My Kitchen make-over

Door Tamara

Klussen in huis is mijn favoriete bezigheid, hoewel veel van mijn vriendinnen echt niet snappen wat ik er zo leuk aan vind. Vind ik het heerlijk om met schuurmachines, boormachines, zelfs zaagmachines en verf aan de slag te gaan. Soms gaan mijn experimenten ook heus wel eens mis, maar vaak is het resultaat alle inspanning meer dan waard geweest.

Zo ook dit keer, hoewel dit niet mijn eigen huis betreft, ben ik ook altijd wel te porren om iemand te helpen. Dit keer was ik dus aan het klussen in een vriendin haar huis. Nog specifieker in haar keuken, want de keuken die bij het huis is geleverd kon nou niet bepaald een schoonheidsprijs verdienen. Hoogste tijd om daar dus wat aan te doen.

De keuken is zoals je kunt zien, aardig vergeeld, ook zagen de deurtjes er nogal verouderd uit. Waar mijn vriendin dacht, dat het niet beter dan dit kon worden, had ik toch nog wel het gevoel dat we er wel iets van konden maken. Ik zal je eerst vertellen wat ik heb gebruikt om het resultaat te krijgen die ik voor ogen had. 

 

Benodigdheden voor onze make-over

Kruiskopschroevendraaier
Fijn schuurpapier
Dreft
Sponsje
Een droge doek
2 potten Flexa strak in de lak – Salie groen
Bakje voor verf
lak roller
Mat zwarte handgrepen

Hoe ga je te werk?

Reinig de keuken grondig, en demonteer de keukendeurtjes.
Schuur vervolgens alles met fijn schuurpapier, doe dit lichtjes, je hoeft echt niet heftig te gaan schuren.
Maak vervolgens de deurtjes opnieuw schoon en droog ze goed af.
Giet een klein laagje lak in het bakje, en begin met rollen van de deurtjes, doe dit in een vloeiende beweging, van boven naar beneden tot het hele deurtje en randje zijn bedekt.

Laat het deurtje nu zeker een uur drogen, en ga zo door met de andere deuren. Begin na 1 uur weer met het eerste deurtje, zodat de ondergrond een goede dekking krijgt en de deurtjes egaal worden van kleur.

Doe het  zelfde met het keukenblok, wij hebben ervoor gekozen om de binnenkant wit te houden.

Laat alles 24 uur drogen voor je de handgrepen monteert, dan weet je tenminste zeker dat de verf goed uitgehard is, en voorkomt het onnodige schade.

Monteer de deuren weer op de kastjes, en doe als laatste de handgrepen erop.

Het Resultaat

Het resultaat is in mijn optiek verassend mooi geworden, wat vindt jij?

 

Tamara
Laatste berichten van Tamara (alles zien)

You may also like

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten