Fruit maar geen groenten

door Tamara

Onze dochter is echt een fruitliefhebber. Ze staat altijd te popelen om nieuwe vruchten te proeven en geniet van versgeperste sappen zoals sinaasappelsap of multivruchtendrankjes. Maar als het op groenten aankomt, is het een ander verhaal. De laatste tijd weigert ze categorisch om groenten te eten; zodra ze een hap neemt, verdwijnt het weer uit haar mond. Voor mij is een maaltijd zonder groenten gewoon niet compleet, dus moest ik op zoek naar een alternatieve oplossing.

Na wat speurwerk op internet heb ik besloten om een sapcentrifuge aan te schaffen, en ik moet zeggen, wat een uitkomst! Ik experimenteer nu met sapjes zoals groene appel met schil, sinaasappel en spinazie of banaan met broccoli en mango, en ze vindt het heerlijk! Het handige is dat ik de sapjes ook vrij makkelijk van tevoren kan maken en in ijsblokjesvormen kan gieten. Op die manier kan ik per portie ontdooien, zodat ze altijd een verfrissend drankje heeft op warme dagen. (Let wel op met jongere kinderen dat het niet te koud is vanwege hun gevoelige maagjes en darmen.)

Met de sapcentrifuge heb ik niet alleen een manier gevonden om groenten subtiel in haar dieet te verwerken, maar ook om haar te laten genieten van gezonde voeding op een manier die ze leuk vindt. Het is super leuk om te zien hoe ze haar favoriete vruchten en groenten ontdekt en er echt van geniet. Ik ben blij dat ik deze oplossing heb gevonden, die niet alleen praktisch is maar ook haar eetervaring positief heeft veranderd.

Het proces van het maken van sapjes is niet alleen een avontuur, maar ook een leuke manier om samen met mijn dochter nieuwe smaken te verkennen (zelf sta ik soms ook versteld van hoe lekker iets is). We proberen regelmatig nieuwe combinaties uit en het is grappig om te zien hoe haar smaakpapillen zich ontwikkelen en ze steeds meer verschillende soorten combinaties lust. Het is een gezonde gewoonte geworden die niet alleen goed is voor haar groei en ontwikkeling, maar ook voor mij als moeder, eerlijk is eerlijk als ik beken dat ik zelf nu ook meer groenten nuttig dan voorheen.

Gerelateerde artikelen

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten