Home Recente berichten Een eigen werkplek in huis creëren

Een eigen werkplek in huis creëren

by Auteur

Op internet zie ik vaak de meest mooie werkplekken thuis voorbijkomen, hoe lekker is het als je gewoon thuis een plekje hebt waar je al je inspiratie kwijt kunt. Creatieve projecten kunt opzetten, je gedachte de vrije loop kunt laten gaan. Zonder dat je daar eigenlijk verder over na hoeft te denken, en daarnaast zonder afleiding. Heerlijk lijkt mij dat!

Huidige situatie

Vroeger was ik ervan overtuigd dat ik workshops wilde geven, creatieve workshops, of workshops in de vorm van taart maken. Die illusie ben ik inmiddels kwijt, dit omdat ik het naast het taarten maken ontzettend tijdintensief vind en ik dus ook geen ruimte heb om zoiets te realiseren. Mijn blogbezigheden doe ik ook eigenlijk voornamelijk vanaf de grote tafel, of op de bank met mijn laptop op schoot. Eenvoudige manier van bezig blijven, maar aan de andere kant raak ik dus van alles om de haverklap afgeleid. Schrijven is daarom ook best een ding, en soms lukt het ook gewoon niet. Dan ga ik maar als vanouds met een kladblok een stuk wandelen, en schrijf vervolgens wat ik al eerder had willen doen rustig ergens op een bankje tot een kloppend verhaal.

Een eigen plek

Een eigen hoekje creëren om blogs te schrijven, of om andere creatieve uitspattingen te kunnen doen is eigenlijk best belangrijk. De vraag is alleen, hoe en waar. Ruimtegebrek is in dit huis mijn grootste vijand. Achter ons huis staat er op dit moment nog een huisje vrij. Je zou dus bijna bedenken dat ik dan eventueel vanaf daar mijn ding zou kunnen doen. Wellicht met wat extra communicatie middelen zoals een Motorola portofoon in plaats van mijn Motorola telefoon die ik overigens gisteren in het bad heb laten vallen (ja, niet een van mijn slimste momenten). Wellicht is een portofoon in mijn geval nog niet zo een heel slecht idee! Of zal ik stiekem toch maar hopen dat mijn mobiel het na een nachtje in een bak met rijst en couscous het strakjes gewoon weer doet.

Eindconclusie

Ik heb nu nog steeds geen idee waar ik mijn eigen plekje zou kunnen creëren, Luna heeft mijn bureau gekregen om haar fijne motoriek te bevorderen. En aangezien het zo een mooi knutselhoekje is geworden, wil ik dit ook niet weer veranderen. Wellicht dat ik ergens, geen idee waar nog iets kan verzinnen waar het wel kan, maar op dit moment hou ik het maar gewoon bij de bank en de grote tafel als mijn domein, naja gedeeld domein dan maar.

Update: Mijn telefoon is weer werkend! Whahoo! Lang leven de rijst en couscous!

 

related articles

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten