Net als veel andere kids zijn die van ons dol op couscous, of het nou warm geserveerd word of koud ze smullen altijd als ik het maak. Aangezien ik nu een recept heb die altijd in de smaak valt bij alle kids wou ik deze graag met jullie delen.
Benodigdheden couscoussalade
150 gram Cherry tomaten
100 gram doperwten
300 gram couscous
200 gram gedroogde abrikozen
bosje koriander
1 limoen
2 theelepels gemalen komijn
2 theelepels kerrie poeder
2 theelepels paprika poeder
zout
peper
1 eetlepel olijfolie
Benodigdheden kipspiesjes
2 stukken kipfilet
1 zoete punt paprika
1 lepel honing
2 lepels sojasaus
zout en peper
Saté prikkers
Bereiding
Voor de salade
Pak een grote schaal en voeg hierin de couscous, de abrikozen fijn gesneden, de kruiden (niet de koriander), en en de doperwten toe. Giet over dit geheel 500ml gekookt water en laat dit ongeveer 10 min staan. Met een vork kun je na 10 min alles een beetje omscheppen. Laat dit afkoelen voor we de dressing maken. De dressing bestaat uit 1 lepel olijfolie, het sap van een halve limoen, snuf zout en peper en fijngesneden koriander. Voeg dit pas toe als de salade helemaal is afgekoeld. Als laatste snijden we de tomaatjes in partjes en scheppen deze door de salade heen. (overigens is deze salade ook perfect voor een zomerse BBQ)
De kip spiesjes
Snijdt de kip in blokjes en voeg 1 lepel honing, 2 lepels sojasaus en een snuf zout en peper toe. Schep dit geheel om en snijdt de zoete punt paprika in blokjes (vierkantjes)
Rijg nu om en om een stukje kip met paprika op de spiesjes en gril deze kort in de pan, grill pan, of eventueel in de zomer op de BBQ. De spiesjes zijn ongeveer in 10 a 15 minuten aan beiden kanten gaar.
Variatie tip!
Eventueel kun je ook amandelen of cashewnoten toevoegen aan het recept bij grotere kinderen