Home Guilty Pleasure ReceptenKoreaanse Corndogs – Drie Variaties met Kipknakworst

Koreaanse Corndogs – Drie Variaties met Kipknakworst

door Tamara

Koreaanse corndogs zijn streetfood op z’n best: knapperig van buiten, zacht en smeuïg van binnen. Anders dan de Amerikaanse versie, worden ze in Korea vaak gevuld met kaas en krijgen ze een extra laagje panko, aardappelblokjes of zelfs Doritos. Je topt de corndog als laatste af met een beetje suiker en een saus naar keuze. Het klinkt misschien gek, maar het is een ontzettend lekkere combinatie.  In dit recept maken we er drie varianten van deze populaire snack, met kipknakworsten van de Marokkaanse slager want deze knakworsten uit het koelvak zijn naar mijn mening het meest vergelijkbaar met het authentieke recept. Je kunt deze ook daar vinden in een rund variant, het is maar net wat je voorkeur heeft.


Waar het ooit begon

De Amerikaanse corndog werd in de jaren ‘40 populair, maar kreeg in Korea begin 2000 een upgrade: kleurrijk, gevuld met kaas en met verrassende toppings. Foodtrucks in Seoul serveren ze vaak met suiker en een mix van ketchup en mayonaise of pittige sriracha-mayo.


Ingrediënten (8 stuks)

Beslag

  • 420 g bloem

  • 450 ml lauw water

  • 1 el instant gist

  • 3 el suiker

  • 1 tl zout

Vulling

  • 8 kipknakworsten

  • 4–6 blokken mozzarella (low moisture)

  • 4 plakjes cheddar (optioneel)

Paneeropties

  • 340 g aardappelblokjes of fijngesneden diepvriesfriet

  • 120 g panko

  • 150 g Doritos (nacho cheese), fijngemalen

Overig

  • Bloem om te bestuiven

  • Olie om te frituren

  • Suiker, ketchup, mosterd, mayonaise of sriracha-mayonaise


Bereiding

1. Beslag maken

  • Meng bloem, suiker, gist, zout en lauw water in een diepe, lange schaal waar de corndogs straks makkelijk in passen.

  • Roer tot een dik, glad beslag. Dek af en laat op een warme plek 1 uur rijzen, tot het in volume verdubbeld is.

2. Vulling voorbereiden

  • Snijd mozzarella in stukken van dezelfde lengte als de knakworsten.

  • Rijg per stokje een stuk knakworst (onder) en mozzarella (boven).

  • Bestrooi licht met bloem zodat het beslag straks goed hecht.

  • Zet de gevulde stokjes koud, zo blijven ze stevig tijdens het frituren.

3. Paneeropties klaarzetten

  • Zet de aardappelblokjes, panko en fijngemalen Doritos elk in een apart bakje.

  • Als je verse aardappel gebruikt: kook 2 minuten, spoel af en dep droog.

4. Corndogs samenstellen

  • Doop de stokjes in het beslag, draai terwijl je ze optilt voor een egale laag.

  • Rol vervolgens in één van de drie toppings: aardappelblokjes, panko of Doritos.

  • Druk licht aan zodat alles goed blijft plakken.

5. Frituren

  • Verhit olie tot 175°C.

  • Frituur de corndogs 3–4 minuten, draai af en toe om tot ze goudbruin en knapperig zijn.

  • Laat uitlekken op keukenpapier of een rekje.

6. Serveren

  • Bestrooi met een beetje suiker.

  • Serveer met ketchup, mosterd, mayonaise of pittige sriracha-mayo.


💡 Tips

  • Plakje cheddar toevoegen tussen worst en mozzarella? Extra smeuïg!

  • Je kunt de stokjes kleurcoderen bij verschillende varianten, handig als je meerdere soorten tegelijk maakt.

  • Doritos geven een zoutige, kaasachtige crunch – perfect voor liefhebbers van hartige snacks.

Filmavond of feestje?

Koreaanse corndogs in drie varianten. Perfect voor een filmavond, een feestje of gewoon omdat je er zin in hebt. Ze zijn het lekkerst direct uit de pan, als de kaas nog warm en stretchy is.
En geloof me… na één hap vraag je je af waarom je dit niet eerder hebt gemaakt. De kids vragen nu al steeds of we niet nog een keer kunnen maken, nu vond ik het heel leuk om te doen, maar het is wel een receptje om echt af en toe te doen, niet dagelijks! Al zouden ze dat helemaal niet vervelend vinden!

Gerelateerde artikelen

Leave a Comment

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten