Home Recente berichten Shit! 5 dagen overtijd!

Shit! 5 dagen overtijd!

door Tamara

Ik heb zo’n menstruatie app, ideaal! Naja normaal gesproken dan! Een dag van te voren rinkelt er een belletje met de mededeling morgen begint je menstruatie. Zo fijn om daar niet over na te moeten denken, en te weten wanneer het bloederige geheel zich aan zal dienen.

Echter was het dit keer anders, gaat het jaren goed… jaren goed! Begon het vorige maand al een beetje te veranderen ik was maarliefst twee dagen ongesteld, en na die twee dagen was het feest weer voorbij. Natuurlijk hoor je mij niet klagen, ik bedoel elke maand vijf dagen lang een bloederig tafereel is ook niet mijn favoriete ding maar het was dus anders.

Nu had ik 19 september ongesteld moeten worden, zo vertelde mijn geweldige app! Maar het kwam niet, oké een dag later kan natuurlijk best eens voorkomen maar na dag 2 begon ik mij toch aardig zorgen te maken.

Zal ik dan toch zwanger zijn? was mijn gedachte. Baby nummer 3 staat eigenlijk niet meer zo hoog op mijn wensenlijstje, maar mocht het toch zo zijn dat ik zwanger zou zijn dat was dit wonder uiteraard ook welkom.

Er zat niks anders op dan zwangerschapstesten halen,  wist je dat deze dingen trouwens nog maar een hele euro voor twee testen kosten? Ik niet, maar toen ik dat zag kwam ik direct met grof geschut thuis drie pakjes a zes testen in de aanval! ‘S middags direct de eerste test gedaan, negatief. De volgende dag test twee, drie en vier omdat ik dacht dat ik van alles zag en vervolgens nog steeds niets snapte van mijn uitblijvende menstruatie.

Dag vier kwam er een klein plasje bloed, werd dezelfde dag werd afgesloten met bruin bloed en wat uiteindelijk resulteerde in vreselijke onderrugpijn, misselijkheid, pijnlijke borsten en klapperende eierstokken. Was dit dan een innestelingsbloeding? Ja ik bedoel, inmiddels wist ik het ook niet meer en dag vijf kwam er ook al aan. Tijd voor test vijf en zes (tja, je weet het maar nooit!) maar ook deze waren negatief.

Dag 5 besloot ik toch maar naar de dokter te gaan, want ik snapte niets meer van mijn hele cyclus. De assistente en daarna de dokter vertelde over het fenomeen cystes, hebben veel vrouwen namelijk en het zou kunnen dat een van die dingen alles ophoudt. Maar wat ook kon is dat er (geen idee hoe het heet) ergens in mijn eierstok vast had, en dat ik met rustig aan doen vanzelf alsnog ongesteld zou worden. Verder vertelde hij nog over eierstok kanker en hoe vaak dit voorkomt ( enig zo’n inval arts, ik bedoel deze informatie wordt ik uiteraard heel gerust van! Not!)

Rust was dus mijn motto, dus gisteravond viel ik om 20.00 in slaap, diepe slaap tot ik vanmorgen om vijf uur wakker werd met vreselijke buikpijn, en…. zowaar mijn oude vertrouwde gutsende ongesteldheid! Pfiew! Fijn zo’n verstopping in je eierstok! En nu weer rustig verder ademhalen en terug naar de orde van de dag!

Gerelateerde artikelen

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten