Home Koolhydraatarme levensstijl Twee weken verder. Doei suiker!

Twee weken verder. Doei suiker!

by Tamara

Jaaaa, er zijn gewoon al twee weken om mensen! Twee weken zonder die vervloekte suikers. En ik moet echt zeggen dat het mij goed af gaat nu, het heeft wel even geduurd hoor. En het was ook echt niet makkelijk, maar ik kan nu wel zeggen dat het effect zoveel verschil maakt in mijn dagelijkse leven, dat ik hoop dat ik dit nog heel lang zo vol zal houden.

Suikersssss

Dat er overal suiker in zit, dat weten we inmiddels wel. En dat je beter niet elke dag iets lekkers kan wegsnoepen, weten we ook. Echter als je eenmaal verslaafd bent aan dit prachtige fenomeen, is het nog niet zo makkelijk om te stoppen met suikerrijk voedsel. En dat laatste heb ik wel geweten, een week lang heb ik mij zo niet lekker gevoeld. Het enige wat ik kon bedenken wat mij beter zou laten voelen is het eten van iets lekkers, al was het maar een reep chocolade of een lekker pak koekjes met natuurlijk ook chocolade… chocolade mijn grootste vriend, en tegelijkertijd grootste vijand. Op zwakke momenten vorige week, klaagde ik vaak en zeurde ik dat ik maar beter iets kon halen zodat het allemaal weer goed zou zijn. Illusies die je laten geloven dat suikers zaligmakend zijn. Want dat zijn ze eigenlijk verre van, of als ze het al zijn, dan is het van zeer korte duur.

Twee weken clean

Het klinkt misschien ietwat overdreven, maar afkicken van suiker is echt niet zo makkelijk hoor! Al die lekkere dingen die je steeds koopt, hebben namelijk het vermogen om je te laten verlangen naar meer en meer… En dat maakt het dus een verslaving. Twee weken geleden ben ik begonnen met het stoppen met eten van suikers. Heel bewust boodschappen doen, heel veel groenten eten en ja nog wel een normale boterham. Dit omdat van twee dingen tegelijk afkicken gewoon niet te doen is. Vanaf morgen, ga ik dit overigens wel veranderen en ga ik steeds meer koolhydraten schrappen uit mijn dagelijkse voeding.

Hoe voel ik mij?

Ik voel dat mijn gedachten minder snel neerslachtig zijn, heb meer energie en ben echt veel minder snel moe. Verlang niet meer naar suiker, en ben ook niet de hele tijd maar bezig met wat ik strakjes eventueel zou kunnen halen in de supermarkt. Ik eet gezond, maar hier en daar heus nog wel wat hartig lekkers. Maar ben voornamelijk bewust bezig met het verschil ervaren van het wel en niet suikers eten.

Koolhydraatarm

Als er iets is wat helpt om af te vallen, dan is het wel koolhydraatarm eten, het is een hele omzwaai.. Je moet heel anders leren eten, maar het is gelukkig vooral lekker en als je het eenmaal doorhebt. Is het ook nog eens heel goed te doen. Mocht je benieuwd zijn naar hoe ik mijn eerste strijd met de kilo’s heb overwonnen. En wil je weten hoe het werkt? Neem dan een kijkje in mijn e-book, waarin je nog meer informatie en lekker recepten kunt vinden.

Tamara
Laatste berichten van Tamara (alles zien)

related articles

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten