Teriyaki saus zonder suiker? Het kan! Review + Recept

Door Tamara

Toen ik deze saus voor het eerst bestelde had ik er nog niet echt de hoop dat het ook echt naar Teriyaki saus zou smaken, op de een of andere manier vind ik vaak dat dingen wel op het origineel lijken maar dan toch niet echt het gene is wat je juist wilt proeven. Deze keer is er echter geen teleurstelling te bespeuren als je deze saus proeft, want hij is echt heerlijk!

Teriyaki saus van Afvallen met Bregje

Zoals jullie weten, werk ik al enige tijd samen met Bregje, Bregje heeft de meest lekkere dingen in haar webshop. Zo ook deze Teriyaki saus. Nu ben ik de eerste die niet iets zou promoten als het niet lekker zou zijn, dus kan je er vanuit gaan dat ik echt heel erg enthousiast ben over deze saus. Onlangs heb ik hem gebruikt voor een heerlijke salade met gestoofd rundvlees, maar ook voor kipsaté is het een super lekker alternatief.

Recept salade met stoofvlees

1 pakje hachee vlees
Olie
2 tl 5 spices kruiden
3 plakjes gember
300ml water
Tuinkruiden bouillon blokje
Bloemkoolrijst of quinoa
Veldsla
Cherry tomaatjes doormidden gesneden
komkommer in blokjes
sesamzaadjes
Teriyaki van Afvallen met Bregje
Puntpaprika halve per persoon
Doosje champignons

Pak een braadpan en doe hier een beetje olie in, voeg het vlees toe met een beetje zout en peper en de 5 spices kruiden. Bak dit tot er een mooi goudbruin kleurtje te zien is. Voeg het water, gemberplakjes en een bouillon blokje toe en laat dit geheel 2 uur sudderen.

Roerbak de bloemkoolrijst of kook de quinoa volgens bereidingswijze en zet deze apart, kruiden naar smaak.

Snijdt de champignons in vieren en bak ze in een koekenpan met een beetje olie, voeg hier op het eind 1 lepel saus aan toe en bak dit nog even kort mee.

Zodra het vlees klaar is, haal je de plakjes gember en het water uit de pan. Voeg nu 5 eetlepels teriyaki saus toe en laat het geheel nog heel kort sudderen.

Nu is het tijd om het bord te gaan vullen, pak een diep bord en doe hier twee handjes veldsla op, vervolgens tomaatjes en de in blokjes gesneden komkommer. Leg een doormidden gesneden schoongemaakte puntpaprika op de salade en vul deze met je bloemkoolrijst of Quinoa en als laatste je stoofvlees. Besprenkel ook de salade met de saus van het vlees en doe tot slot de sesamzaadjes over het geheel. Deze combinatie is echt onwijs lekker en zeker de moeite waard om eens te maken. Door de bloemkoolrijst te gebruiken, past hij prima in een koolhydraatarme levensstijl.

 

 

Tamara
Laatste berichten van Tamara (alles zien)

You may also like

1 Reactie

Truus 22 mei 2019 - 09:30

Ziet er heel erg lekker uit!

Reacties gesloten

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten