Home DigiMama Blogs 10 x Mijn favoriete apps (Android)

10 x Mijn favoriete apps (Android)

door Tamara

Mijn telefoon en de apps die daarop staan zijn voor mij onmisbaar in mijn dagelijkse leven. Voor mij is mijn telefoon eigenlijk een volwaardige vervanger voor mijn agenda, want je telefoon heb je gewoon praktisch altijd met je mee.  Graag deel ik in dit artikel mijn favoriete apps, en waarom ik ze zo graag gebruik.

1. Mijn menstruatie kalender (Mijn Kalender)

Het klinkt ontzettend suf, maar zonder deze kalender kan ik gewoon echt niet! Aangezien ik niet tegen anticonceptiemiddelen kan was het voor mij echt zoeken naar iets waarmee ik mijn cyclus een beetje in de gaten kon houden. Met deze app is dat kinderlijk eenvoudig, je begint met invullen van je cyclus duur en vervolgens hoeveel dagen je normaal gesproken menstrueert. Na gelang de maanden zich opvolgen druk je elke keer in de app in wanneer je menstruatie is begonnen en gestopt. Na 3 maanden invullen geeft de app precies aan wanneer je menstruatie begint en stopt en wanneer je eiersprong is. Ook wanneer je het meest vruchtbaar bent en wanneer juist niet. Een dag voor mijn Menstruatie krijg ik een melding let op! Menstruatie komt over één dag! Super handig!

2. ABN Grip app

Je kent vast al de normale bankierapps waarmee je overschrijvingen kunt doen en kunt zien wat er op je rekeningen staat. Heel handig natuurlijk, maar hoe fijn is het om inzicht te krijgen waar je geld elke maand aan op gaat en waar je eventueel nog mee zou kunnen besparen? Dat kan met de ABN Grip app, deze geeft precies aan waar jij je maandloon aan verslind en waar de pijnpuntjes liggen qua uitgave patroon. Voor mij ideaal om een beeld te krijgen, zodat we ook wat meer kunnen sparen.

3. MyFitnessPal

Mijn grootste vriend bij het afvallen is toch wel deze app, de gehele dag vul ik in wat ik eet en weet ik nog hoeveel koolhydraten ik mag nuttigen. Best handig, want soms raak ik zelf de tel nog wel eens kwijt of eet ik juist veelte weinig. De app is opzich gewoon gratis, maar mocht je extra functies nodig hebben om een nog een gedetailleerder beeld te krijgen kun je ook kiezen voor de betaalde variant.

4. KidControl

Mijn kids zijn dol op buitenspelen, heerlijk ook met vriendjes in de weer. Ik ben daar alleen maar een voorstander van, echter als ik Michael voor de zoveelste keer weer eens kwijt ben omdat hij bij een vriendje binnen is gaan spelen of besloten heeft een buurt verder een speeltuin te bezoeken vind ik het wat minder leuk. Tegenwoordig in dit mobiele tijdperk is er ook veel te vinden om je kind te traceren, denk maar eens aan de horloges of gps modules welke je aan je kind kunt meegeven. Bij Michael zit deze app gewoon op zijn mobiel, welke hij alleen mee heeft als hij alleen gaat spelen met vriendjes. Op die manier heb ik een beeld van waar hij uithangt, maar kan ik hem ook eenvoudig traceren.

5. Spotify

Er is geen dag die voorbij gaat zonder Spotify, ik kan niet zonder muziek en Spotify geeft mij daarin alles wat ik nodig heb. Met een onvoorstelbare grote database aan muzieknummers zing ik op elke tune vrolijk mee. Spotify is gratis te gebruiken met reclame, maar mocht je deze spotjes net als ik graag willen missen dan kunnen je ook voor een abonnement kiezen voor het gehele gezin waar je met 5 personen gebruik kunt maken van de reclamevrije dienst voor 14,95 euro.

6. Zedge

Ik heb helemaal niks met de saaie beltonen die standaard op je mobiel worden meegeleverd, daarom was ik ook zo blij toen ik Zedge vond. Met deze app kun je eindeloos bladeren door de meest bekende muziek nummers of grappige geluidsfragmenten.

7. Buienalarm

Hoe lekker is het om te weten dat er over 10 minuten een gigantische bui aan komt, waar je toch echt even je paraplu voor mee moet nemen. Of dat je beter 10 minuten eerder van huis kunt gaan om die ene regenbui net te kunnen ontwijken. De buienalarm app geeft van te voren aan of er regen aankomt en hoe lang de verwachting is dat het kan gaan duren. Voor mij ideaal!

8. Soundhound

Ken je dat? Dat je in de auto zit en een gigantisch leuk liedje hoort maar geen mens je verteld hoe het liedje heet? Uitermate frustrerend! Maar er is hoop mensen! Met de Soundhound app hoef je deze pareltjes niet meer te missen, want deze app zoekt gewoon het nummer voor je op. Het werkt heel simpel, doe de app aan, laat hem meeluisteren met het nummer op de radio en hop! het komt op je scherm tevoorschijn. Binnen een klik staat het nummer ook in je Spotify playlist.

9. Teamviewer

Een gratis app waarmee je eenvoudig kunt inloggen op je laptop of pc, ook handig als je bijvoorbeeld vrienden of familie even op gang wilt helpen om iets op de pc voor elkaar te krijgen. Voor mij ook een uitkomst als ik op mijn pc iets ben vergeten door te sturen, binnen een mum van tijd log je in en kan je toch nog even doen wat moest.

10. Pepper.com

De meest fijne aanbiedingen app van allemaal voor mij, de beste koopjes scoor ik eigenlijk altijd via Pepper. Best fijn om te weten wanneer de Sale begint bij je favoriete winkel, of waar de meest stoere Adidas sneakers zijn afgeprijsd.

 

 

Gerelateerde artikelen

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten