Home DigiMama Blogs Onze games deze zomervakantie

Onze games deze zomervakantie

door Robbert

Er zijn een hoop games deze zomer verschenen en er komen ook nog een boel mooie games aan.  We hebben een aantal gekregen om te testen de afgelopen weken en als je het ons vraagt zijn dit zijn de leukste voor deze zomer. Van RPG’s op de zwoele zomeravonden tot actie en beweging voor het hele gezin. Welke games gaan jullie deze zomervakantie spelen?

Mario Strikers: Battle League Football

Mario trok zijn voetbaltenue voor het eerst aan in 2005 toen het spel Mario Smash Football voor de Nintendo Game Cube verscheen. Ze waren zo zeker van het succes dat er zelfs een speciale witparelmoeren Game Cube gebundeld werd met het spel. Het spel viel ook goed in de smaak bij het publiek. Vooral met twee of meer spelers kwam de game echt tot zijn recht. Toen het spel ook voor de Switch werd aangekondigd heb ik voor Michael en Luna de oude game van zolder gehaald en ze al ouderwets kennis laten maken. Gaat Mario Strikers: Battle League Football het origineel verslaan of wint toch de nostalgie het?

In Mario Strikers: Battle League Football kun je een team vormen van bekende personages uit de Nintendo games zoals: Mario, Prinses Peach, Bowser, Donkey Kong of Toad.  Het spel is lokaal en online met maximaal acht spelers te spelen. Er zijn geen regels in het spel en je kunt tegenspelers die tackelen, ombeuken en grijpen zonder in overtreding te gaan.

Elk personage heeft speciale eigenschappen. Het is dus belangrijk om van tevoren de juiste strategie te bepalen en de juiste personages bij elkaar te zetten. Zo kan de een sneller rennen, de ander harde tackelen en bijvoorbeeld Bowser keihard scoren.

Naast het spelen met vrienden kun je in de online-only Strikersclub-mode het met je eigen club tegen maximaal 20 Strikers opnemen. Hiermee kun je punten verdienen en zo een hogere plek in het klassement van elk seizoen bereiken. Als club-bezitter kun je ook de outfit van je eigen club aanpassen en krijg je na elke wedstrijd tokens die je kunt gebruiken om je clubstadion aan te passen.

Conclusie Mario Strikers: Battle League Football

Hoewel ik in de tijd van de Game Cube nog echt competitief was, merk ik dat ik zelf de tand des tijds iets minder goed heb doorstaan dan de game zelf. Ik ben simpelweg niet snel genoeg, vergeet steeds de knopcombinaties en druk in de stress en snelheid van het spel steeds op de verkeerde knoppen. Ik kan er ook niet inkomen. Na een uurtje of vier heb ik het zelf opgegeven. Dat maakt het geen slechte game, maar maakt het voor mij wel lastig om een degelijke en uitgebreide review te plaatsen en een eerlijke mening te geven.

Ik heb gelukkig ook twee kinderen die de game wel beheersen konden en ik heb mee kunnen kijken met het plezier dat zij eraan beleven. Michael is een enorme fan van de Mario Strikers. Hij is, een tegenstelling tot mij, wel snel en weet ook alle speciale moves optimaal te gebruiken. De een na de andere bal vliegt in het doel, waarna Michael juichend op de bank staat. Samen met zijn vrienden speelt hij graag lokaal een potje tegen de computer.

Mario Strikers: Battle League Football is een spel dat, net als Mario Kart, eindeloos veel plezier kan geven. Ik moet wel toegeven dat het in zijn huidige vorm een beetje karig vind. Hopelijk komt Nintendo binnenkort met uitbreidingen. Hopelijk heb ik zelf ook snel wat tijd om het spel beter onder de knie te krijgen. Want als ik de kinderen zie, dan wil ik zelf toch ook graag mee kunnen doen.

F1 22

We kijken thuis al jaren Formule 1. Hoewel ik de laatste jaren wat minder enthousiast ben, ik hou niet van de rivaliteit die bij de Nederlandse fans heerst, is Tamara juist enorm fan geworden van onze Verstappen. Het leek dan ook leuk idee om eens de nieuwe Formule 1 game te testen. Zeker nu de game ook in VR te spelen. Het liep helaas iets anders dan we gehoopt hadden.

De game F1 22

Vorig jaar en het jaar daarvoor waren vreemde jaren voor de F1-fans. Door Corona werd de agenda steeds veranderd en kregen we andere circuits te zien dan we gewend waren. Dit jaar hebben we gelukkig wel weer een vaste agenda. Toch brengt dit jaar minstens zoveel verandering als vorig jaar. Er zijn een hoop nieuwe regels doorgevoerd en daarvoor moesten de F1-auto’s helemaal opnieuw ontworpen worden. Minder vuile lucht, zwaardere auto’s die een stuk breder zijn en een stuk dichter op elkaar kunnen rijden en daardoor voor nog meer actie moeten zorgen. De kaarten zijn opnieuw geschud en dat pakt tot nu toe vrij slecht uit voor Mercedes en vrij goed voor Ferrari. In de nieuwe game zijn al deze verandering natuurlijk ook meegenomen als lijkt Mercedes in het spel toch iets beter te presteren dan in het echt tot nu toe het geval is.

Het spel heeft vele spelopties om het te spelen. Zo kun je een eigen Formule 1 team beginnen of als rijder bij een bestaand team aansluiten. Naast Formule 1 auto’s kun je ook luxe sportauto’s verdienen en er vervolgens ook in rijden. In F1 Life kun je een ruimte zelf inrichten voor deze auto’s en ook al je trofeeën uitstallen. F1 life is ook de plek om je replays terug te kijken en de kleding van rijder aan te passen.

Gameplay F1 22

Natuurlijk zijn nieuwe features en verschillende manieren om de game te spelen altijd leuk, maar alles staat of valt met de gameplay. Die zit wat mij betreft enorm goed in elkaar. Hoewel de tegenstander iets wat kunstmatig aanvoelt is het ook heel erg tof tot op de laatste ronden te vechten met Hamilton en Verstappen. Het zorgt voor een voldaan gevoel, zelfs als je hem niet weet te verslaan.

Wat ik ook erg sterk vond ik dat ik niet bij elke bocht bijna op de kont van de tegenstander zit. In andere F1 (of racegames in het geheel) moet je vaak extra vroeg remmen voor je tegenstander en vervolgens trekken ze enorm hard weg uit de bocht. In F1 22 had ik deze ervaring niet, ik moet echt alles op alles zetten als ik de bocht net iets beter kruis kan ik ook net als in het echt de wagen naast de voorligger gooien. Het is een hele beleving.

Helaas moeten we die beleving wel op een beeldscherm hebben, want VR werkt helaas voor geen meter. Het beeld stottert en voelt traag. Het maakt enorm misselijk. Ik heb met alle VR-headsets die we in huis hebben geprobeerd om het te spelen. Hoewel de Oculus Quest 2 het slechtst presteert was het racen met de HTC Vive en Oculus Rift ook geen pretje. Ik heb sinds 2012 misschien al wel de duizend uur in VR gehaald en een groot deel zijn racegames. Het doet dan ook zeer dat na jaren bedelen om een F1 game in VR de ervaring zo negatief is. Ook online regent het klachten. Hopelijk erkent EA de problemen snel en gaan ze het oplossen.

Conclusie F1 22

Wil je graag het nieuwe seizoen spelen dan is F1 22 eigenlijk de enige game die kunt kopen. Daarmee haal je ook een fantastische racegame in huis. De verschillende manieren waarop je het spel kunt spelen geven genoeg diversiteit om je er lang genoeg mee te vermaken. De problemen met VR zijn wel serieus, maar daar hebben Xbox en PlayStation-gamers natuurlijk geen last van. Ik heb wel een dubbel gevoel bij het spel. We liepen nogal tegen veel problemen op bij het activeren (dat moest via een EA-account). De klantenservice van EA was niet al te vriendelijk en op forums worden klachten van spelers genegeerd. De game zelf is geweldig, de EA-saus is erg bitter. Doordat we volle dagen bezig zijn geweest de problemen met EA te verhelpen hebben we uiteindelijk ook geen tijd gehad een uitgebreide review te schrijven.

Fire Emblem Warriors: Three Hopes

Zelf ben ik geen groot fan van de Fire Emblem games. Ik heb ze vaak geprobeerd en uiteindelijk vind ik het hakken door je knoppen lam te drukken saai worden. Gelukkig zijn er veel gamers die daar heel anders over denken en Fire Emblem Warriors: Three Hopes is een van de beste die er tot nu toe is geweest. Waar de fans dachten dat na het vorige deel, Three Houses, niet beter kon is Three Hopes toch weer op veel vlakken beter dan zijn voorganger. Wel heeft de game veel raakvlakken met de vorige.

Vergeleken met Three Hopes speelt Fire Emblem Warriors: Three Hopes zich af in een alternatief universum. In dit alternatieve universum wordt Byleth nooit professor aan Fodlan’s Officers Academy. In plaats daarvan volg je in Shez, een huurling die als student naar de academie gaat.

Hou je van lekker hakken in combinatie met een heel sterk verhaal dan is Fire Emblem Warriors: Three Hopes zeker een game die je kunt overwegen. Heb je je bijvoorbeeld erg vermaakt met Hyrule Warriors: Age of Calamity, dan ga je ook erg veel plezier hebben van de Fire Emblem Warriors games. Ik raad dan wel aan om, als je die nog niet gespeeld hebt, eerst het vorige deel te spelen.

Stray

Indiegames zijn spellen gemaakt door kleine studio’s die niet afhankelijk willen zijn en daardoor mogelijk beïnvloed worden door grote investeerders. Ze doen vaak hun eigen unieke ding. Ik ben dol op indiegames. Stray is een avonturenvideogame ontwikkeld door BlueTwelve Studio en uitgegeven door Annapurna Interactive. In de game ben je een zwerfkat die in een afgesloten ommuurde stad valt die bevolkt is door robots, machines en virussen. Je doel is om de weg terug te vinden naar de oppervlakte. Tijdens je avontuur ontmoet je een drone genaamd B-12 die je gaat helpen een weg naar buiten te vinden.

De kat wordt bestuurd vanuit derde persoon perspectief. Als kat kun je heel goed springen op moeilijk te bereiken plekken. Samen met B-12, die op zijn beurt weer spullen kan bewaren en met robots kan communiceren, is het de bedoeling dat je puzzels oplost, computers hackt, robots helpt met hun problemen en vijanden ontwijkt of verslaat.

Naast het verhaal van de kat volg je ook het verhaal van B-12. Dat verhaal laat grotendeels weten hoe de stad met robots is ontstaan. Uiteindelijk wil je samen ervoor zorgen dat iedereen vrij is om naar buiten te gaan. Dat is lastiger dan het klinkt. De stad is omringt door Zurks een biologisch wezen dat naast ander biologisch leven ook metaal kan eten. De robots hebben de stad volledig afgesloten voor deze wezens en zijn zich niet bewust van de buitenwereld. Een kleine groep robots is dat wel en die proberen te ontsnappen. Deze robots worden weer tegengehouden door de Sentinels. Dit is je tweede vijand in de game. De Sentinels lijken een soort politie die de orde proberen te bewaren.

Conclusie Stray

Stray is als een enorm goed boek. Als je eenmaal in het verhaal getrokken bent wil je niet meer stoppen met spelen. Ik heb Stray ook in drie avondjes uitgespeeld. Totaal had ik acht uur nodig om het einde te bereiken. Ik heb van het eerste tot het laatste uur echt genoten. Inmiddels zijn ook de twee kinderen begonnen met het spel en net zo enthousiast. Ben je opzoek naar een spel om een lange vlucht te overbruggen dan de Steam Deck in combinatie met Stray goud! Wie een PlayStation Premium abonnement heeft kan hem overigens ook gratis op de PS5 downloaden. Stray is echt een van de leukste games die ik dit jaar gespeeld heb!

Live A Live

Live A Live is een remake van een oorspronkelijk voor de Super Nintendo verschenen spel dat alleen in Japan is uitgebracht. Ik hou zelf enorm van Role Playing Games en keek enorm uit naar deze game. Het risico met deze hoge verwachtingen is dan natuurlijk dat het erg tegen kan vallen, maar dat is bij Live A Live absoluut niet het geval. Ik heb al een paar avonden tot laat door zitten spelen.

Live A Live is anders dan de meeste (traditionele) RPG’s. Je volgt namelijk niet een lang verhaal, maar het spel bestaat uit negen verschillende kleine avonturen. Ook de gevechten zijn anders dan gebruikelijk en worden gespeeld op een soort schaakboord. In totaal zijn er acht verschillende karakters die in verschillende tijdperken volgt: de prehistorisch, het keizerlijk China, de middeleeuwen, het wilde westen, de Japanse oude periode en de Japanse toekomst.

Ik ga niet elk hoofdstuk bespreken, maar ik kan wel vertellen dat als je het spel gaat spelen ik van De The Mechanical Heart, The Infiltrator en The Successor het meest genoten heb. In de Mechanical Heart ben je een schattige robot aan boort van een ruimteschip. Naast koffie serveren zul je ook een aantal moorden op het schip moeten oplossen. In The Infiltrator is het jouw taak een gevangen te bevrijden en de slechterik te doden. The Successor is een verhaal dat zich afspeelt in het oude China een oude kungfumeester zoekt een nieuwe groep studenten om zijn tradities voort te zetten.

Conclusie Live a Live

Ik kan niet anders dan lovend zijn over Live A Live. Elk hoofdstuk vertelt een pakkend verhaal in een eigen tijd, met een eigen cast op een unieke locatie. Uiteindelijk komen de verhalen allemaal samen om een overkoepelend verhaal te vormen. De gevechten voelen fantastisch aan en maken geweldig gebruik van de turn-based mechanica. Het is perfect gemoderniseerd en toch houdt het spel klassieke elementen. Ik hoop heel erg dat Nintendo en Square Enix meer games op deze manier een facelift gaan geven. Live A Live valt mij in ieder geval enorm goed in de smaak.

Forza Horizon 5 – Hot Wheels

Spelen met autootjes dat doen de kinderen bij ons thuis helaas niet meer, althans met fysieke autootjes. Kun je een auto met je controller of stuur besturen, dan is het ineens wel interessant. Forza Horizon 5 is hier thuis een populair spel. Forza Horizon 5 is voor iedereen met een Xbox Game Pass-abonnement beschikbaar. De kinderen thuis hebben zo’n abonnement en daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt. De nieuwe Hot Wheels DLC zit helaas niet bij het abonnent in, daarom leek het mij een leuk idee hem met jullie te bespreken. Is het de aanschaf waard of kun je het beter houden bij de basisgame?

Digitale Hot Wheels zijn helemaal hot!

De laatste keer dat we in Forza met Hot Wheels konden rijden was in Forza Horizon 3. Helaas is die game niet meer te koop vanwege verlopen muzieklicenties. Zonde want het is mij bijgebleven als een van de leukste DLC’s van deze race gameserie. In Forza Horizon 4 konden we uiteindelijk met Lego auto’s racen, maar dat was bij mij nooit zo’n groot succes als Hot Wheels. Ik was dan ook erg blij verrast toen een nieuwe Hot Wheels uitbreiding voor Forza Horizon 5 werd aangekondigd.

In Hot Wheels begin je aan je reis door naar het Hot Wheels Expedition-pictogram te rijden dat vlak bij de Gran Caldera in Mexico staat. Heb je deze voltooid dan is Hot Wheels Park toegankelijk via het pauzemenu of door snel te reizen naar een van de Hot Wheels Park-evenementen. Fast Traveling in Hot Wheels Park is gratis gelukkig gratis.

Aan de bak

Wie meteen zijn snelste bolide wil uitproberen op de snelle oranje banen zal zich bekocht voelen. Het is namelijk niet mogelijk je snelste auto te gebruiken, daarvoor dien je eerst een aantal races te winnen en op het benodigde niveau te komen. Persoonlijk hou ik heel erg veel van dit soort beperkingen. Iedereen wordt op deze manier verplicht om het spel ook echt te spelen en hiermee wordt het ‘cheaten’ toch een beetje ingeperkt. Wie nu rondrijdt in een snelle wagen op deze tracks heeft er ook echt moeite voor gedaan.

Om op het benodigde niveau te komen dien je de 28 verschillende aangeboden races te winnen en dat kan op de smalle snelle banen soms best een uitdaging zijn, zeker als je niet gewoon even de beste wagen uit je stal kan halen. De Hot Wheels DLC bevat totaal 212 kilometer aan nieuwe banen die door geheel nieuwe gebieden lopen: Giant’s Canyon is een woestijnlandschap met kronkelige banen, de Ice Cauldron bevat bevroren banen in de toendra en Forest Falls hangt boven de bomen waar de thuisbasis zich bevindt. In vogelvlucht race je van gevaarlijke lavastromen over ijzige banen naar prachtige omgevingen met watervallen.

Zelf banen ontwerpen

Wat ik zelf erg leuk vind om te doen in Forza is zelf parcours creëren. In de Hot Wheels DLC kan dat ook en gaan ze nog een stapje verder door je ook eigen banen te laten ontwerpen. Totaal krijg je 80 stukjes om je eigen baan te bouwen. Het is geweldig, maar nog wel een beetje foutgevoelig. Zo kwam ik na het spelen van mijn eigen baan telkens op een hoge berg terecht. De eerste keer grappig, maar na tien keer wat minder leuk. Het zijn natuurlijk foutjes die na verloop van tijd opgelost worden, dus eigenlijk niks om je heel erg druk over te maken.

Online is het ook een feest in deze DLC. Ik ben, al zeg ik het zelf, geen beroerde speler. Waar ik bij Fortnite altijd doodga zit ik in Forza vaak in de top 3. In deze nieuwe DLC is dat niet anders en zijn de gevechten door de beperkte vrijheid nog spannender. Natuurlijk zijn er altijd spelers die je op het ijs net even om tikken, maar als ik een beetje gas loslaat schieten ze zelf vaak uit de bocht en haal ik ze net zo makkelijk weer in.

Wat ik ook heel erg leuk vond aan dit deel is de berg informatie die je krijgt. Tijdens het spelen van de verplichte races vertelt het spel veel over de geschiedenis van Hot Wheels en over de geschiedenis van de auto’s waar je rijdt. Zo vertellen ze wie het ontworpen heeft en waar de ontwerpen op gebaseerd zijn. Ik hou ervan!

Forza Horizon 5 was al een groot feest en wat mij betreft is de Hot Wheels een must-have om het feest nog completer te maken. Ik geniet nog steeds van mijn Forza games. Het mooiste is dat de game altijd leuk blijft om te spelen. Zo speel ik ook nog steeds graag de oude games.

Xenoblade Chronicles 3

Als iemand mij vraagt wat mijn favoriete RPG is zal ik instinctief Zelda antwoorden, maar als ik goed nadenk kom ik uiteindelijk uit bij Xenoblade Chronicles. Het verhaal van Xenoblade zelf is fantastisch, maar over het verhaal rond de bedenker Tetsuya Takahashi kun je ook een prachtig boek schrijven. Hij werkte in de jaren ’90 bij Square Enix en werkte aan games als Final Fantasy V, Final Fantasy VI en Chrono Trigger. Hij had het idee voor een game waar de spelers leefde op het lichaam van grote goden en had daarvoor de titel Soma Bringer bedacht. Jaren heeft hij zonder succes gelobbyd tot hij bij Nintendo kwam. Zonder verwachtingen bracht hij zijn idee in. Nintendo had maar een voorwaarde en dat was dat de titel geen Soma Bringer moest zijn, maar Xenoblade Chronicles. Nintendo heeft als je het aan mij vraagt de twee beste rpg’s die er bestaan in huis.

Het verhaal van het eerste deel lijkt simpel te beginnen. In een wereld die alleen bestaat uit oceanen verschijnen twee titanen: de Bionis en de Mechonis. Het gevecht komt uiteindelijk ten einde en ze blijven ‘uitgeschakeld’ en bevroren staan. Op deze titanen ontstaat leven. De Bionis is de thuisbasis van organische levensvormen: de mensachtige die Homs genoemd worden, de kleine en harige Nopon en de mens of elfachtige High Entia. De Mechonis de thuisbasis van de mechanische mensachtige Machina.

Een stof die bekend staat als ether wordt afgegeven door alle levensvormen en kan zowel als een vorm van magie als en als een brandstof worden gebruikt. In het spel gebruik je een wapen dat de Monado heet. Dit is een mystiek zwaard dat de ether bestuurt en wordt gebruikt door de Homs in de strijd tegen Mechonis.

Verder op avontuur

De andere twee delen borduren voort op deze werelden. Zo komen de Nopon en de Homs altijd weer terug. Wel zijn het allemaal redelijk losstaande verhalen, dus als je geen zin hebt om honderden uren in de voorgaande delen te steken, dan zou je ook met Xenoblade 3 starten. Het is in dat opzicht een beetje te vergelijken met games als Final Fantasy. Wel staan de verhalen van Xenoblade meer met elkaar in verbinding en vallen de verhalen aan het einde ook samen. Het is een beetje aan jezelf of je dat iets uitmaakt.

Xenoblade 3 het verhaal

Xenoblade  Chronicles 3 weet in ieder geval wel een pakkend verhaal te brengen. Je staat in dit deel voor een gigantisch avontuur met tal van personages die je onderweg tegenkomt. Je speelt als Noah die samen met zijn twee jeugdvrienden op een gevaarlijke missie gestuurd wordt. De vrienden zijn onderdeel van het Keeves koninkrijk, één van de naties in de Aionios wereld. De Keeves zijn in oorlog met het Agnus koninkrijk.

Xenoblade Chronicles 3 ligt hier nog maar net vers op de deurmat. Als de game minstens zo groot is als de vorige delen moet ik daar nog ruim 60 uur in gaan steken om bij het einde te komen. Ik kan dan alleen vertellen dat ik tot nu toe van elke seconden heb genoten. De game heeft prachtige cut scenes en ziet er voor de Switch fenomenaal uit voor. Wel merkt je aan alles dat de Switch op de max van zijn kunnen presteert. De lat is enorm hoog gelegd. Dat haalt niet weg dat het speel heel erg lekker speelt en ik voorlopig geen andere game nodig heb.

Switch Sports

Eerder dit jaar mochten we aan de slag met Nintendo Switch Sports. Inmiddels heeft het spel een gratis wat verbeteringen gekregen zoals compatibiliteit met de Joy-Con en beenband die bij de gamecard-versie zat. Nu kun je volledige voetbalwedstrijden met een-tegen-een of vier-tegen-vier spelers spelen en echte schopbewegingen maken.

Naast de beenband-ondersteuning voegt de update ook een uitbreiding toe aan de volleybalgame. Tijdens een wedstrijd volleybal kunnen nu twee nieuwe acties gebruikt worden: omloopbal en superservice. Ook zijn er twee nieuwe rangen toegevoegd: S en ∞.

Mario Kart – met nieuwe DLC

Mario Kart 8 Deluxe is het bestverkochte spel voor de Nintendo Switch. Het spel werd onlangs nog luxer dan de Deluxe-versie al was dankzij de komst van de Circuit-uitbreidingspas. Deze DLC wordt in vier fases te worden uitgebracht en elke fase brengt een nieuwe set circuits. In totaal moeten er 48 circuits verschijnen.

Set 2 is de nieuwste set en brengt ons twee nieuwe bekers: de Knollenbeker en de Propellerbeker met totaal acht nieuwe circuits. Zo kunnen we rondscheuren in New York op een baan die van de mobiele game Mario Kart Tour naar de Switch is gekomen. Ook zijn er klassiekers te spelen zoals Mario Circuit 3 uit de SNES game, de Wildwestwoestijn van de N64-game, Waluigi’s Flipperkast die oorspronkelijk op de DS verscheen, Sneeuwland van de GBA en paddenstoelenpas dat oorspronkelijk op de Wii-game is uitgebracht. Ook is er een gloednieuwe racebaan toegevoegd de Stracciatellastraat.

Set 2 wordt toegevoegd aan de eerder verschenen set 1. Deze set bevatte ook acht nieuwe circuits: Wii Kokosnootplaza, N64 Chocokloof, 3DS Toads Circuit, DS Paddenstoelenpas en GBA Wolkenhof, Ninjaschool, Parijs-Promenade en Tokio-Toer uit Mario Kart Tour. De Mario Kart 8 Deluxe – Circuit-uitbreidingspas omvat zes verschillende sets, elk met acht circuits. De laatste set verschijnt aan het eind van 2023.

 

 

 

Robbert

Gerelateerde artikelen

1 Reactie

Ibus 15 augustus 2022 - 01:51

Hallo! Dit is een flinke lijst zegt. Ik heb zelf wat oude games gespeeld deze zomer. Het is ook veel te warm toch? Lekker naar buiten met zon zomer op de fiets.

Comments are closed.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten