Crispy Kipstukjes koolhydraatarm

Door Tamara

Ik hou van knapperige kipstukjes, of dat nou op mijn salade is of als burger. Crispy kip is serieus voor mij de weg naar mijn hart! Helaas, is het zo als je koolhydraatarm eet dat bijna alles wat het ook maar knapperig kan maken uit den boze is. Denk hierbij aan paneermeel, cornflakes of bloem. Het is allemaal bommetje vol met koolhydraten, ik ben dus ook mega blij met het alternatief van Lo-Dough Southern Style Coating.

Wat is het?

Heel simpel gezegd, is het gewoon kip in een krokant gekruid korstje. Ontzettend lekker en al helemaal leuk bij een avondje film kijken op de bank zodat je voor jezelf ook een lekkere snack kunt neerzetten! Maar ook zeker ideaal voor bij een zomerse salade of op een koolhydraatarm broodje.

Benodigdheden

3 stukken kipfilet

Lo-Dough Southern Style Coating ( Verkrijgbaar bij Afvallen met Bregje)

Airfryer of oven

Zonnebloemolie met kwastje

Ei

extra kruiden naar keuze

 

Voor de ranch dip

100 ml alpro ongezoet

1 grote eetlepel zaanse mayonaise

1 eetlepel Skinny Dipping Green Gypsy Spices

1 theelepel knoflookpoeder

snuf zout en peper

Bereiding

  1. Snijdt de kipfilet in strips, dit kunnen lange strips zijn. Maar je kunt ook kiezen om kipnugget formaat te maken.
  2. Zet 1 schaaltje met het geklutste ei klaar, en daarnaast een bordje met 100 gram van de Lo-Dough Southern Style Coating
  3. Je kunt er voor kiezen om de paneer nog een beetje extra te kruiden, ik heb nog wat zout en peper en Marineer je gek (Green Gypsy Spices) erdoor te doen voor extra smaak.
  4. Haal de kipstrips eerst door het eimengsel en vervolgens door de coating, je kunt dit twee maal doen voor een extra dik laagje. Ik heb het echter maar 1 keertje gedaan.
  5. Leg de trips nu op een bakpapiertje op de bakplaat, of op een bakpapiertje in de airfryer. Ik heb het laatste gedaan.
  6. Ik heb de kipstukjes met een kwastje ingesmeerd met een beetje zonnebloem olie voor een extra knapperige korst, en vooral ook omdat de strips dan niet zo droog worden bij het bakken.
  7. Bak de strips in de airfryer in 23 min op 175 graden. Draai ze tussendoor wel om, en besmeer ze eventueel nog een beetje met olie als ze wat bleekjes blijven. In de oven doe je hetzelfde alleen zet je de oven op 180 graden.
  8. Maak nu de dip, pak een schaaltje en doe hierin de kruiden en Alpro plus de mayonaise. Even goed mengen met een vork of garde en 5 minuutjes laten staan zodat de smaken goed met de Alpro samenkomen. Eventueel kun je hier nog een kneepje limoensap in doen.
  9. De strips en saus leggen we nu op een grote schaal, en je bent helemaal klaar! Eet Smakelijk!

Dit artikel is ontstaan in samenwerking met Afvallenmetbregje.nl

 

Tamara
Laatste berichten van Tamara (alles zien)

You may also like

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten