meer binnenhouden, zelfs geen drinken.

Wat voelde ik mij beroerd! Na een flinke tijd te hebben aangemodderd en ook nog te maken kreeg met vocht vasthouden, uitputting en een slokdarm die aanvoelde alsof hij compleet was verdwenen, was het tijd om de verloskundige te bellen.

Diezelfde middag moest ik direct langskomen om te kijken hoe het met mij en uiteraard ook met de baby ging. Gelukkig bleek ons kleine mannetje het nog steeds goed te doen. Om mijn zwangerschapsongemakken te verlichten, schreef ze me een recept voor (emesafene) en kreeg ik de volgende tips.

Tips bij misselijkheid tijdens zwangerschap

Misselijkheid tijdens de zwangerschap kan behoorlijk ontwrichtend zijn. Het is vaak een van de eerste tekenen van zwangerschap en treft veel vrouwen, soms zelfs gedurende de hele zwangerschap. Gelukkig zijn er enkele tips die kunnen helpen:

  1. Eet kleine, frequente maaltijden: Vermijd grote maaltijden die je maag te veel belasten. Kies in plaats daarvan voor kleine porties verspreid over de dag. (Eet een paar crackertjes voor je je bed uit stapt)
  2. Blijf gehydrateerd: Drink kleine slokjes water gedurende de dag om uitdroging te voorkomen. Sommige vrouwen vinden het prettig om ijsblokjes of lichte vruchtensappen te consumeren.
  3. Probeer gember: Gember kan misselijkheid verminderen. Je kunt gemberthee drinken, gemberkoekjes eten of gembercapsules innemen.
  4. Preggie Pops: Zoals ik ontdekte, kunnen Preggie Pops helpen bij het verlichten van misselijkheid. Probeer verschillende smaken om te zien welke het beste voor je werkt.
  5. Raadpleeg je verloskundige: Als de misselijkheid ernstig is en niet verbetert, bespreek dan opnieuw met je verloskundige of er andere veilige opties zijn om verlichting te bieden.

Hopelijk kunnen deze tips ook jou helpen om de misselijkheid te verminderen.

Gerelateerde artikelen

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten