Omdat de tijd niet stopt

Door Tamara

”Mama, het duurt nog heel lang toch voordat jij er niet meer bent?” Deze vraag krijg ik op de leeftijd die mijn kinderen nu zijn zo af en toe voorgeschoteld. Ik reageer dan altijd maar dat ik hoop nog heel lang bij hun te mogen blijven. En dat is natuurlijk ook zo, we hopen allemaal heel lang bij onze geliefden te mogen blijven, maar hoe lang dat in werkelijkheid zal zijn… dat weet niemand. Toch denk ik er wel zo nu en dan over na, want ook als je er niet meer bent moet er vrij veel geregeld worden wat betreft de uitvaart, maar ook hoe je iedereen achter laat en de kosten die daaraan verbonden zijn.

Verzekeren

Toen ik geboren werd heeft mijn moeder direct een uitvaartverzekering afgesloten, en bij mijn kinderen heb ik eigenlijk direct hetzelfde gedaan. Klinkt misschien vreemd, want ze zijn nog maar zo kort op deze wereld.. en je wilt op dat moment helemaal niet eraan denken dat je ze ook kwijt weer kunt raken. Maar toch vond ik het een prettige wetenschap, dat wat er ook gebeurd ook voor hun alles direct goed geregeld is. Wat mij echter verbaasde is dat in mijn nabije omgeving veel vrienden, kennissen en familie helemaal geen uitvaartverzekering hebben laat staan een overlijdensrisicoverzekering. Zij zien het wel als de tijd daar is…. Ik persoonlijk zou dat niet kunnen, gewoon omdat ik het erg prettig vind om mij daar niet druk om te hoeven maken.

Financiële gevolgen

Naast dat het handig is dat je een uitvaartverzekering hebt, is het ook belangrijk om over een overlijdensrisicoverzekering na te denken. Een Overlijdensrisicoverzekering afsluiten lijkt iets groots om te doen, maar eigenlijk is het doen nog niet eens zo lastig. Een kleine handeling kan er al voor zorgen dat je gezin, partner of andere nabestaanden later goed achter blijven zonder bijvoorbeeld de kosten van de hypotheek alleen te hoeven dragen. Wat ook mogelijk is dat je je Overlijdensrisicoverzekering koppelt aan je hypotheek, mocht je dan overlijden, wordt met het bedrag van de ORV de hypotheek (gedeeltelijk) afgelost, Voor een paar euro per maand kun je je al verzekeren, afhankelijk van je leeftijd, het verzekerde bedrag en de vorm van de polis.

Waarvoor ik gekozen heb

Naast mijn uitvaartverzekering, hebben wij ook nog een overlijdensrisicoverzekering. Dit omdat ik graag wil dat mijn kinderen en man nog lekker in dit huis kunnen blijven wonen, of dat huis wat we in de toekomst in Drenthe of Gelderland of misschien in Friesland nog wel gaan kopen. Hoe fijn is het om te weten dat als je niet meer kan helpen bij leven, dat er dan toch iets is dat de klap verzacht. Voor mij geeft dit een heel prettig en zeker gevoel, natuurlijk hoop ik nog 50 jaar op deze aarde rond te huppelen… maar mocht het nou om wat voor reden niet zo zijn… dan is het goed geregeld.

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met Allianz, om jullie bewuster te maken van wat erbij komt kijken als je er niet meer bent. 

Tamara
Laatste berichten van Tamara (alles zien)

You may also like

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten