Home Recente berichten Omdat ik het zeg!

Omdat ik het zeg!

door Tamara

Ik ben een uitleg moeder, ik leg alles in de puntjes uit, wat we gaan doen, waarom we dingen doen, waarom dingen belangrijk zijn en eigenlijk is dat ook best goed. Maar of het nou altijd zo goed werkt? dat weet ik nog niet zo zeker. Dit weekend betrapte ik mijzelf erop dat ik soms gewoon teveel uitleg. Michael was met zijn nichtje Britt druk in zijn spel, dat spel betekende zwarte piet spelen en zwarte piet strooit natuurlijk de onganse dag met jawel pepernoten! De pepernoten werden door de hele woonkamer gestrooid een beetje in deze hoek, en een beetje in die hoek. Uiteindelijk mocht je, als je zelf nog het idee zou hebben om een pepernoot te verorberen.. zoeken! Best leuk op zich, baat het niet dat er huisdieren in het huis ronddartelden die de pepernoten ook best zouden willen eten. Maar voor wie het niet zo goed is om te eten.

Natuurlijk, goede moeder die ik ben, leg ik Michael uit dat hij beter de pepernoten kan opruimen, aangezien de hond ze niet mag eten. In principe al een vrij duidelijke boodschap. Michael gaat op dat moment weer verder met  zijn pietenspel en laat de pepernoten waar ze al lagen, want dat moet van Sinterklaas. Ik waag trots nog een poging en leg uit dat als het hondje ze eet ziek wordt, en hij naar het ziekenhuis moet, en dat dat dan heel zielig is. En dat Sinterklaas ook graag zou willen dat hij ze op zou ruimen, want Sinterklaas heeft ook een paard en het paard mag ook geen pepernoten, want ook Sinterklaas zou niet willen dat het paard ziek zou worden.

Ik merk dat ik eigenlijk al op de helft van mijn geweldig bedachte verhaal Michael zijn aandacht niet meer heb,  hij kletst tussendoor met zijn nichtje en is eigenlijk alweer half terug in zijn spel.

En toen kwam het; Michael ik wil dat je nu al de pepernoten opruimt!!!!! Waarom?!?! OMDAT IK HET ZEG!!!

En daar gingen de pepernoten, allemaal netjes in de kom die oma aan het begin van de avond op tafel had gezet. Totaal niet meer smakelijk om te eten, maar ze zaten in de kom!
Vanaf nu het uitleggen maar wat meer nuanceren, want af en toe slaat het de plank compleet mis.

Gerelateerde artikelen

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten