Home DigiMama Blogs Long overdue, een update!

Long overdue, een update!

door Tamara

De titel van dit bericht had ik zo geschreven, de beginzin was een lastigere opgave. Vertellen over hoe het nu gaat is soms best een uitdaging, omdat je vaak in een bepaalde flow zit. Nu daar in tegen probeer ik mijzelf in een positieve flow te houden en te bedenken dat bij niemand elke dag fantastisch is, en dat anderen ook wel eens de baal van dingen hebben of waar het even niet meezit. Dat is het leven! Dus uit de slachtofferrol gekropen ben ik zeker, ja er is veel gebeurd, ja ik heb super veel pech maar, ik heb ook heel veel geluk en ben ontzettend dankbaar voor wat wel is…

Training

Sinds vorig jaar ben ik naast mijn wekelijkse bezoeken aan therapie begonnen met een training, deze training zorgt ervoor dat je meer inzicht krijgt in wie je bent, wat je waarom doet, en wat je krachten zijn. Ik heb vorig jaar de basis versie gedaan van deze training, en doe nu de verdiepende variant en daarna komt nog een traject om je fundament nog sterker te maken. Er is nog zoveel te leren, en je kunt zoveel uit jezelf halen, je moet het alleen willen, de kracht ervoor oppakken en werken, heel hard werken aan jezelf! Maar geloof mij als ik zeg dat dit het zo enorm waard is

Depressie

Ik dacht twee jaar geleden dat ik op mijn sterkst was, dat ik alles wel wist over mijzelf, en dat het wel goed zat. En dat was ook deels zo, echter ben ik mijzelf in dat hele proces toch ook echt verloren. Of achteraf gezien, heb ik mijzelf niet eens gevonden. Dat klinkt gek, maar er is nu zoveel meer duidelijk dan wat ik toen wist. Door vaardigheden te leren, cognitief zoveel sterker te worden, pakte ik alles aan. Ik wou mijn leven naar een positieve bubbel hebben, Gooide alles overhoop, Vocht voor anderen, Pasde mijzelf aan,  en verloor uiteindelijk in dat hele proces mijzelf meer dan ooit te voren.

Perfectie

Dit bovenstaande zegt heel veel over wie ik ben, dat ik aan anderen dacht boven mijzelf, dat ik fouten kan maken, en dat ik niet perfect ben. En dat laatste wil ik ook echt verre van zijn, dat hoort ook helemaal niet bij mij. Het is uiteraard heel goed om een betere versie van jezelf te willen zijn, tuurlijk! Maar niet ten koste van wie je bent, blijven wie ik zelf ben is het allerbelangrijkste.

Proces

Vaardigheden aanleren om je kwaliteiten het beste te benutten is mijn huidige doel. Wat ik nu weet van een depressie is dat je een heel heel diep dal door gaat, welke niet even over gaat van elke dag wandelen in het bos of bij de zee, welke niet over gaat door jezelf een schop onder je kont te geven! Integendeel zelfs, het is een proces waar ik nog in zit… Natuurlijk verre van wat het was. Het gevoel van ‘’Compleet gek’’ te worden is weg, goddank! En heb ik vooral weer rust gevonden in het accepteren dat het soms buiten je wil om, gewoon niet anders is. We hebben allemaal een grens tot hoever je kunt gaan, die van mij was ik ver over.. Maar ik ben er nog! En god daar ben ik zo dankbaar voor.  

Trap omhoog

De trap gaat nu alleen nog maar omhoog, en dat is fijn… Want naar beneden wil ik niet meer. Ik weet dat deze trap echt her en der nog kraakt en dat de renovatie van de trap nog verre van klaar is. Maar ik sta in het midden, en die bovenste tree ga ik zeker weten bereiken! Hoe dan ook!

Liefde

Naast een update wil ik mijn dankbaarheid uitspreken naar iedereen die mij het afgelopen jaar gesteund heeft, voor degene die er waren zonder te weten dat het zoveel meer betekende dan hun aanwezigheid. Ook voor de momentjes dat ik even uit mijn situatie werd getrokken met even naar het strand, bos of ergens een broodje eten, even appen, bellen, een lief kaartje voor kerst van ouders van mijn werk of gewoon de momentjes waar ik lekker op de bank eindeloos kon praten. Voor een ander zijn deze dingen wellicht een niet al te grote moeite, maar voor mijn proces heeft dit hét verschil gemaakt. Ik heb lieve vriendinnen, ik heb ontzettend leuke en lieve nieuwe mensen mogen ontmoeten en ben super dankbaar voor het vangnet van liefde van gezin en familie. Liefde is het allerbelangrijkste om jezelf mee te omringen, zoek het in de kleine dingen… want dit geeft je de kracht om weer door te gaan!

Gerelateerde artikelen

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten